DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Autoevaluarea realistă este primul pas către succes!

Autoevaluarea realistă

Autoevaluarea realistă este primul pas către succes!

Autoevaluarea realistă a propriei persoane este un factor important. Asemănător unei priviri în oglindă. Pe care o evităm adesea, deoarece poate fi dureroasă. Dar a găsi curajul de a privi în oglindă te poate ajuta mult. Mai ales dacă ACCEPȚI ceea ce vezi, și refuzi să te minți pe tine! Sinceritatea ta față de propria persoană face diferența! Doar atunci poți cunoaște adevărul despre tine.

Autoevaluarea realistă e mai dificilă decât pare

Te vei feri de ea, deoarece rezultatele tale nu sunt întotdeauna maxime. Ești om, și greșești adesea. Însă rareori avem dispoziția să ne ACCEPTĂM propriile noastre greșeli! Iar dacă refuzăm să le vedem, șansa de a le corecta sau ajusta vreodată scade la zero!

Pentru a construi o casă nouă, e nevoie să eliberezi terenul, prin dărâmarea casei vechi! Va fi imposibil de început construcția dacă ruinele casei vechi ocupă terenul! Arta este să ACCEPȚI că ruinele încă există, și că îndepărtarea lor este singura modalitate de a pregăti terenul pentru noile construcții!

Autoevaluarea realistă e o simplă oglindă

E suficient să privești modul în care funcționezi pe principalele planuri ale vieții.

  • Pe primul loc aș pune STAREA TA. Sănătatea în general, dar și modul ÎN CARE TE SIMȚI TU ACUM. Armonia și fericirea ta. Sentimentele și emoțiile care te domină. Stările care predomină cel mai des.
  • Apoi, aș adăuga RELAȚIILE cu cei din jur. Cu familia, cu partenerul de viață, cu părinții, copiii, sau alte rude apropiate. Dar și relațiile cu colegii de muncă, prietenii, vecinii și alte persoane cu care ai ocazia să interacționezi zilnic.
  • La final, aș adăuga situația PROFESIONALĂ, în legătură directă cu starea ta financiară.

Cum faci autoevaluarea realistă a acestora?

O modalitate practică este să îți dai o notă, ca la școală, de la 1 la 10. Câte una pentru fiecare din cele 3 domenii menționate mai sus: STARE DE BINE, RELAȚIILE INTERUMANE și SITUAȚIA PROFESIONALĂ. Apoi, faci o medie între cele 3 note. Rezultă o cifră care reflectă modul în care ai reușit să-ți faci autoevaluarea realistă. Odată obținută această cifră, poți să vezi mai clar unde te afli. Iar dacă te nemulțumește rezultatul obținut, poți vedea UNDE AI DE LUCRAT asupra ta. Important este să ai o IMAGINE cât mai obiectivă a ta, a stării tale de bine, a modului în care funcționezi în principalele domenii ale vieții. Ele sunt strâns legate, și o notă la unul din domenii va putea INFLUENȚA puternic și celelalte arii ale vieții tale!

Ce spune despre tine autoevaluarea realistă?

Faptul că ți-ai făcut autoevaluarea realistă îmi spune deja multe despre tine. Că ai avut CURAJUL să privești ADEVĂRUL în față. Să îl ACCEPȚI așa cum este, cu bune și cu rele. Este primul, și probabil cel mai important pas din procesul de dezvoltare personală. Poți acum să DECIZI, în deplină cunoștință de cauză, dacă ESTE LOC DE MAI BINE. Dacă te mulțumește nivelul la care te situezi acum. Sau dacă îți dorești mai mult de la viață și de la propria persoană. Iar dacă descoperi că vrei mai mult, autoevaluarea realistă poate fi tocmai impulsul necesar pentru a începe chiar ACUM transformarea ta (clic AICI)!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *