DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

7 motive pentru care telefonul mobil este inamicul tău

Telefonul mobil

7 motive pentru care telefonul mobil este inamicul tău

Telefonul mobil pare foarte util. Chiar e necesar cu adevărat. Însă e și cel mai important factor de stres. De care avem impresia că nu ne putem lipsi. Până la faza la care ajungem să ne fie frică să ieșim din casă fără el! Dacă apare vreo urgență?

1. Telefonul mobil și scenariile aferente

Mai ales dacă ești tipul de om anxios, vei SĂRI repede să răspunzi la orice apel. Gândindu-te că poate s-a întâmplat ceva rău! Iar telefonul este cel care îți poate, eventual, transmite vestea cât mai rapid!

Astfel că nu contează cine și când sună. Ci faptul că te SPERIE orice apel! Și scenariile negative se nasc oricând, la simpla apariție a unui apel!

Iar apelurile sunt REPETATE. Dacă nu răspunzi imediat, ele continuă, accentuând continuu stresul tău! Și fricile aferente.

2. Telefonul mobil și disponibilitatea ta

Înainte de apariția sa, aveai o oarecare libertate. Mai plecai de la slujbă, și lăsai vorbă la un coleg că revii repede. Cine te caută îți poate lăsa un mesaj, sau poate să aștepte.

Acum, e mai greu! Pentru că ai telefonul mobil! Și colegul este rugat să te sune el. Asta dacă persoana care te caută nu are deja numărul tău!

Nu mai poți lua o pauză, că ești disponibil non-stop! Slujba e slujbă, pauzele nu mai există. Nici măcar când ești la toaletă.

3. Telefonul mobil și familia ta

Mai ales familia (extinsă) are acces la tine și la serviciile tale mereu. Vei fi solicitat de mai multe ori pe zi. De regulă pentru probleme mărunte, nesemnificative.

În mijlocul unei tranzacții importante, sau într-o ședință esențială pentru firma la care lucrezi, te va suna soacra, mătușa sau un văr pe care nu l-ai văzut de ani de zile.

Pe motiv că are nevoie de numărul de telefon al nu știu cui, de un sfat despre alimentația pisicii, sau o recomandare pentru un zugrav serios (presupunând că ar exista așa ceva).

Iar dacă faci greșeala să ridici, nu vei apuca să te scuzi, pentru că datoria ta este să oferi informațiile cerute, și nu să refuzi să vorbești politicos!

4. Telefonul mobil și clienții dificili

Tu ai datoria să înțelegi că: Clientul nostru e stăpânul nostru absolut! Și ca să îți reamintești, din când în când, acest proverb, clienții dificili te vor suna oricând.

Nu contează că e week-end, sau oră târzie. Ei pot suna inclusiv dimineața devreme, e dreptul lor! Iar OBLIGAȚIA ta (în percepția lor) e să răspunzi imediat!

Până când roboții care răspund 24 din 24 și 7 zile din 7 vor fi implementați peste tot, e sarcina ta să răspunzi oricărei solicitări, oricărui client, și la orice oră!

Deși oricând e preferabil să stai de vorbă cu un om, dacă te plictisești, în loc să îți răspundă un robot! Așa că numărul tău PERSONAL ar trebui să fie vizibil peste tot: Pe site-ul firmei, pe internet, pe cartea de vizită și în cât mai multe anunțuri publicitare.

5. Telefonul mobil și libertatea TA de a alege

Dacă un cerșetor te abordează pe stradă și îți cere o monedă, poți ALEGE să îl ignori complet. Sau să îl refuzi din start, fără explicații.

Însă dacă te sună, și îți cere câteva mii de euro pentru cheltuielile sau necesitățile sale proprii și personale, e nepoliticos să îi închizi telefonul în nas!

Te vei simți obligat să dai explicații lungi și să îți exprimi regretul că nu îl poți ajuta. Și eventual să îi explici că, în ciuda aparențelor, și tu ai o ipotecă, rate la bancă și încasări sub nivelul cheltuielilor tale!

6. Telefonul mobil și somnul tău

Este de preferat să pui pe silent sonorul, și să-ți lași telefonul mobil în altă cameră. Însă puțini găsesc resurse să facă așa. Dacă se întâmplă ceva? Și dacă sună cineva?

Mai bine să risc, și să țin telefonul aproape, cu sonorul dat la maximum. Prefer să fiu trezit de mai multe ori, decât să ratez un apel foarte important. Dacă mă sună președintele SUA? 🙂 

Ce contează că unii greșesc numărul, sau mă deranjează pentru lucruri mărunte, la ore nepotrivite? O să adorm la loc, sau o să adorm mai greu, sau deloc.

Toate trec, sau se acumulează, după caz. Inclusiv stresul generat de apelurile de acest tip. Care dă peste cap ritmul tău biologic.

7. Telefonul mobil și stresul

Capacitatea ta de a te focaliza pe o sarcină (nu pe două sau mai multe în același timp) e un factor important în succesul tău.

Iar incapacitatea de a termina ce ai început, adică obiceiul de a sări de la un lucru la altul, te face inconsecvent. Și telefonul mobil este cel mai mare inamic al CONCENTRĂRII.

Indiferent cât de importantă e sarcina ta, și cât de concentrat ești asupra ei, sunetul telefonului te va RUPE complet de realitatea în care te-ai cufundat.

Procesul creator, starea ta de focalizare, concentrarea și fluxul mental dispar, se evaporă instantaneu când sună telefonul mobil!

Telefonul mobil are și multe alte dezavantaje, cum ar fi: radiațiile, sistemul global de urmărire, și posibilitatea de a se înregistra mediul ambiant din jurul aparatului, folosind o tehnologie disponibilă pe internet la prețuri accesibile oricui.

Însă ele sunt mărunte, comparativ cu tiparul comportamental și stresul generat de SGA – sindromul gândirii accelerate (Vezi articolul aici).

Pe care telefonul mobil îl exacerbează la maximum. La care aș mai adăuga și… (tocmai mi-a sunat mobilul, și mi-au zburat complet toate ideile, așa că mă opresc aici).

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *