DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Confruntarea ta cu provocările vieții este permanentă

Confruntarea

Confruntarea ta cu provocările vieții este permanentă

Confruntarea cu problemele te sperie? Sau te ambiționează să le rezolvi? Răspunsul tău la aceste întrebări e relevant pentru TIPARUL pe care îl rulezi. Și îți arată dacă ești o persoană PROACTIVĂ. Sau una evitantă și anxioasă.

Confruntarea reală are loc în INTERIOR

Înainte de a lua o DECIZIE, ai unele dubii. Înainte de a ALEGE ceva, mai întâi te gândești. Și pui în BALANȚĂ argumente pro și contra. Iar REZULTATUL obșinut vine în urma unei CONFRUNTĂRI interioare.

O confruntare dintre RAȚIUNEA TA și EMOȚIILE tale. Plus argumente și contraargumente. Un DIALOG interior mai mult sau mai puțin constructiv.

Uneori, îți este ușor să iei decizii. BALANȚA se înclină rapid într-o parte, și ALEGEREA ta e simplă. Alteori, balanța se balansează, și fiecare argument tinde să o încline când într-o parte, când în alta.

Ideea e să fii OBIECTIV. Și să pui în balanță cât mai multe informații reale. Și într-un mod cât mai degajat, nepărtinitor. Ca un judecător corect, care caută ADEVĂRUL.

Confruntarea cu ADEVĂRUL

Abilitatea ta de a crea acest proces și de a-l face eficient, bazat pe REALITATE, va duce la ECHILIBRU interior. Vei lua decizii care ți se potrivesc.

Dar dacă TE TEMI să te confrunți cu REALITATEA? Dacă ești incorect, părtinitor, nesincer, și VREI SĂ TRIȘEZI? De fapt, ești LIBER să o faci. Se cheamă LIBERUL ARBITRU.

Însă cel afectat vei fi CHIAR TU! Ai dezechilibrat balanța unei DECIZII în favoarea unor CREDINȚE ale tale. Care pot fi LIMITATIVE, DISFUNCȚIONALE sau DEZADAPTATIVE.

Și ai FAVORIZAT minciuna, în locul adevărului! La ce REZULTATE poți să te aștepți oare? Ai câștigat, în sensul că ți-ai IMPUS opinia, prejudecățile, voința. Însă nu ai fost SINCER, te-ai mințit, și REZULTATUL e viciat!

DECIZIILE, ALEGERILE tale sunt bazate pe o minciună autoadministrată? Atunci ele sunt ÎMPOTRIVA TA! Ți-ai furat singur căciula!

Confruntarea te SPERIE?

Adevărul vine cu ARGUMENTE care ție nu îți convin. Pentru că TE SPERIE. Și din acest motiv ai TENDINȚA, oarecum naturală, de a TE PROTEJA.

Și folosești FALSA protecție mințind. Ai preluat obiceiul de A MINȚI deoarece ai fost TRAUMATIZAT în copilărie. Și adesea, MINCIUNA te-a salvat. Rulezi acum CONVINGEREA că trebuie SĂ MINȚI pentru a fi ferit de traume!

Și MINCIUNA devine modul tău de viață. O folosești atât de des, încât ajungi să o confunzi cu ADEVĂRUL! Care devine un străin nedorit în viața ta! Despre care crezi că DOARE!

Și atunci, trăind în minciună, tu să nu suferi? Mai ales că minți mereu. Chiar dacă o faci pentru a te proteja. Iar când ajungi să te minți PE TINE, distorsionezi REZULTATELE procesului de gândire!

FRICA te face IRAȚIONAL, și capabil să folosești MINCIUNI PROTECTOARE în locul unui ADEVĂR ELIBERATOR.

Confruntarea ta cu tine

Abilitatea ta de a judeca drept, de a fi CORECT, e extrem de utilă. REZULTATELE tale vor fi în perfectă concordanță cu PROCESUL și corectitudinea lui!

Orice MINCIUNĂ va tinde să DISTORSIONEZE rezultatul judecății. Să schimbe realitatea cu o mistificare. Și să încline balanța în favoarea ILUZIEI, halucinației sau delirului.

Însă orice ÎNLOCUIRE  a adevărului, a realității obiective, cu o MINCIUNĂ, ILUZIE, HALUCINAȚIE, va duce, invariabil, pe un singur drum, al SUFERINȚEI.

Iar dacă SUFERI, e pentru că tu ai ales. Ai ales să te minți, să DISTORSIONEZI realitatea, și să dezechilibrezi, oarecum, balanța. Să NEGI adevărul. Înlocuindu-l cu MINCIUNA.

Confruntarea ta cu viața și MODELUL tău de a funcționa

Dacă ai avut o copilărie fericită, echilibrată, lipsită de stres major, vei fi dispus să te CONFRUNȚI cu IDEILE diferite. Și vei ACCEPTA cu ușurință ideile sau ARGUMENTELE altora.

Astfel, vei lua DECIZII echilibrate, bazate pe INFORMAȚII clare. Chiar dacă sunt venite din exterior. Sau chiar dacă nu îți sunt pe plac! Importantă e capacitatea ta de a le ACCEPTA.

Dacă ai trecut prin TRAUME majore, și ți-a fost adesea FRICĂ pentru viața și integritatea ta fizică și psihică, ai rămas cu RĂNI majore. Astfel că ai TENDINȚA de a RESPINGE orice argument venit din EXTERIOR.

Deciziile și ALEGERILE tale sunt SUBIECTIVE. Bazate pe nevoia ta de PROTECȚIE. Pe care o PERCEPI a fi mult mai importantă decât ADEVĂRUL. Pe care îl respingi. Sau îl ÎNLOCUIEȘTI. Mințind, mistificând, halucinând sau intrând în delir. Minciuna e primul pas, mistificarea adevărului al doilea. Restul urmează pe parcurs, în timp. Și se numesc PATOLOGIE.

Confruntarea sau fuga de ea?

Dacă ai reușit să învingi FRICA, să te echilibrezi, și să funcționezi bine, vei lua DECIZII bune. Și vei face ALEGERI inspirate. Construind o viață echilibrată.

Dacă FRICA te domină, vei fugi de ADEVĂR și vei evita confruntarea cu acesta. Caz în care ALEGERILE și DECIZIILE tale vor fi nepotrivite, Și diferite de ceea ce ți-ar face bine.

E modul în care poți să îți faci mult rău cu mâna ta! Iar FRICA TA se va amplifica mereu! Mai ales că constați că FIECARE ALEGERE pe care o faci se dovedește a fi neinspirată!

Acest fapt CONFIRMĂ scenariul tău catastrofal, că ai ghinion. Și ANTICIPÂND eșecul, te temi și mai tare de a face ALEGERI noi.

Confruntarea cu tine

Abilitatea ta de a fi SINCER duce la creșterea calității ALEGERILOR tale. Și a clarității scopurilor din viața ta. Orientarea ta spre ținte false, spre scopuri străine ție, te dezorientează și mai mult.

Obiectivul meu e să te ajut să te confrunți cu adevărul. Și cu propria ta persoană. Cu scopurile și obiectivele vieții TALE. Pe care le putem descoperi, analiza și clarifica împreună.

Cu toții avem nevoie de asta. Și cu toții EVITĂM să o facem. Deoarece toți, fără excepție, avem RĂNI emoționale adânci. Dintr-o copilărie petrecută într-un regim totalitar, dur, bazat pe frică, opresiune și minciună.

Avem de spart cercul vicios, și de readus ADEVĂRUL la locul pe care îl merită. Acesta ne va elibera! Să-mi spui când te simți pregătit să discuți despre asta, mai ales că prima discuție e gratuită (clic aici).

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *