DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

7 motive care te țin departe de relația de cuplu potrivită

relația de cuplu potrivită

7 motive care te țin departe de relația de cuplu potrivită

1. Imaturitatea emoțională

Este, de departe, primul motiv care te împiedică să fii în relația de cuplu potrivită. Încă din adolescență visăm și ne dorim o relație. Însă din lipsa de EXPERIENȚĂ, nu ne prea descurcăm. Dar experimentăm, și e bine să o facem! Nu se poate învăța din cărți relația de cuplu potrivită! Este nevoie să o trăim cât se poate de intens, și cât mai des! Doar REPETÂND experiențele, trăindu-le, trecând peste EȘECURILE REPETATE, putem ÎNVĂȚA! Altfel, există riscul să rămânem CAPTIVI într-o lume a ILUZIILOR. Și să trăim FANTEZIILE rupte complet de realitate cu privire la potențialul partener dorit! Care e complet diferit de cel din visele noastre!

2. Frica de eșec

În faza adolescentină, relațiile se formează repede. Și se rup la fel de repede!

Doar tiparele DEPENDENTE fac excepție! Ele tind să rămână CAPTIVE în ORICE relație. Fiind incapabile să se mai elibereze din relația nepotrivită.

 Un adolescent obișnuit va experimenta relațiile, va constata că sunt dificile sau imposibile și va ALEGE să iasă din ele în timp util. Apoi o va lua de la început, va cunoaște altă persoană, va experimenta din nou, și asta de minimum 5-6 ori!

Capacitatea de a TRECE peste un eșec și de a lua totul DE LA ÎNCEPUT este esențială!

Cu excepția tiparului de personalitate DEPENDENT, care poate face o fixație pentru un partener de care s-a despărțit de multă vreme, majoritatea adolescenților ALEG să continue experimentele. Știind de la început că este posibil ca relația să meargă sau să nu meargă!

FRICA de a IEȘI dintr-o relație care nu merge, și ideea fixă și auto-limitativă că nu vei mai putea găsi pe altcineva te poate BLOCA! Persoanele care SE TEM, nu vor putea înțelege la nivel RAȚIONAL că există foarte multe alte opțiuni! Și că nimeni nu este de neînlocuit! Doar FRICA este cea care te poate face să te comporți irațional, să accepți să rămâi într-o relație TOXICĂ. Sau să nu mai continui să cauți relația de cuplu potrivită!

3. Intoleranța la confruntarea de idei

Traumele suferite în copilărie ne pot sensibiliza. Până la nivelul la care ne revoltăm împotriva persoanelor care NE CONTRAZIC. Avem IMPRESIA că oricine exprimă ALTĂ IDEE, are ceva personal cu noi! Suntem incapabili să contrazicem cu argumente o altă persoană!

Este tot FRICA! Poți să nu fii de acord cu cineva, dar totuși SĂ TE TEMI să exprimi punctul tău de vedere! Și atunci ALEGI să REPRIMI. Asculți ce zice interlocutorul, nu ești de acord cu acesta, dar TACI! Și ASCUNZI în sufletul tău FRUSTRAREA. Iar dacă REPEȚI prea des acest obicei TOXIC, e chestiune de TIMP până când vei… EXPLODA!

Tot ce REPRIMI, ascunzi, maschezi, va constitui o povară! Imposibil de purtat prea multă vreme! Povară de care scapi IZBUCNIND, certându-te și pierzând complet CONTROLUL asupra emoțiilor tale!

Orice partener va FUGI de bomba cu ceas pe care celălalt o ascunde cât poate! Dar care explodează zilnic, săptămânal, sau lunar, fără excepție!

Și totul pornește din educație, din FRICA de a comunica deschis. Sau din PREJUDECATA că nu e bine să contrazici pe cineva cu care nu ești de acord. Prejudecată la care sistemul românesc de învățământ are o contribuție majoră!

Câți elevi au azi CURAJUL să susțină o DEZBATERE DE IDEI argumentată în contradictoriu cu profesorii lor?

4. Lipsa chimiei potrivite cu potențialul partener

Chimia potrivită este importantă în relația de cuplu potrivită! Diferențele mari de nivel intelectual, de cultură și de obiective de viață pot duce la incompatibilitate majoră între partenerii unui cuplu! Atracția sexuală se atenuează destul de repede, și ceea ce rămâne este la fel de important! Scopurile comune, preocupările de același tip, limbajul asemănător și nivelul cultural determină ceea ce numim COMPATIBILITATE. Sau metaforic vorbind, CHIMIA potrivită dintre două persoane. Care e mult mai importantă în relația de cuplu potrivită decât orice altceva!

5. Numărul insuficient de contacte

Statistic vorbind, avem șanse de circa 2% să fim COMPATIBILI cu o altă persoană! Cu alte cuvinte, ni se potrivește un om din 50! Desigur că e o cifră ORIENTATIVĂ. Pentru un om simplu, tolerant și supus, procentul poate fi mai mare. Iar pentru o persoană inteligentă, educată și cu nivel ridicat de stres profesional, procentul poate fi mult mai redus! Însă nu asta contează, ci importantă este DEZVOLTAREA ABILITĂȚII de a CREȘTE numărul de contacte!

O vedetă TV, de exemplu, este mult mai VIZIBILĂ decât o contabilă! Din acest motiv, vedeta va schimba partenerii mult mai des decât contabila! Care stând închisă în birou, va risca să cunoască foarte puțină lume. Sau să discute EXCLUSIV chestiuni profesionale cu oamenii cu care interacționează! Fără să aibă TIMP să comunice cu ei și altceva!

Însă în era INTERNETULUI, putem contacta mulți oameni în timp foarte scurt! Doar credința falsă că oamenii de pe internet sunt mai nepotriviți, mai răi sau DIFERIȚI de cei din jurul nostru ne poate limita accesul la resursa neprețuită numită internet!

6. Frica de gura lumii

Sistemele de tip dictatorial, regimurile politice bazate pe excesul de AUTORITATE sunt bazate pe presiunea GRUPULUI. Ele rezistă doar dacă reușesc să INDUCĂ populației o dorință exagerată de A SE CONFORMA REGULILOR. Odată instaurat acest TIPAR DISFUNCȚIONAL, oamenii se vor TEME să mai iasă din tipare în general!

Spiritul de TURMĂ va lua locul gândirii raționale. Iar oamenii se vor feri să facă lucruri cu care ANTURAJUL lor ar putea să nu fie de acord!

Acest conformism indus politic este o veritabilă spălare pe creier. Necesară regimului pentru a putea să CONTROLEZE ideologic masele. Însă FRICA indusă pe această cale va avea un impact major și asupra vieții personale. Individul acaparat mental de IDEOLOGIILE de tip autoritarist (fascist, socialist, comunist sau neo-marxist) SE VA TEME să iasă din tipar. Și va alege, inconștient, să se SACRIFICE pentru alții, pentru grup, pentru slujbă, comunitate sau partidul politic (adesea unic, sau maximum 2 partide care domină peste 50% din politică).

O astfel de persoană va începe să NEGLIJEZE propriul său interes! Devenind ușor de MANIPULAT, și de controlat de către SISTEM! Lipsindu-i capacitatea de a gândi singur, de a lua decizii și de a face alegerile atât de necesare pentru relația de cuplu potrivită.

7. Stima de sine scăzută

Stima ta de sine este FUNDAȚIA vieții tale. Tot ce vei construi va fi bazat pe aceasta! O fundație slabă, bazată pe FRICĂ, pe pesimism și idei limitative, va duce la PRĂBUȘIREA  a tot ceea ce vrei să faci. Indiferent de CALITĂȚILE tale, reușita ta se va baza pe modul în care TU TE PERCEPI pe tine!

Poți să fii un geniu, dar să te crezi lipsit de noroc, să gândești pesimist, și să te conformezi… propriilor TALE percepții limitative! Chiar dacă acestea sunt FALSE! Convingerile tale sunt mai importante decât realitatea!

Iar SISTEMUL politic autoritar a avut grijă să te dreseze, să îți arate, indirect, că numai vremelnicii lideri politici sunt importanți! Și că TU EȘTI NESEMNIFICATIV. Și asta s-a întâmplat atât de des, încât ai început SĂ ȘI CREZI!

Iar dacă tu crezi că NU MERIȚI nimic, nu vei avea nimic! Doar modificarea acestei CONVINGERI DISFUNCȚIONALE te va determina să schimbi ceva în viața ta!  Iar când vei ÎNȚELEGE că MERIȚI SUCCESUL, vei și avea succesul dorit. Atât pe plan personal, cât și profesional!

După cum spune citatul lui Jim Rohn: Fie crezi că poți, fie crezi că nu poți, în ambele cazuri ai dreptate!

Cum te pot eu antrena să cauți relația de cuplu potrivită?

Foarte simplu. Parcurgând următorii pași:

  • Eliminând în primul rând FRICA ta de a trece la ACȚIUNE.
  • Cimentând fundația vieții tale, reprezentată de STIMA DE SINE!
  • Explicându-ți ce înseamnă LEGEA NUMERELOR MARI. Și cum funcționează ea în favoarea ta, dacă vrei să o înțelegi.

Însă prima condiție să îți învingi reținerile este să faci PRIMUL PAS. Pas care, conform unui vechi proverb chinez, reprezintă jumătate drumul! Acest prim pas este să îți dovedești că poți purta o simplă discuție cu mine. Una degajată, relaxată, fără nici un fel de obligații din partea noastră. O poți avea gratuit, doar dacă o ceri (clic aici)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *