DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Lipsa educației reale este la baza suferințelor sufletești!

Lipsa educației reale

Lipsa educației reale este la baza suferințelor sufletești!

Lipsa educației reale este evidentă. Suferința oamenilor, stresul și nefericirea ne arată asta! Un om echilibrat, bine informat, ȘTIE cum să își construiască armonia în viață! Însă asta presupune maturitate și înțelepciune. Sau inteligență emoțională bine dezvoltată!

Lipsa educației reale și conflictele

Suntem experți în tehnologiile noi, dar nu avem capacitatea de a relaționa armonios. De a comunica și influența cu integritate! Așa că intrăm cu mare ușurință în conflicte. Sau ne comportăm în așa fel încât persoanele din anturajul nostru tind să devină și ele conflictuale!

Educația reală, emoțională, nu înseamnă memorarea unor cărți! Nici utilizarea unor tehnologii avansate. Degeaba programezi un calculator, creezi niște programe pentru roboți inteligenți sau lucrezi la un sistem care produce rachete cosmice, dacă tu nu știi să comunici eficient!

Degeaba ai o slujbă bine plătită, dacă după orele de program ești epuizat complet. Și incapabil să formezi sau să menții o relație de cuplu armonioasă! Sau măcar să înțelegi nevoile și sentimentele partenerului de cuplu.

Lipsa educației reale duce invariabil la suferință

Nivelul de stres e în creștere rapidă pe toată planeta. Așa că abilitatea de a GESTIONA corespunzător emoțiile și sentimentele tale e o trăsătură de bază! Pe care o poți învăța, antrena și folosi corespunzător în viața de zi cu zi. Atât la slujbă, cât și în familie.

Lipsa educației reale te împiedică să recunoști necesitatea ei! Cu alte cuvinte, nu vei ști ceea ce NU ȘTII! Ba mai mult, vei refuza să ACCEPȚI că problema există. Iar o problemă despre care spui că nu există va fi imposibil de rezolvat! Tocmai pentru că ai NEGAT problema în sine! Negând astfel automat și nevoia de a o rezolva!

Și când o problemă rămâne NEREZOLVATĂ, ea se agravează! Indiferent dacă tu ACCEPȚI sau nu existența ei! Care este DEMONSTRATĂ subtil de existența tensiunilor interioare, a stresului și a suferințelor.

Lipsa educației reale și responsabilitatea ta

Când suferi, ai două variante la alegere. Una adaptativă, și alta limitativă. Ideal e să ACCEPȚI adaptativ că suferi, și că e menirea ta să iei măsuri. Însă asta se întâmplă destul de rar. Pentru că presupune ASUMAREA responsabilității pentru CALITATEA VIEȚII TALE.

Cel mai des alegi, limitativ, NEGAREA. Negarea faptului că ești pe deplin RESPONSABIL pentru ceea ce trăiești chiar tu. Inclusiv pentru suferințele tale! Pe care ești tentat să le ATRIBUI ALTORA. Cu alte cuvinte, să ARUNCI PISICA MOARTĂ, sau responsabilitatea ta, în ograda ALTCUIVA!

Vei susține că NU ESTE VINA TA. Că mereu ALȚII sunt vinovați pentru ce ți se întâmplă ȚIE. De parcă ai fi un bebeluș care nu poate să umble sau să se hrănească singur, și DEPINDE 100% de alții.

Pe măsură ce înțelegi că e DATORIA TA să faci tot posibilul să deții controlul asupra vieții tale, începi să îți asumi RESPONSABILITATEA asupra ei. Și să faci un EFORT pentru a compensa lipsa educației reale.

Ai de citit, de căutat, și de ÎNȚELES cum funcționezi chiar tu. După care ai de trecut la FAPTE. Când ești pregătit să discutăm pe tema asta, știi unde mă găsești (clic aici)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *