DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Stilul explicativ și rolul său important din viața ta

Stilul explicativ

Stilul explicativ și rolul său important din viața ta

Stilul explicativ reprezintă modul în care tu PERCEPI lumea înconjurătoare. Reflectând mai mult o IMPRESIE a ta decât realitatea. Și un mod personalizat de a vedea lucrurile.

În dialogul tău interior, tu găsești explicații diverse pentru situațiile cu care te confrunți zi de zi. Uneori, aceste PERCEPȚII pot fi realiste, sau logice. Alteori sunt distorsionate, fanteziste sau absurde!

Stilul explicativ te definește ca om

Modul în care tu INTERPRETEZI o situație sau alta este unic. Și e bazat pe o cominație interesantă dintre gândirea ta LOGICĂ și EXPERIENȚELE tale de viață.

Combinate, acestea dau O PERCEPȚIE a ta proprie asupra realității. Un mod de a vedea lucrurile prin PRISMA unor ochelari. Și de a înțelege, mai mult sau mai puțin fantezist, lumea în care trăiești.

Dacă ești bine ANCORAT în REALITATE, vei avea un stil explicativ clar. Și vei fi capabil să înțelegi relațiile de cauzalitate dintre anumite întâmplări.

Dacă logica ta lasă de dorit, și ai fost marcat de experiențe personale negative, care au lăsat urme adânci în mintea ta subconștientă, vei fi mai slab ancorat în realitate. Și vei găsi explicații ireale, fanteziste sau deformate ale realității.

Stilul explicativ și predictibilitatea succesului tău în viață

Un psiholog atent va putea identifica rapid stilul explicativ al interlocutorului. Și își va da seama imediat dacă acesta trăiește într-o iluzie și își auto-administrează minciuni sau fantezii!

Cu cât o persoană este mai logică, și are mai multe experiențe de viață pozitive, cu atât va fi mai bine ancorată în realitate. Și va avea stilul explicativ mai puțin distorsionat.

Cu cât o persoană e mai grăbită, mai nerăbdătoare, mai superficială, cu atât logica ei va fi mai superficială, și va distorsiona mai puternic modul în care PERCEPE realitatea!

Stilul explicativ coerent, logic, lipsit de distorsiuni, va duce, invariabil, la o bună ancorare în realitate, și la succes. Iar incoerența, distorsiunile și fanteziile vor duce la insuccese repetate.

Stilul explicativ se poate modifica!

Însă nu din exterior! Orice i-ai spune unei persoane care deformează realitatea, e posibil să nu modifice cu nimic PERCEPȚIA sa eronată!

Psihoterapeuții știu asta foarte bine! Motiv pentru care mulți admit că foarte puțină lume poate beneficia în mod real de serviciile lor!

Transformarea se poate face doar din INTERIOR! Prin observații atente, introspecție (auto-observare), conștientizare și efort direcționat spre creșterea calității gândirii.

Doar în momentul în care o persoană devine CONȘTIENTĂ de  modul dezadaptativ, disfuncțional sau limitativ în care gândește, va fi dispusă să facă un EFORT pentru a-și schimba stilul explicativ.

Iar conștientizarea este atât de aproape, încât am nevoie de o singură discuție scurtă pentru a descoperi dacă stilul explicativ este realist sau fantezist, optimist sau pesimist, coerent sau ilogic!

Pe baza unei simple comunicări telefonice, te pot ajuta să identifici micile distorsiuni din stilul explicativ care îți pot modifica radical perspectivele în viață!

Tot ce ai de făcut e să CERI cu un simplu clic aici o ședință gratuită. În care vei înțelege motivele pentru care nu ai avut acces până acum la mai mult.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *