DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

7 motive pentru care vei alege să îți crești nivelul de spiritualitate

Nivelul de spiritualitate

7 motive pentru care vei alege să îți crești nivelul de spiritualitate

Nivelul de spiritualitate tinde să rămână constant. Sau mai exact, să nu existe. Doar nevoia te învață. Și vei alege spiritualitatea doar atunci când suferințele apar. Și ele vor apare mai devreme sau mai târziu!

Primul motiv este stresul

Faptul că te simți mereu tensionat, și ești mereu în grabă, te va obosi. Te va seca de resursele tale de energie. Iar lipsa de energie va accentua și mai mult senzația de stres. E ca un cerc vicios, în care odată intrat, rar mai poți să ieși singur.

Iar tensiunea interioară îți produce disconfort. Sesizabil din exterior. Și penalizat sub o formă sau alta de ceilalți. Care observă și simt starea ta! Ba mai mult o și alimentează involuntar!

Orice emitem în jurul nostru se reflectă din alții, și se reîntoarce la noi amplificat! Emiți starea ta de tensiune și primești exact ce ai emis! I-ai stresat automat și pe cei din jurul tău. Fără să fii, pe moment, conștient de asta!

Al doilea motiv e anturajul

Dacă te vor simți tensionat, cei din jur vor deveni la fel! Neuronii oglindă pe care îi avem acționează subconștient! E suficient să fim în preajma unui om cu nivel ridicat de stres, și vom PRELUA automat, măcar parțial,starea sa!

Persoanele mai sensibile, empatice, tind să copieze, involuntar, energia celor din jur! Și tensiunea interioară a cuiva se va resimți în anturaj! Apoi se va reflecta înapoi!

În momentul în care simți tensiune în relațiile cu oamenii din jurul tău, ai o senzație de disconfort! Și ÎNCEPI să te gândești cum ar fi dacă ai simți și altceva! Poate că se apropie momentul să afli! Nivelul de spiritualitate îți este deja pregătit pentru creștere!

Al treilea motiv sunt conflictele inevitabile

Fiind tensionat, și trăind între oameni încordați, șansa ca aceste tensiuni interioare să izbucnească, să dea pe dinafară, este maximă. Oricât de politicos ar fi un om, încordarea și stresul se acumulează și apare nevoia de a le elibera.

Furia este un prim rezultat al stresului reprimat. Care se cere eliberat într-o formă sau alta. Așa că exploziile verbale apar mereu. Și conflictele sunt la ordinea zilei.

Astfel, se creează mediul ideal pentru progres pe calea spiritualității. Dar asta numai după ce descoperi că e responsabilitatea ta să faci o schimbare. Nivelul de spiritualitate mai ridicat e trăsătura care te va ajuta.

Al patrulea motiv este maturizarea

Suntem adolescenți până pe la 30 de ani! Însă tindem să păstrăm unele tipare adolescentine, imature emoțional, multă vreme după ce ieșim din adolescență!

Abia pe la 35-40 de ani începem să înțelegem că nivelul de spiritualitate ridicat face parte din structura unui om matur și înțelept. Și atunci începem cu adevărat căutările!

Iar avem un cerc vicios, nu căutăm maturizarea emoțională pentru că nu suntem încă maturi emoțional! Și nu avem un nivel ridicat de maturitate, pentru că suntem prea imaturi. Dar pe măsură ce începem să înțelegem unele lucruri, dorim să le experimentăm! Nivelul de spiritualitate al omului maturizat emoțional e mai crescut!

Al cincilea motiv e nevoia de evadare

Noi nu știm ceea ce nu știm! Cu alte cuvinte, cu cât știm mai puțin despre ceva, cu atât suntem mai convinși că acel ceva nu există. Sau că nu avem nevoie de el! Credem că știm totul, când de fapt nu știm decât foarte puțin!

E un semn de imaturitate emoțională, sau de omnipotență infantilă. Doar copiii cred, înainte de vârsta de 7-8-9 ani, că totul e posibil. Trăiesc în iluzie, într-o lume de basm, și descoperă treptat realitatea dură a vieții. Pe care adesea refuză să o accepte, ca mecanism de autoprotecție.

Adulții cu traume puternice din copilărie tind să PĂSTREZE acest mecanism imatur. Și să se scufunde, voit, în ILUZII lipsite de sens. Dar care pe moment oferă stări de bine.

Câți adulți iau bilete la loterie, CONVINȘI că au șanse mari să câștige premiul cel mare? În ciuda faptului că joacă de ani de zile, și nu au câștigat nici măcar un premiu mărunt!

Și mulți adulți consumă alcool în exces, din ACEEAȘI dorință imatură de EVADARE din realitatea prea dureroasă. Refugiul în iluzie e salvarea lor de moment! Însă pe termen mediu și lung e nevoie de altceva!

Cei care înțeleg, încep să caute metode funcționale de a-și crește și altfel nivelul de spiritualitate.

Al șaselea motiv e suferința

Privind în jur, vedem multă suferință. Și începem să compătimim alte persoane aflate la necaz. Apoi, apare frica de a fi în aceeași situație cu ele! Și temerile tale te pot face mult mai atent! Atent la tine și la viața ta!

E ușor să observi tragediile altora. Și motivele pentru care acestea au loc! Avem dezvoltată abilitatea de a observa instinctiv ALTE persoane. Nu și propria persoană sau propriul comportament!

Însă văzând la alte persoane multă suferință, oamenii empatici realizează că suntem în aceeași barcă. Și că fiecare dintre noi poate experimenta, dacă se neglijează, suferința altora! Și realizăm că suferințele altora pot deveni oricând și ale noastre. Mai ales dacă ALEGEM să repetăm greșelile lor! Ignorând propriile responsabilități.

Al șaptelea motiv e conștientizarea

Dacă te simți excelent, cu un nivel redus de stres, și ai relații armonioase cu alte persoane, suferința se menține o vreme departe de tine. Însă oricând poate apare. Iar când apare, se nasc și ÎNTREBĂRILE.

DE CE mi se întâmplă mie? UNDE am greșit? Și mai ales CUM pot reveni la normal? CINE mă poate ajuta? CE am de făcut? CÂND ar trebui să încep?

Unele răspunsuri le putem descoperi împreună, într-o primă discuție gratuită (clic aici).

Atunci se aprinde o lumină! Ne trezim parcă din ILUZIA că nouă nu ni se poate întâmpla nimic. Și alegem, voluntar, să lucrăm asupra noastră. Să creștem, cu puțin efort, nivelul de spiritualitate de care avem atâta nevoie.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *