DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Convingerile false și răul pe care acestea ni-l provoacă la nivel subconștient

Convingerile false

Convingerile false și răul pe care acestea ni-l provoacă la nivel subconștient

Convingerile false sunt deseori credințe rigide. La care refuzăm să renunțăm. Și care ne provoacă multă suferință. De fapt, la originea dezechilibrelor sufletești din viața noastră stau de obicei 2-3 convingeri nerealiste.  La care refuzăm să renunțăm!

Convingerile false sunt prezente peste tot!

Adesea, în copilărie, am suferit. Și ca să ne ferim de suferință, am adoptat anumite comportamente. Care ATUNCI s-au dovedit a fi utile. Și care ne-au ameliorat starea, sau au îndepărtat pericolul.

Însă atunci eram copii, și aveam de-a face cu pericole reale, provenite de la adulți. Tacticile de supraviețuire utile ATUNCI nu mai au același efect ACUM.

Între timp, am devenit adulți, și avem nevoie de un ALT MOD de a ne adapta la probleme. Și de a le face față. Dacă ATUNCI era suficient să ne ascundem, să ne protejăm sau să fugim de PROBLEMĂ, ca adulți avem de acceptat problemele. De a ne confrunta ACTIV cu ele pentru a găsi, sau construi, după caz, SOLUȚIILE de care este nevoie!

Tiparul care a funcționat ATUNCI, în copilărie, și ne-a pus la adăpost de un adult violent din familie sau din anturaj, nu mai e util la vârsta adultă! Ba dimpotrivă, ne face mult rău!

Convingerile false tind să rămână stabile!

Problema majoră a acestor convingeri false este STABILITATEA lor în timp. Ele devin obiceiuri și tipare de comportament! La care refuzăm să mai renunțăm ACUM, pentru că ele și-au dovedit valoarea ATUNCI, în copilărie.

În aceste cazuri, devenim victime ale propriilor noastre comportamente DOBÂNDITE! Fiind incapabili să înțelegem de ce un obicei care ATUNCI a funcționat și ne-a protejat, AZI este dezadaptativ și limitativ!

Ca și copil, era suficient să îți schimbi focalizarea ATENȚIEI tale de la problemă la orice ALTCEVA! Și problema dispărea de la sine! Veneau adulții și o rezolvau ei. Pentru că era problema LOR. Deși te afecta și pe tine.

Azi, ești tu adultul în sarcina căruia este REZOLVAREA problemelor. Și tactica de ATUNCI, de a te ascunde, de a NEGA problema și de a-ți MUTA ATENȚIA spre altceva, nu mai e la fel de protectivă!

Însă tu vei continua să folosești ACUM ceea ce ție ți-a fost de folos ATUNCI!

Convingerile false pot fi scoase la suprafață!

Pentru a schimba un astfel de tipar DOBÂNDIT, învățat, e nevoie de CONȘTIENTIZARE. De observare a faptului că tiparul folosit ATUNCI cu succes a devenit ACUM o povară care te face să suferi crunt!

Odată ce ai AFLAT acest ADEVĂR, el te eliberează! Problema este încrâncenarea cu care tu faci un efort pentru a perpetua MINCIUNA. În scopul de a evita suferința!

Și aici apare PARADOXUL! Mă mint singur pentru a nu suferi, și sufăr tot mai mult pentru că mă mint! Dacă aș sparge cercul vicios, și nu m-aș mai minți, suferința s-ar atenua! În loc să crească datorită PERSISTENȚEI în minciună!

Însă minciuna cea mai mare este cea pe care mi-o spun singur! Și pe care pretind că o cred, până când ajung chiar să o cred! Și să o confund cu ADEVĂRUL!

Însă adevărul e vizibil din exterior, prin ochii specialistului în comportamente umane! O discuție de câteva minute îmi arată clar aceste TIPARE, și minciunile pe care ți le auto-administrezi până când ajungi să le și crezi!

Convingerile false dispar în scurt timp!

Am nevoie de mai puțin de 24 de ore* ca să te ajut să descoperi MINCIUNILE pe care ți le spui. Și pe care ai ajuns să le și crezi! Până la nivelul în care dai în depresie, și nefericirea te macină intens!

Confruntarea cu adevărul se face treptat. Pas cu pas. Până când REALITATEA crudă iese la iveală. Și convingerile false își pierd complet puterea asupra ta!

Însă recunosc, aceste tipare vechi de zeci de ani se scot treptat, progresiv, din mintea ta subconștientă. Ritmul e de o singură oră* pe săptămână! Și așa e prea intens, deoarece e șocant ceea ce descoperi despre TINE!

Nu ești bolnav, nici depresiv, nici anxios care trebuie să ia pastile. Ci adesea ești doar îngrijorat pentru că SUFERI. Și suferi pentru că TE MINȚI PE TINE.

Dar odată descoperită, fiecare minciună în parte își pierde puterea. Și e înlocuită de ADEVĂR. Fiind un proces de durată, se face în câteva luni. Dar ca număr de ore, nu vei depăși decât rareori 24 de ore*! În total. Dar în ritm de una pe săptămână!

Convingerile false și munca ta pentru a le elimina

Singura modalitate de a elimina aceste convingeri false, și automat și SUFERINȚA care vine odată cu ele, e să lucrezi tu asupra lor! Ele nu cedează la medicamente! Și nici la alcool, țigări, jocuri de noroc sau substanțe ilegale!

Nici o metodă de A FUGI de o realitate incomodă nu va funcționa! Singura cale e să alegi să te confrunți chiar tu cu problema ta! Și să cauți SOLUȚIA care ți se potrivește!

Nici eu nu pot găsi o SOLUȚIE pentru tine! Rolul meu nu e să îți dau sfaturi despre care SOLUȚIE ar fi cea mai bună! Eu am altă sarcină, mult mai complicată: Să te ghidez pe TINE pentru ca TU să descoperi ce SOLUȚIE ți se potrivește ȚIE!

Și în asta constă dificultatea muncii mele! Sunt ca un mecanic auto care nu deschide capota mașinii tale! Ci îți explică modul de funcționare al motorului, astfel încât tu să fii capabil să îl repari singur, folosind tehnici sau metode prin care poți avea succes. Dacă, și numai DACĂ ești un student conștiincios.

Eu sunt dispus să îți explic, în termeni simpli, pe înțelesul tuturor, cum funcționează și cât de mult rău îți pot face propriile tale credințe, convingeri false și tipare învechite.

În acest scop, îți pot oferi GRATUIT, o primă discuție (în valoare reală de 100 de lei!). Pe care o vei primi fără să fie nevoie să o plătești! Doar pentru că ai nevoie de ea și ești dispus să o CERI! (Cu un simplu clic aici). E la latitudinea ta dacă ești PREGĂTIT și ai CURAJUL să începem!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *