DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Adevărul iluzoriu sau manipularea prin repetiție

adevărul iluzoriu

Adevărul iluzoriu sau manipularea prin repetiție

Adevărul e ancorat la realitate, în timp ce iluzia e derapajul de la aceasta! Așa că adevărul iluzoriu e o impresie. Pe care repetiția o poate crea în mințile noastre.

Adevărul iluzoriu vine sub formă de clișee

Pe care le întâlnim frecvent. Și nu mai pierdem vremea să le punem la îndoială. Sunt chestiuni atât de des repetate, încât ajungem să le interiorizăm ca fiind adevăruri de necontestat.

Desigur că la o analiză mai atentă, sau la o CONFRUNTARE cu probe, adevărul iluzoriu cedează rapid. Și ILUZIA iese la iveală cu mare ușurință.

Însă rareori mai pierdem timp și energie pentru a face o analiză temeinică a ceva ce pare deja bine cunoscut de toată lumea. Sau cel puțin avem această IMPRESIE.

Și atunci CREDEM în clișee. În adevăruri pe care le-am auzit atât de des, încât PAR a fi de la sine înțelese! Și rareori suntem tentați să le mai verificăm.

Adevărul iluzoriu este impus din exterior

O minciună REPETATĂ des va ajunge în final să fie crezută. Și interiorizată ca fiind ceva de la SINE înțeles! Astfel încât nimeni nu va mai pierde vremea cu VERIFICAREA detaliilor, sau cu căutarea unor argumente împotriva ei!

Iar cel care are posibilitatea de a populariza minciuna, va ajunge în final să fie și crezut! În ciuda faptului că minciuna repetată des este evidentă, ea se va transforma în adevăr iluzoriu!

Marketerii și politicienii cunosc mecanismul, și îl folosesc din plin la manipularea maselor. Un candidat necunoscut, incompetent, lipsit de farmec personal și cu probleme serioase de comunicare poate deveni chiar simpatic dacă este PROMOVAT intens.

Iar repetarea faptului că va fi câștigătorul campaniei ajunge să devină, treptat, adevărul iluzoriu pe care masele îl vor crede cu convingere!

Iar prezența fotografiilor cu acel candidat la loc vizibil va ÎNTĂRI o convingere preexistentă. Astfel că oricât ar fi de disfuncțional individul, IMAGINEA lui se poate VINDE foarte bine!

Adevărul iluzoriu și gândirea rapidă

Cu cât o persoană este mai grăbită, cu atât va folosi mai frecvent analiza superficială, intuitivă a minții. Și va tinde să ia DECIZII superficiale. Pe care nu le mai analizează.

Știrile TV sunt livrate RAPID, într-un ritm copleșitor. Cu o viteză care permite telespectatorului să le AUDĂ, fără însă a-i lăsa și TIMPUL necesar să le ANALIZEZE rațional!

Astfel, nu contează cât de absurdă este o minciună. Ci cât de des este ea repetată, imprimată în mintea SUBCONȘTIENTĂ a celor ușor de manipulat! Iar minciuna REPETATĂ des devine, în timp, CONVINGERE! Și adevăr de la sine înțeles!

Demontarea minciunii ar necesita TIMP, și un EFORT de gândire substanțial!

Adevărul iluzoriu e pentru mase

Dacă oamenii care au timp și energie pentru a despica firul în patru pot demonta ușor manipularea, nu la fel stă treaba cu masele. Majoritatea oamenilor din lumea actuală sunt prea OBOSIȚI, prea grăbiți și mult prea superficiali pentru a fi capabili să SELECTEZE corect INFORMAȚIA.

Este mult mai comod, mai ușor și mai rapid să iei drept ADEVĂR orice îți este servit! Fără să faci un EFORT pentru a și analiza problema!

Majoritatea celor pe care i-am întrebat despre candidații la alegerile prezidențiale mi-au spus că NU ÎI INTERESEAZĂ politica, și că nu cunosc decât 3-4 candidați din cei 14 înscriși în cursa electorală! Însă vor merge la vot, deoarece CRED cu tărie că e datoria lor să voteze, și că votul lor e important!

În viziunea mea, situația aceasta e oarecum similară cu cea a unei persoane fără carnet de conducere, care NU VREA să piardă timp ca să ÎNVEȚE să conducă, dar care consideră de la sine înțeles faptul că TREBUIE să meargă în concediu la volanul propriei mașini!

Rezultatul e evident, voturile vor merge în proporție de 60-80% la cei 3-4 candidați extrem de vizibili. În ciuda faptului că aceștia și-au dovedit în timp lipsa de integritate sau incompetența!

Adevărul iluzoriu ne ține captivi în suferință

Uneori, 2-3 convingeri false de care ne agățăm obsesiv ne pot ruina întreaga viață. Lipsa de FLEXIBILITATE, și incapacitatea de a ACCEPTA că gândim RIGID, ne poate ține blocați în ILUZIE.

Iar SUFERINȚA sufletească e un INDICIU extrem de important. Care ne arată clar că adevărul iluzoriu ne-a acaparat! Și că avem CONVINGERI false care ne afectează grav DECIZIILE importante!

Rolul meu nu e să evaluez starea de sănătate sau să pun un diagnostic unui client! Ci mai degrabă să observ cât de ancorat este acesta în adevărul iluzoriu asimilat în timp.

Asemenea unui detectiv, identific CLIȘEE, tipare de gândire false și blocaje mentale care afectează viața personală și profesională. Și care tind să deterioreze relațiile interumane.

Odată identificate, le pun pe tapet. Apoi, invit clientul să le analizeze rațional, și îl încurajez să își acorde TIMP pentru acest PROCES.

Schimbările sunt radicale în viața fiecărei persoane imediat ce aceasta ALEGE să înlocuiască adevărul iluzoriu cu REALITATEA obiectivă.

Adevărul iluzoriu și ieșirea din Matrix

Însă puțini au CURAJUL să înceapă acest proces de modificare al unor clișee, deoarece sunt încă captivi în adevărul iluzoriu al afirmației că psihologia este doar pentru oamenii bolnavi psihic.

Însă oamenii cu probleme psihologice severe sunt exact cei care, CONTRAR clișeelor, nu pot beneficia prea mult de serviciile unui psihoterapeut! Pot fi evaluați, diagnosticați, dar nu și vindecați!

Dar majoritatea încă sunt convinși că oamenii sănătoși nu au nevoie de psiholog, deoarece acesta e adevărul iluzoriu pe care l-au auzit atât de des, încât au ajuns să îl și creadă!

Așa că suntem o colecție de CLIȘEE, de iluzii și tipare repetate, care ne împiedică să gândim. Sau ne fac să credem că le știm pe toate. Fapt care ne face să fim convinși că a activa RAȚIUNEA ar fi pierdere de timp.

O discuție de o oră cu mine, pe care o ofer gratuit celor care o cer – cu un clic aici (în limita timpului disponibil) ar putea schimba complet modul în care tu ALEGI să vezi lumea. Și să depinzi de clișee bazate pe iluzie.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *