DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Răbdarea este calitatea de bază pentru a avea succes

Răbdarea

Răbdarea este calitatea de bază pentru a avea succes

Răbdarea este foarte importantă. Însă azi devine tot mai rară. Iar testul acadelei e relevant! Mai ales dacă înțelegem esența REZULTATELOR sale! E miraculos cum un copil care are răbdarea necesară la grădiniță va avea succes și în viață. Iar cel nerăbdător va tinde să PĂSTREZE toată viața tiparul!

Răbdarea e opusul agitației

Iar agitația e echivalentă, oarecum, cu iraționalitatea! Mintea RAȚIONALĂ nu se poate activa decât dacă îi ALOCĂM timp! Altfel, graba pune stăpânire pe rațiune!

Viteza dăunează prin faptul că grăbește procesul DECIZIONAL. Iar ALEGERILE pe care le facem sub impulsul grabei sunt la nimereală! Emoționale, lipsite de rațiune și sens!

Iar dacă alegem să sacrificăm răbdarea, și să ne agităm, vom pierde timp neproductiv. Deoarece rezultatele vor fi mediocre.

Un șofer care se grăbește, și conduce cu 180 km/h în loc de 90 km/h, nu va ajunge de două ori mai repede la destinație. Și are șanse foarte mari să nu mai ajungă niciodată! Iar dacă totuși ajunge, costurile aventurii pot fi destul de mari: amenzi, suspendare permis, șanse mari de accident, uzura mașinii, oboseală maximă, tensiune interioară.

Iar dacă agitația vă place, și devine un mod de viață, gândiți-vă: Oare de ce personalul secției de psihiatrie denumește, în jargonul lor (limbajul lor intern), pacienții din faza acută cu termenul de AGITAȚI?

Răbdarea se învață

Se antrenează și se poate cultiva. Însă paradoxul constă în capacitatea cuiva de a avea destulă RĂBDARE pentru a-și cultiva și antrena propria… răbdare!

E proverbială rugăciunea nerăbdătorului, care cere divinității să-i dea RĂBDARE. Dar o cere grăbit, pentru că o vrea REPEDE, sau chiar acum!

Și aici apare spirala. După modelul unei pilde biblice, care ne spune că: Cine are, va avea mai mult. Iar cine nu are, va pierde și ceea ce are!

Deci dacă ai răbdarea necesară de a te dezvolta emoțional, vei progresa, te vei maturiza și îți vei dezvolta propria… răbdare! Dar dacă te GRĂBEȘTI, și te agiți inutil, vei rămâne CAPTIV în blocajul mental care îți reprimă răbdarea!

Răbdarea ca trăsătură esențială

Daniel Kahneman, singurul psiholog care a luat premiul Nobel (l-a luat pentru economie, fiind și economist), explică destul de clar în cartea lui că avem două viteze de gândire. Chiar titlul cărții sale (GÂNDIRE RAPIDĂ, GÂNDIRE LENTĂ) arată clar că suntem RAȚIONALI dacă folosim varianta LENTĂ a gândirii.

Dacă nu avem răbdare, și dacă ne grăbim, folosim varianta rapidă, INTUITIVĂ a gândirii. O scurtătură care conduce la DECIZII mai puțin precise.

Însă viața noastră de ACUM e REZULTATUL ALEGERILOR pe care noi le-am făcut! Orice decizie grăbită, imprecisă sau luată la întâmplare, sub presiunea timpului, ne poate afecta foarte mult!

Diferența dintre oamenii de succes și cei lipsiți de succes nu constă în numărul de ore muncite sau în calificare. Ci mai degrabă în DECIZIILE luate și în ALEGERILE făcute în momentele cheie din viețile lor!

Răbdarea se antrenează!

Dar ca să iei DECIZIA că vrei să o antrenezi, este necesar mai întâi să fii CONȘTIENT de importanța ei. Altfel, ce MOTIV ai avea să investești TIMP și EFORT pentru a progresa?

Însă orice ANTRENAMENT necesită un ANTRENOR. Nu pentru a-ți SPUNE ce să faci. Pentru că tu deja ȘTII ce ai de făcut. Ci pentru a te mobiliza să acorzi ATENȚIA TA acestui PROCES.

Mă întrebam de ce atleții aleargă la olimpiade în fața publicului pentru a obține recordurile mondiale. Ar putea foarte bine să alerge sub ochii unei comisii care le monitorizeze și măsoare  performanțele. Am înțeles mai târziu că PUBLICUL este cel care îi MOTIVEAZĂ să se autodepășească!

Dacă știi că ești OBSERVAT, reușești să te MOBILIZEZI, și să dai tot ce poți! Doar așa poți să obții performanțe! Iar observarea, evaluarea, monitorizarea progreselor și ghidarea sunt în sarcina oricărui ANTRENOR.

Permite-mi să te ajut să-ți antrenezi răbdarea, alocând TIMP și EFORT în acest sens. Voi găsi și eu TIMPUL și RĂBDAREA de a-ți oferi o oră GRATUITĂ pentru a evalua șansele noastre de a colabora eficient (clic aici).

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *