DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Atitudinea proactivă față în față cu blazarea

Atitudinea proactivă

Atitudinea proactivă față în față cu blazarea

Atitudinea proactivă e ușor de recunoscut. Orientarea spre rezolvarea de probleme și pe identificarea de noi soluții este la baza ei. Astfel că persoana cu această atitudine POZITIVĂ va fi mereu într-o continuă căutare.

Iar cine caută, găsește. Sau, în cel mai rău caz, are șanse mult mai mari de a găsi decât persoana blazată, care a încetat căutările. Sau care se complace în stagnare.

De ce blazarea e mult mai des întâlnită decât atitudinea proactivă?

Pentru simplul motiv că suntem obișnuiți să trăim din inerție. Să facem azi ce am făcut și ieri. Orice modificare, orice schimbare a tabieturilor, cât de mică, necesită EFORT mental.

Iar tendința oricărei persoane este spre ERGONOMIE. Adică spre ECONOMISIREA de resurse. O tendință sănătoasă în general, dar păguboasă dacă devine generalizată!

Dacă un taximetrist care conduce economic va avea câștig mai mare, altul care REFUZĂ să pornească în cursă pentru a economisi combustibil se autosabotează în cel mai absurd mod!

Deci MĂSURA cu care aplicăm ergonomia poate face diferența!

Cum putem ieși din blazare, și adopta atitudinea proactivă?

În primul rând avem de OBSERVAT atent lucrurile. Astfel încât să putem lua DECIZIILE potrivite fiecărei situații în parte.

Alegerile noastre ne determină atitudinile. În spatele lor stau motivele subconștiente și emoționale ascunse. Orice acțiune sau inacțiune are la bază o motivație mai mult sau mai puțin logică.

Adesea motivația e pur emoțională. Iar una din emoțiile care ne fac să ne simțim confortabil este stabilitatea. Manifestată prin lipsa dorinței de schimbare.

Dusă la extrem, ea poate deveni obicei, tipar de personalitate stabil și mod de viață păgubos.

Putem înlocui blazarea cu atitudinea proactivă?

Teoretic da. Însă acest proces necesită un efort în timp. Efortul de a ieși din falsa zonă de confort. De a înlocui inactivitatea cu ACȚIUNE CONCRETĂ.

Însă efortul se va face treptat, sistematic, și fără schimbări bruște. Mintea se antrenează exact la fel ca și masa musculară.

Ritmul prea intens, prea alert al antrenamentului duce la REZISTENȚĂ. La opoziție împotriva EFORTULUI prea mare. Regula specifică ergonomiei, de a prefera întotdeauna calea minimului efort, va predomina cel mai adesea!

Astfel că trecerea optimă de la BLAZARE la atitudinea proactivă ar fi bine să fie lină. În pași mărunți, insesizabili pentru mintea subconștientă.

Cum recunoști momentul în care tranziția spre atitudinea proactivă este necesară?

Tot ce ai de făcut este să îți orientezi ATENȚIA spre STAREA TA. O autoevaluare rapidă poate face oricine! E ca o privire în oglindă.

Durează câteva secunde, și îți oferă o viziune de ansamblu. Mai ai nevoie de un instrument simplu, de măsurare a ceea ce ai văzut. Îți dai o notă între 1 și 10, care să reflecte modul în care te simți tu acum.

Nota dată de tine e o evaluare rapidă și sinceră a stării tale de moment.

Cum declanșăm procesul de trecere la atitudinea proactivă?

DECIZIA de a porni acest proces este esențială. Odată făcută alegerea, putem afirma că primul pas e deja jumătate drumul. Pentru că al doilea pas va urma imediat după primul, și succesiunea unor pași mărunți, făcuți sistematic, ne poate duce foarte departe!

Diferența dintre cei blazați și cei cu atitudinea proactivă este minoră la început! E ca și urcarea unor trepte, treaptă cu treaptă!

Efortul fiecărei trepte urcate e nesemnificativ, dar în doar câteva minute poți ajunge la etajul zece! Fără un efort ieșit din comun! În același timp, un alpinist care folosește tehnici dificile de cățărare va putea ajunge tot acolo, dar cu riscuri mai mari, și cu eforturi și cheltuieli incomparabile. Risipa e evidentă. Și mai ales ușor de evitat.    

Cum alegem catalizatorul care ne facilitează orientarea spre atitudinea proactivă?

Orice ieșire din stagnare necesită un impuls. Din interior este DORINȚA. Hotărârea de a CERE mai mult de la propria viață. Bazată pe CUNOAȘTEREA faptului că poți mai mult. Combinată cu CONVINGEREA că meriți mai mult!

La exterior, apare SUFERINȚA. Nevoia conștientizată că e necesar efortul pentru un progres. Care apare sub forma unei PRESIUNI. O stare de neliniște, de agitație, de insatisfacție interioară arată că semnalele din EXTERIOR sunt clare.

Se apropie momentul acțiunii. Caz în care sunt aici pentru tine. Tot ce ai de făcut e să CERI o primă discuție GRATUITĂ, cu un simplu clic AICI!   

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *