DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Deturnarea atenției ca tactică de înrobire a minții

Deturnarea atenției

Deturnarea atenției ca tactică de înrobire a minții

Deturnarea atenției este cea mai completă formă de manipulare. Cum spunea un hipnotist de excepție: Dacă te pot determina să îți concentrezi puternic atenția pe ceva anume, îți pot tăia un deget fără ca tu să simți!

Și nu glumea deloc! Resursele noastre atenționale sunt extrem de limitate! Putem vedea doar o mică, foarte mică parte din uriașul tablou de evenimente din lumea înconjurătoare!

Însă odată ce am FOCALIZAT atenția noastră pe ceva, am AMPLIFICAT la maximum acel ceva! Fapt care ne poate face ușor să IGNORĂM complet orice altceva!

Deturnarea atenției spre lucrurile lipsite de importanță

Odată ORIENTATĂ atenția ta spre ceva, de exemplu spre pendulul unui hipnotist, aceasta devine oarecum CAPTIVĂ. Consumul de resurse necesare concentrării atenției spre acel simplu obiect strălucitor va fi maxim!

E ca și cum orientez LUMINA unei lanterne spre un obiect. Însă o fac sub forma unui SPOT extrem de mic de lumină FOCALIZATĂ.

În ciuda faptului că luminez extrem de bine obiectul pe care concentrez lumina, las în întuneric sau în semiumbră întreaga lume înconjurătoare!

Vi s-a întâmplat să vă concentrați pe acțiunea unei telenovele și să se ardă mâncarea pe foc? Ulterior ați regretat momentul de neatenție. Și nu ați reușit să vă explicați de ce ați omis un lucru important pentru un simplu film!

Deturnarea atenției de la lucrurile care contează cu adevărat!

Captarea atenției focalizate pe ceva va duce la IGNORAREA a altceva! Dacă vreau să promovez, de exemplu, o mașină extrem de scumpă, voi DETURNA atenția potențialului client de la PREȚUL ei exagerat către BENEFICIILE ei majore.

Sau spre REDUCERILE din această perioadă! Accentuând atât de mult ideea de DISCOUNT, încât clientul să PERCEAPĂ faptul că CÂȘTIGĂ câtva procente, și nu CHELTUIE o sumă uriașă!

Sau că beneficiază de confort maxim și de un STATUT social avantajos. Până la nivelul la care SUMA de bani cheltuită nu are importanță. Sau dimpotrivă, mărimea sumei e menită să ofere ILUZIA unui statut social privilegiat!

Arta vânzătorului este să MANIPULEZE percepția țintei în așa fel încât aceasta să PIARDĂ din vedere esența lucrurilor. Și să OBSERVE doar amănuntul spre care MANIPULATORUL direcționează atenția victimei!

Deturnarea atenției și politica

Dacă am un candidat cu probleme de integritate, ideal e să NU VORBESC despre ele. Chiar cu prețul evitării tradiționalelor confruntări electorale.

Iar pentru a le lăsa ASCUNSE în penumbră, e suficient să INVENTEZ un presupus PERICOL. Mult mai mare decât cel reprezentat de lipsa de integritate a candidatului!

Astfel, voi SPERIA puternic electoratul, asigurându-l că TABĂRA ADVERSĂ și victoria ei reprezintă un PERICOL URIAȘ. Orbind literalmente electoratul, și împiedicându-l să mai vadă și altceva!

Deturnarea atenției de la viața ta

Trăim la întâmplare, deoarece uităm să acordăm atenție modului în care ne administrăm viața. Fiind preocupați în exces de slujbe.

Și când slujba te acaparează complet, și dedici ei întreaga ta atenție, începi să uiți cine ești și care îți sunt obiectivele proprii.

Și atunci apare suferința, ca un mesaj destinat să te determine să îți acorzi atenție și ție! În paralel, apar și viciile, menite să deturneze și ele atenția ta!

Și concentrându-te pe vicii, pe adicții, pe dependențe, reușești să abați atenția ta de la problemele reale, care chiar contează!

Iar nevoia de a deturna atenția ta de la propriile suferințe, de a fugi de adevăr, te poate transforma în sclav al dependențelor!

Deturnarea atenției de la lucrurile importante

Faptul că pierzi timp cu lucrurile lipsite de importanță pentru TINE arată clar că atenția ta a fost deturnată grosolan spre interesele ALTORA!

E momentul să te resetezi. Și să îți focalizezi atenția spre propriile obiective! Singurele cu adevărat importante pentru tine!

Iar dacă nu reușești acest lucru elementar, poți apela la sprijinul meu. Caz în care viața ta se va orienta într-o direcție diferită.

Hai să discutăm despre asta, într-o primă ședință pe care ți-o ofer GRATUIT! Cere ședința ta cu un simplu  clic aici! Ca să vedem unde se ascunde adevăratul tău potențial!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *