DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

7 motive pentru care persoanele care ar putea beneficia de dezvoltarea personală aleg să nu o acceseze

Dezvoltarea personală

7 motive pentru care persoanele care ar putea beneficia de dezvoltarea personală aleg să nu o acceseze

1.Dezvoltarea personală se adresează celor care pot avea acces la introspecție. Și care au un intelect suficient de dezvoltat. Număr care nu depășește 25% din populație. Fără abilitatea de a privi cu atenție spre interior, de a fi sincer cu tine, dezvoltarea personală nu își are sensul. Iar sinceritatea e rarisimă.

Majoritatea oamenilor se mint, și 75% se autoamăgesc cu iluzia că ei sunt perfecți. Imaturitatea emoțională îi împiedică să își asume responsabilitatea unui proces atât de complex ca și dezvoltarea personală

2. Dezvoltarea personală necesită CURAJ. Persoanele evitante nu își pot asuma responsabilitatea propriei vieți. Și tind să ABANDONEZE rapid procesul. După prima discuție GRATUITĂ cu mine (CLIC AICI), cam 60-70% abandonează ideea de a continua. Frica de necunoscut, de etichete și diagnostice incomode, DE CONFRUNTAREA DE IDEI, îi face să bată în retragere. Și adesea frica lor are un suport real. Reprezentat tocmai de comportamentul evitant. Care refuză să își asume responsabilitatea propriei vieți. Adică tot o imaturitate emoțională.

3. Dezvoltarea personală necesită multă încredere. În primul rând în propria persoană. Dar și în specialistul ales! Însă a investi altă persoană cu încredere necesită curaj! Dublat de abilitatea de a cunoaște bine oamenii. Și capacitatea de a-i evalua rapid și corect. Imaturitatea emoțională te menține în zona de frică. În care fiecare om e un potențial agresor. Așa că evitarea oricărei acțiuni e o strategie de supraviețuire. Una dezadaptativă și limitativă.

4. Dezvoltarea personală e necesară pentru că timpul nostru e limitat. Îmbătrânim, ca într-o zi să dispărem. Însă noi trăim fiecare clipă de parcă am fi veșnici. Doar dacă privim ÎNTREGUL curs al vieții, realizăm că MOMENTUL PREZENT nu se mai întoarce. Și e important să beneficiem de el ACUM! Cu ALTERNATIVA de a fugi de el. De a NEGA cursul firesc al existenței.  De a FENTA, amâna, ascunde sub covor efemeritatea ta. Pe care, dacă o CONȘTIENTIZEZI cu MAXIMĂ MATURITATE, o combați prin acțiune imediată.

5. Dezvoltarea personală presupune deschidere. Cu alte cuvinte, ai nevoie de SINCERITATE. Pentru a te confrunta cu un ADEVĂR incomod. Greu de ACCEPTAT. Și ușor de NEGAT. Viața e scurtă, și ai de făcut un EFORT CONȘTIENT pentru a o face eficientă. Și totodată plăcută!

Dacă ai ști că mori peste o lună, ai mai merge azi la slujbă? Dacă răspunsul e NU, nici nu te mai duce! Caută altceva, care îți place și ți se potrivește ție!

6. Dezvoltarea personală costă mult. O groază de bani. Cu care poți să cumperi o mulțime de mărunțișuri. Sau de ILUZII care să te facă să te simți bine pe moment. Adică pe termen scurt. Dezvoltarea personală e o investiție pe termen mediu și lung! Însă noi suntem adesea mult mai implicați de ce vom face peste 2 ore, decât de ce va fi peste 6 luni sau în 3 ani!

Asemenea șoferului, care se concentrează PREA MULT la drumul plin de gropi, la următorii 50 de metri. Și IGNORĂ complet destinația. La care va ajunge doar în câteva ore! Însă efortul său e zadarnic dacă face o singură ALEGERE eronată, la o singură intersecție!

7. Dezvoltarea personală ia ceva EFORT. Mult, comparativ cu sarcinile tale MĂRUNTE care te copleșesc. Sau puțin, dacă alegem să comparăm efortul cu cel al școlarizării tale de până acum! Care nu ți-e de folos, pentru că îi lipsește FUNDAȚIA! Reprezentată de maturitatea emoțională. Care se dezvoltă în urma unui proces de dezvoltare personală. Pe care alegi să îl eviți, să îl amâni, să îl neglijezi, să negi utilitatea sa. În speranța că merge și așa! Și chiar merge uneori, mai încet, mai greu, cu mai multe GAFE. Care se repetă până ajungi să ÎNVEȚI lecția vieții. Și să optezi pentru creștere autentică.

Dezvoltarea personală e o opțiune!

Dezvoltarea personală nu e pentru oricine. Din motivele enumerate mai sus: Introspecția, curajul, încrederea, timpul, sinceritatea, banii și efortul aferent. E decizia ta să te autoevaluezi. Ca să vezi dacă ești compatibil cu acest proces. Și poți beneficia cu adevărat de el întreaga viață! Dacă optezi acum să CERI o discuție gratuită, ca test, cu un simplu clic aici!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *