DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Tipare comportamentale care devin în timp adevărate blocaje mentale

Tipare comportamentale

Tipare comportamentale care devin în timp adevărate blocaje mentale

Tipare comportamentale diverse sunt prezente în viețile noastre fără ca noi să ne dăm seama. Ele devin reguli după care ne ghidăm. Și sursă a comportamentelor noastre disfuncționale. Ajungem să acționăm robotic și să facem în mod repetat greșeli. Refuzând să învățăm ceva din ele!

Aceste tipare comportamentale devin automatisme

Urmăm adesea tipare comportamentale fără a fi conștienți de ele. Și avem CONVINGEREA că ele sunt corecte. Nici o clipă nu ne îndoim de asta! Le rulăm fără discernământ!

Mai mult, le adaugăm în sistemul nostru de valori. Unde primesc putere de regulă! Apoi, căutăm validarea lor, și respingem orice informație contrară acestora!

CREDINȚA noastră că ele sunt CORECTE ne face să respingem orice informație contrară! Fapt care le dă și mai multă putere asupra noastră!

Așa, devenim roboței teleghidați. Un fel de sclavi PROGRAMAȚI să facem lucrurile în conformitate cu propriile noastre tipare comportamentale. Nicidecum nu cum situația o cere!

Există multe tipare comportamentale disfuncționale

Ele sunt diverse, specifice uneori culturii, familiei din care provin sau unor țări, unor religii sau zone geografice. Și sunt adânc ancorate în subconștientul colectiv.

Astfel că majoritatea populației le ia drept adevăruri de la sine înțelese. Și puțini sunt cei care au curajul să le pună la îndoială, să le analizeze și să se informeze.

Ele ne transformă PERCEPȚIA asupra realității. Și suntem tentați să refuzăm REALITATEA deoarece urmăm orbește acele CLIȘEE.

Principalele tipare comportamentale și convingeri false

Frica de a nu greși, teama de a fi criticat, judecat, devalorizat, grija de ce va zice lumea, și nevoia de a avea mereu dreptate, dorința de a nu fi contrazis, de a nu intra în polemici, de a nu te confrunta cu opinii diferite, sunt doar câteva din cele mai întâlnite clișee.

Des întâlnite sunt și: Nevoia de a fi validat de alte persoane, de a fi aprobat, acceptat sau încurajat, dependența de părerile altora, sacrificarea intereselor proprii pentru a face altora pe plac, excesul de politețe, de grijă de a nu supăra alte persoane, evitarea unor acțiuni necesare pentru a rezolva unele probleme, teama de risc, amânarea, indecizia, incapacitatea de a planifica, a acționa, de a fi consecvent în fapte.

Însă rularea lor determină schimbări MAJORE în comportament și în procesul de luare al DECIZIILOR. Fapt care are un impact puternic asupra întregii vieți sociale, profesionale și personale!

Complexele de inferioritate au la bază aceste tipare comportamentale. Și modifică complet PERCEPȚIA ta asupra lumii înconjurătoare.

Cum se pot schimba aceste tipare comportamentale?

Ele sunt formate în copilărie sau adolescență. Observate și asimilate în familia de origine. Și rămân puternic ANCORATE în mințile noastre. Fiind în permanență un IZVOR DE SUFERINȚĂ.

Incapacitatea noastră de a ÎNȚELEGE cauzele pentru care REPETĂM greșeli, intrăm în anturaje toxice sau rulăm comportamente care ne dăunează, ne țin captivi în situațiile neplăcute.

Cu cât tiparele sunt mai vechi, mai rigide, mai puternic implementate în SISTEMUL DE VALORI propriu, cu atât sunt mai dificil de observat, analizat și conștientizat.

Modalitatea de acțiune concretă prin care le poți descoperi, analiza și modifica TREPTAT este PROCESUL autentic de dezvoltare personală. (clic aici). Nici o altă modalitate, metodă, tehnică, scurtătură sau tratament nu poate înlocui acest proces.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *