DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Satanismul ca religie văzut prin perspectivă psihologică

Satanismul

Satanismul ca religie văzut prin perspectivă psihologică

Satanismul există. Iar dacă unii mai au unele dubii cu privire la existența Divinității, cred că de existența satanismului nu se mai îndoiește nimeni! Paradoxal, conștientizarea existenței forțelor RĂULUI este tocmai cea care ne poate face să ne dorim să fim de partea binelui.

Satanismul prin prisma psihologiei

Din perspectiva agnostică a unui psiholog, satanismul ar trebui să fie o poveste. Fie una din copilărie, menită să provoace coșmaruri pruncilor neascultători, fie o convingere nedovedită a unor pensionare anxioase și excesiv de religioase.

Însă la o analiză mai atentă a comportamentului uman, și a unor patologii, începi să îți formezi și alte puncte de vedere. Neoficiale, nedemonstrate științific, și din acest motiv, destul de dificil de susținut în public!

Uneori, vedem oameni perfect raționali, inteligenți, cu logică beton, dar cu COMPORTAMENTE disfuncționale, care le fac mult rău lor și celor din jur.

Interesant este că aceste comportamente apar brusc, și dispar uneori la fel de subit! Fără să poată fi dovedită sau măcar observată vreo explicație logică sau științifică a lor!

Iar nivelul de ENERGIE (concept ocolit de psihologie) al pacientului înregistrează fluctuații foarte mari, în timp destul de scurt!

Unii se simt GOLIȚI DE ENERGIE, epuizați complet, și psihologii numesc asta fază depresivă. Alții se simt plini de energie, au chiar un surplus, și dau pe dinafară. Fază descrisă ca fiind maniacală. Iar uneori ambele comportamente ALTERNEAZĂ la aceeași persoană, de la o zi la alta, sau de la o oră la alta. Comportament etichetat de psihologi ca fiind maniaco-depresiv. Dar cu cauze rămase fără explicație!

Cel mai ciudat este când oamenii aleg unele comportamente care le fac rău, sunt conștienți de ele, dar sunt incapabili să le oprească! Excesele de orice fel sunt exemplul cel mai bun.

Psihologia nu are nici măcar un remediu pur teoretic pentru asta! Iar psihiatria se rezumă deseori la administrarea de pastile menite să adoarmă pacientul, ca să îl împiedice să își facă rău, sau să rănească alte persoane!

Satanismul și energiile

Unele energii par a fi benefice, și altele malefice. Însă fără îndoială, LIPSA de energie, descrisă ca fiind resimțită ca un GOL INTERIOR, e un fenomen care ne afectează. O numim dispoziție depresivă, și ne bucurăm dacă trece de la sine.

Excesul de energie provoacă în schimb comportamente imposibil de controlat, și agitație mare. Uneori, vine ca un mecanism de compensare a GOLULUI interior. Adică apare o agitație menită să combată tocmai lipsa de energie menționată mai sus! Iar comportamentele din această fază maniacală sunt adesea regretabile sau chiar  iresponsabile!

Un dezechilibru ENERGETIC există, și e evident. Iar ETICHETELE prin care sunt descrise aceste stări nu ajută pacientul cu nimic. Cel mult ajută specialiștii să comunice între ei mai rapid diagnosticul unui pacient, pentru a administra mai repede tratamente.

Partea interesantă este că aceste dezechilibre energetice apar și dispar fără a exista o cauză fiziologică, medicală, vizibilă și măsurabilă! Analizele pot ieși perfecte, dar dezechilibrele energetice persistă, sau dispar, fără a părea să aibă legătură cu fizicul sau corpul pacientului. Nici cu modificări măsurabile ale creierului său!

Satanismul și psihopatia

Psihopații autentici nu sunt bolnavii psihici care se dau cu capul de pereți sau sparg tot ce le iese în cale! Dimpotrivă, sunt oameni cu funcții importante în poliție, justiție și politică!

Mulți au studii, multe diplome și doctorate, adesea plagiate și pozează în profesioniști de elită în domeniul lor. Sunt coerenți în vorbire, au logică de fier, și pozează în buni cetățeni. Însă undeva, ceva, nu funcționează corect.

Comportamentele acestor oameni lasă de dorit. Cu cât urcă mai sus pe scara socială și profesională, cu atât devin mai agresivi, mai lipsiți de sentimente și de scrupule. Exemple sunt peste tot, și le vedem zilnic.

Psihologia are și aici multe explicații pur teoretice, și merge la traumele din copilărie. Care ar fi, cică, vinovate de aceste comportamente. Însă traume avem cu toții, unii le depășim mai ușor, alții mai dificil sau deloc!

Însă nu există explicații clare cu privire la faptul că UNII copii trec peste traume, și își văd de viața lor, în timp ce alții le scot la suprafață după ZECI DE ANI, și le permit să le afecteze stările, sentimentele și afectele! Scoțând la iveală acele comportamente anormale, obsesive, toxice și extrem de rigide!

Satanismul ca și comportament

Acolo unde credințele religioase dispar, rămâne adesea un loc gol. Care urmează a fi umplut, în timp, de alte CONVINGERI. Sau de diverse CREDINȚE limitative, rigide, autosabotante și disfuncționale!

Cum are loc acest fenomen, de ce, și când, nu se știe. Psihologia doar măsoară, constată și pune diagnostice acelor comportamente care sunt deja vizibile!

Capacitatea PREDICTIVĂ, cea de a ANTICIPA, de a estima apariția unor comportamente nedorite, toxice și disfuncționale încă lasă de dorit la testele psihologice!

Orice persoană poate fi azi testată și găsită a fi perfect funcțională, logică și sănătoasă, și a doua zi ACEEAȘI persoană poate comite FAPTE complet iraționale, care pot pune în pericol viața proprie sau a celor din jur!

Singura explicație logică a acestei stări de fapt este că o persoană poate DEZVOLTA brusc comportamente ascunse, LATENTE, care au scăpat observațiilor, testelor sau măsurătorilor!

Ipoteza că acestea pot apare ca efect al CONTAMINĂRII cu ENERGII străine sau entități energetice rămâne încă nedemonstrată. În ciuda observațiilor, nu avem dovezi clare, științifice sau indubitabile în acest sens.

Tot ce știm e că alte persoane, TOXICE, ne pot ele CONTAMINA cu ușurință, și ne pot schimba rapid STĂRILE. Însă de ce uneori REZISTĂM la contaminare, și alteori nu? Și cine ne învață să-i facem față?

Satanismul ca și o nouă religie

Întrucât multă lume s-ar speria de nume, și s-ar da la o parte, satanismul nu a popularizat extins o religie oficială. Însă numeroase alte grupări, secte sau asociații au la bază principii sataniste. Diametral opuse celor UMANISTE.

Egoismul dus la extrem, machiavelismul, atingerea propriilor scopuri fără a ține cont de alte persoane și de suferința provocată lor, folosirea minciunii fără limite, și cultul întunericului sunt caracteristicile specifice satanismului.

Biblia descrie aceste manifestări, și prezice chiar dezvoltarea acestui cult. Însă folosește METAFORE, care uneori sunt mult prea greu de înțeles pentru cei rigizi în gândire, cu idei preconcepute la care nu vor să renunțe, în ciuda evidențelor.

Cu cât credința în religia oficială devine mai slabă, cu atât se vor dezvolta mai puternic sectele de tip satanist! Chiar dacă vor fi ASCUNSE sub diverse nume, embleme, asociații sau organizații oficiale, ele se extind exploziv.

Importantă e CREDINȚA membrilor ei, și capacitatea liderilor de a ține sub control orice derapaj. Indiferent de metoda utilizată! Mergând adesea de la șantaj până la crimă!

Ritualurile sataniste nu presupun neapărat sacrificii umane sau animale. La început, la nivelele de mai jos, ele sunt festivități secrete sau publice ale unor organizații legale, dominate de simboluri, premii, medalii, ritualuri și pretinse inițieri conspirative.

Satanismul ca perspectivă sectantă

Persoanele cu stimă de sine redusă, și cu viziune catastrofică asupra viitorului, aflate în derivă spirituală, care renunță ușor la propria CREDINȚA religioasă, pot fi atrase cu ușurință de perspectivele MATERIALE pe care le oferă aceste organizații.

Pozițiile sociale, funcțiile, și banii aferenți unor activități legale sau mai puțin legale vor atrage adesea persoanele slabe și dezorientate, cu intelect mediocru. Care SPERĂ astfel că vor primi sprijinul de care au nevoie pentru a se afirma.

În realitate, ele devin în scurtă vreme simple MARIONETE. Instrumente ușor de utilizat, șantajat și folosit în interesul sectei! Dispuse să execute ordine, să facă orice ilegalitate, și să servească interesele murdare ale organizației!

Starea materială a persoanelor în cauză se pot uneori îmbunătăți pe moment, însă dezechilibrele emoționale vor deveni mai accentuate, iar stările sufletești vor merge, invariabil, spre tendințe autodistructive.

Cu cât numărul celor debusolați va fi mai mare, cu atât mai prospere vor fi sectele sataniste! Deoarece au o bază mai mare pentru recrutarea de sclavi! Iar apariția și dezvoltarea sclaviei din lumea civilizată este un prim indiciu că satanismul e pe val!

Consumul de droguri, excesul de violență și prostituția stradală sunt indicii clare asupra ascensiunii noii religii. Iar vocabularul noii generații arată clar că desprinderea bruscă de o religie veche de sute sau mii de ani poate duce cu ușurință la derivă spirituală.

Satanismul poate fi contracarat

Doar educația autentică, inteligența emoțională dezvoltată și ancorarea puternică la REALITATEA din PREZENT poate stăvili expansiunea satanismului. Câteva procente din populație sunt deja PREGĂTITE să învețe cum să se protejeze și să rămână la un grad bun de funcționalitate.

Majoritatea oamenilor, și în special tinerii, se vor pierde pe moment. Vor avea experiențe negative, vor consuma alcool în exces sau substanțe interzise, se vor prostitua sau vor pierde contactul cu realitatea pentru o vreme.

Însă unii vor găsi resursele să își revină, și vor primi AJUTOR în acest sens. Alții vor claca, și vor rămâne clienți pe viață ai medicilor psihiatri, incapabili să-i vindece, dar obligați să le administreze substanțe care să le țină sub control unele reacții violente și autodistructive.

Însă fiecare din noi, la nivel INDIVIDUAL, are posibilitatea de A ALEGE. Și liberul arbitru în ce privește drumul ales. Tu ce alegi? Dacă mai ai unele dubii, hai să discutăm despre asta!

Clic aici!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *