DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

De ce a fi realist este cel mai important lucru pentru tine?

Realist

De ce a fi realist este cel mai important lucru pentru tine?

Realist ești când ai curajul de a privi în față realitatea. Și a o accepta așa cum este. Fără tentative de a distorsiona, mistifica sau deforma realitatea obiectivă! Orice altă atitudine de fugă de realitate te duce în iluzie.

Realist poți fi dacă ai capacitate de discernământ

Și ești dispus să o și folosești! Inteligența e necesară pentru a cerne informațiile obiective de cele false. Însă ea funcționează numai dublată de atenție sporită.

Dacă ești grăbit, agitat sau presat de timp, vei scăpa mereu din vedere aspectele importante ale problemei! Și astfel, grăbindu-te mereu, vei analiza superficial detaliile importante!

Prin urmare, vei fi bine ancorat în realitate numai dacă petreci TIMP pentru a te FOCALIZA corect pe informațiile la care poți avea acces cu oarecare EFORT!

Abia atunci poți spune că ai o capacitate de DISCERNĂMÂNT ridicată. Caz în care poți deveni foarte realist.

Realist poți fi dacă vrei să fii așa!

Necesitatea unui EFORT de gândire este un filtru important. Cu cât vei fi mai SUPERFICIAL, cu atât vei fi mai ușor de manipulat și de îndepărtat de realitate!

Primul pas este INTENȚIA TA de a înțelege bine realitatea. Doar această DORINȚĂ puternică va declanșa capacitatea de EFORT necesară unui PROCES de ancorare în realitate!

Superficialitatea ta este opusul DETERMINĂRII de a fi realist! Și îți va permite să fugi de realitate, să te scufunzi în NEGAREA ei. Ca să rămâi captiv în ILUZIE.

Realist devii când ai ieșit din ILUZIE

Suntem captivi în ILUZIILE pe care ni le oferă mediul înconjurător. Care azi sunt omniprezente. Și mai multe decât putem noi discerne! E practic imposibil să stai să analizezi fiecare știre!

Mai mult, ILUZIA ne place. Ne-am obișnuit cu ea. Și adesea e mult mai CONFORTABILĂ decât o REALITATE incomodă. Așa că experimentăm des EVADAREA din realitate.

Refugiul în ILUZIE ne ajută să suportăm o REALITATE incomodă, neplăcută sau deranjantă.Fără a fi realmente util în SCHIMBAREA ei! Ci doar în ASCUNDEREA, MASCAREA sau NEGAREA REALITĂȚII.

A fi realist înseamnă a ACCEPTA adevărul

Dacă refugiul în ILUZIE presupune auto-mințirea, acceptarea ADEVĂRULUI se bazează pe realism. Acesta e motivul pentru care e atât de greu să fii realist. Și e atât de ușor să te lași CAPTIVAT de orice ILUZIE, manipulare sau minciună!

Însă dacă ești ferm, hotărât să descoperi ADEVĂRUL, și faci un EFORT mental în acest sens, vei avea succes. Ai nevoie doar de CURAJUL necesar confruntării cu REALITATEA.

Însă pentru că realitatea poate fi incomodă, e mai ușor să fugi de ea! Și să alegi NEGAREA ei. Și cufundarea în ILUZIE. Moment în care apare și SUFERINȚA.

Iar existența suferinței e indicatorul clar că ai derapat de la realism. Și ai acceptat minciuna, manipularea, iluzia. În detrimentul adevărului!

Realist poți deveni oricând!

Chiar dacă ai ales cândva să fugi de realitate, și să te refugiezi în minciună, poți recupera oricând timpul pierdut. Dacă ai constatat că SUFERI, și nu descoperi CAUZA reală a SUFERINȚEI, poți alege să redevii REALIST.

Sau poți alege să suferi în continuare.

Liberul arbitru, posibilitatea ta de a alege, te va îndruma spre soluția potrivită ție. Iar modul în care poți EVALUA propria persoană este aici.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *