DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Educația psihologică este pentru oamenii sănătoși!

Educația psihologică

Educația psihologică este pentru oamenii sănătoși!

Educația psihologică este destul de diferită de psihologia clinică! Una e să evaluezi un pacient și să-i pui diagnosticul clinic, și alta e să oferi EDUCAȚIE pentru viață unui om sănătos. Care rămâne sănătos, chiar dacă are ușoare dezechilibre temporare, emoționale, sentimentale sau relaționale!

O persoană aflată în divorț, în doliu sau într-un moment critic al vieții nu este bolnavă psihic! Chiar dacă, TEMPORAR, trece prin stări de dezechilibru și suferință! Faptul că plângi atunci când treci printr-o suferință nu înseamnă că ai depresie! Toți oamenii sănătoși, fără excepție, trec, mai devreme sau mai târziu, prin diverse ETAPE ale vieții caracterizate prin dureri sufletești, emoții negative și suferințe temporare. Iar acest fapt duce adesea la întărirea caracterului și a capacității de a depăși aceste momente critice!

Educația psihologică este necesară?

Necesară este, dar e mai degrabă O OPȚIUNE. Poți ALEGE dacă dorești să afli cum funcționează creierul tău, mintea subconștientă și unele MECANISME PSIHOLOGICE ascunse. Sau poți DECIDE să le IGNORI, deoarece ACUM suferința ta pare a fi încă suportabilă !

E ca și cum aș refuza să cumpăr un stingător auto, deoarece mașina mea ACUM nu arde! Însă când e vorba de mașină, legea mă obligă să am, PREVENTIV, un stingător în portbagaj! Pentru că, pur teoretic, mașina mea poate să ia foc! Statistic vorbind, se întâmplă FOARTE RAR ca un automobil să se aprindă. Circul de 20 de ani, am schimbat 4 automobile, dar nu am fost pus niciodată în situația de a folosi acest stingător! Nici nu am văzut alte mașini arzând!

Când e vorba de PREVENȚIA unor viitoare perioade de suferință sufletească, ȘANSELE statistice spun că este practic imposibil să le eviți! Mai devreme sau mai târziu, undeva, ceva VA ARDE!

Necazurile și problemele există, și apar mereu în viețile TUTUROR oamenilor! Însă nici o lege nu mă obligă SĂ MĂ PREGĂTESC pentru aceste adevărate INCENDII emoționale! Este doar OPȚIUNEA MEA de a avea o ATITUDINE PREVENTIVĂ!

Educația psihologică și rușinea

Rușinea este o FRICĂ. Un mod de a ALTERA percepția realității. Fapt care mă poate determina să mă comport IRAȚIONAL atunci când e vorba de MINE și mai ales de psihicul meu. Iar CONFUZIA dintre educația psihologică și BOALA PSIHICĂ mă face să le refuz pe ambele, la pachet! Însă refuzând educația psihologică, deschid drumul spre suferință, durere sufletească și comportament nepotrivit față de MINE!

Cum poate cineva să evite SUFERINȚA sufletească, dacă nu CUNOAȘTE nimic despre ea? Azi, INFORMAȚIA înseamnă PUTERE! Iar puterea ta interioară există. Și e bine să ȘTII cum poți să te și folosești de ea!

Educația psihologică și omul sănătos

Omul are în interior, ASCUNSE, multe RESURSE importante. Pot fi talente latente, abilități profesionale, aptitudini de lider, de creator sau de inventator! Care dacă sunt valorificate corespunzător, aduc împlinire și o stare de bine! Iar dacă sunt IGNORATE sau NEGLIJATE, duc la SUFERINȚĂ sufletească!

Se spune că am fost înzestrați de Creator cu un har, și că dacă REFUZĂM folosirea lui, vom suferi! Și astfel ne putem îmbolnăvi! Doar pentru că REFUZĂM evoluția!

Ca oameni sănătoși și funcționali, avem nevoie de CREȘTERE. De evoluție și de împlinire materială și spirituală! Stagnarea, refuzul nostru de a evolua, se transformă în stres, în TENSIUNI INTERIOARE, în neliniște sufletească. E un semnal pe care creierul îl trimite corpului. Pe care adesea refuzăm să îl auzim. Așa apare durerea sufletească!

Educația psihologică și potențialul interior

Odată ce ai ÎNȚELESsuferința provine din FRICĂ, poți să alegi progresul. Lăsând la o parte RUȘINEA sau FRICA neîntemeiată, începi să studiezi. Să înveți exact ceea ce sistemul educațional REFUZĂ să te învețe. Adică modul în care funcționează creierul tău.

Degeaba ai avut note mari în școală, și știi cum funcționează un calculator, un utilaj tehnologic sau un automobil! Astfel, poți fi un bun funcționar, inginer sau șofer, și poți găsi mai ușor o slujbă mai bine plătită!

Însă scopul nostru pe lume este SĂ EVOLUĂM! Faptul că știi folosi utilajul, calculatorul sau automobilul, și ai deja slujba dorită, nu e o garanție a fericirii tale veșnice! E suficient să REPRIMI talentele și potențialul CREATOR din interiorul tău, și deja vei suferi!

Educația psihologică și bolile psihice

Unei persoane grav bolnave psihic, educația psihologică nu îi mai este de folos. Nici măcar o persoană clinic sănătoasă, dar care trece prin momente critice, nu poate beneficia pe deplin de educația psihologică. Orice formă de educație este UN PROCES de DURATĂ. Cere TIMP, și multă ATENȚIE!

Când suferi, și treci prin stări depresive sau de anxietate, e mai dificil să găsești ENERGIA necesară pentru a mai ÎNVĂȚA ceva nou! Procesul de învățare eficient are loc atunci când AI ENERGIE și ești capabil să focalizezi toată ATENȚIA TA pe informație.

O persoană deprimată sau demoralizată nu mai este capabilă să învețe, să caute informațiile necesare și să le înțeleagă foarte clar! Astfel că le va IGNORA, suferind crunt în continuare. Și va NEGA totodată necesitatea oricărui proces educațional!

Educația psihologică este adesea ignorată și de omul sănătos!

Chiar și persoanele sănătoase aleg, adesea, SĂ IGNORE educația psihologică! Așa cum aleg să nu economisească bani atunci când au destui! Societatea de consum ne setează să orientăm resursele noastre doar pe URGENȚE. Adică să nu PREVENIM. Iar diverse ALTE urgențe apar mereu! Și rareori găsim TIMP pentru a ne EDUCA în mod autentic. Ne grăbim mereu, ne agităm, trăim într-un ritm prea accelerat.

Școala clasică și studiile prea tehnice din facultate ne ocupă atât de mult timp, și consumă atât de multă energie pe lucruri în majoritate INUTILE, pe care le vom uita rapid, încât educația psihologică poate adesea rămâne IGNORATĂ complet. Iar când apare SUFERINȚA, nici măcar nu o vom recunoaște în timp util. Doar când ARDE, vom încerca să citim câte ceva, dar deja e târziu!

Când mașina a luat deja foc, degeaba mai cauți pe internet magazine care vând stingătoare!

Educația psihologică este vitală!

De fapt, e educație despre TINE. Și despre VIAȚA TA! Doar dacă crezi că există lucruri mai importante decât TINE, decât PERSOANA TA, atunci te focalizezi prioritar pe ele. Acestea pot fi, de exemplu: slujba ta, familia ta, rudele sau anturajul tău. Le poți acorda mult TIMP și multă ENERGIE, dar evită, în general, să te neglijezi PE TINE! Dacă o faci, e doar pentru că încă nu ai înțeles ordinea de PRIORITĂȚI din propria ta viață! Și dintr-un altruism prost interpretat, ajutând doar ALTE persoane, poți ajunge să te neglijezi chiar pe TINE!

Din acest motiv, educația psihologică este importantă. Nu pentru cultura ta generală, nici pentru diplome, ci pentru ECHILIBRUL din propria ta viață. Care poate fi uneori mai important decât ORICE ALTCEVA.

Cum am acces la educația psihologică?

Teoretic vorbind, e plin  internetul cu informații. Unele contradictorii, altele în limbaj de specialitate greu de înțeles. Și multe date false, exagerate sau mistificate de către oameni mai mult sau mai puțin bine intenționați. Astfel că dacă vei alege să citești, CONFUZIA va crește. În loc să clarifici unele lucruri, există riscul să renunți, deoarece nu ai reușit să înțelegi prea clar lucrurile!

Și atunci un antrenor, mentor, psiholog, psihoterapeut, ghid spiritual te poate orienta spre TINE. Spre modul în care tu percepi realitatea, și o interpretezi. Ca să clarifici exact cine ești și care sunt cu adevărat scopurile din viața ta! Hai să vorbim despre asta! Dacă te simți pregătit, contactează-mă chiar acum! (clic aici).

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *