DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Află de ce o persoană prea emotivă își poate rata întreaga viață!

Emotivă

Află de ce o persoană prea emotivă își poate rata întreaga viață!

Emotivă este considerată persoana care pierde ușor controlul asupra emoțiilor sale. Chiar și atunci când nu ar exista motive să o facă!

Însă avem grade diferite de sensibilitate. Și reacționăm DIFERIT la stimuli. Am moștenit tipare de personalitate diverse, și am crescut în medii familiale distincte!

A fi o persoană emotivă nu e un defect

Devine defect doar dacă emoțiile ne copleșesc prea ușor. Și reușim să ne revenim prea lent! Astfel încât rezistența la STRES scade și ea, odată cu creșterea emotivității.

Lipsa emoțiilor pare mai degrabă un deficit, și afectează mult mai mult o persoană! Așa că dacă trăim INTENS unele emoții, poate fi un lucru foarte bun!

Arta este să putem păstra un ECHILIBRU. Adică să nu exagerăm, să nu ne speriem, să nu ne intimidăm din cauza trăirilor noastre! Mai ales atunci când avem nevoie de stăpânire de sine!

Persoana prea emotivă și mecanismele ei de autoreglare

Toți avem emoții, însă ceea ce diferă este MECANISMUL NOSTRU DE AUTOREGLARE. Cunoscut în psihologie sub denumirea de STIL DE COPING.

Iar acest stil poate fi parțial MOȘTENIT, având o bază genetică, și parțial DOBÂNDIT prin educație. Interacțiunea dintre zestrea GENETICĂ de la părinți, combinată cu ce am ÎNVĂȚAT în primii ani de viață ne formează personalitatea.

Iar dacă emoțiile NEGATIVE ne copleșesc, și nu reușim să le controlăm, e din cauza ambelor: moștenire și experiențe de viață nefavorabile.

Însă AUTOREGLAREA acestor emoții se face adesea inconștient, pe pilot automat. La fel cum mergem, respirăm, ne și autoreglăm.

Doar atunci când devenim MATURI, și descoperim că ABILITATEA noastră de a ne autoregla este slabă, neantrenată și lasă de dorit, putem ALEGE să luăm măsurile necesare.

Orice persoană emotivă poate învăța tehnici de autocontrol!

Din păcate, majoritatea oamenilor excesiv de emotivi dau vina pe genetică, sau pe experiențele lor negative. Și se sustrag de la RESPONSABILITATEA de a-și mai dezvolta unele abilități în acest sens!

Mai ales pentru că predomină CONVINGEREA limitativă care îi face să creadă că ei nu pot schimba nimic! O CREDINȚĂ falsă, care le face mult rău. Menținându-i CAPTIVI în suferință!

Însă PSIHOLOGIA a descoperit de mult timp că orice tipar DOBÂNDIT, învățat, poate fi și DEZVĂȚAT! Și că orice tipar nedorit poate fi ajustat, corectat sau măcar ameliorat!

Doar că puțini găsesc RESURSELE de energie să citească, să se informeze și să DESCOPERE acest adevăr simplu, dar ELIBERATOR!

Dacă vrei, tu nu vei mai fi o persoană emotivă!

Este ALEGEREA TA să vrei să SCHIMBI ceva în viața ta. Și OPȚIUNEA de a te schimba îți aparține ÎN TOTALITATE!

Cât despre tehnici, metode și cursuri, e plin internetul de ele! Cu mențiunea că ROLUL lor real e doar să te INFORMEZE că SE POATE!

Nici o tehnică, sau metodă, nu va funcționa doar pentru că ȘTII cum funcționează, sau cum trebuie folosită! Așa cum poți petrece ani de zile urmărind meciuri de tenis, fără să fii capabil să joci, dacă nu participi personal la antrenamente!

Lecturile sau cursurile motivaționale te vor stimula să treci la treabă, fără a ÎNLOCUI vreodată PROCESUL DE TRANSFORMARE de care avem cu toții reală nevoie!

O persoană emotivă se poate transforma în mai puțin de 24 de ore*!

Dacă termenii tehnici și cursurile încărcate necesită mult timp și multă memorare, PROCESUL de transformare emoțională și de dobândire a unui bun autocontrol emoțional poate să fie mult mai rapid și mai ușor!

Dar pentru că e vorba de OBICEIURI și de TIPARE MENTALE vechi de zeci de ani, este necesar ca orice AJUSTARE, modificare sau ameliorare a lor să se facă TREPTAT.

Din acest motiv, cele 24 de ore* necesare dobândirii unor ABILITĂȚI PRACTICE de AUTOCONTROL EMOȚIONAL se vor asimila lent, una câte una. În ritmul de circa o oră pe săptămână!

Și pentru că persoana care te poate ghida în acest proces într-un mod optim este extrem de bine pregătită, și cu un talent nativ rarisim, e posibil ca să fie și unele costuri mai ridicate ale ședințelor.

În ce mă privește, am ALES să ofer GRATUIT prima oră, necondiționat, oricui o solicită  cu un clic aici (în limita timpului disponibil). Pentru a cunoaște mai bine sau descoperi POTENȚIALUL LATENT de creștere și dezvoltare personală și emoțională al fiecărei persoane cu care discut.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *