DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Mecanismul nefericirii cultivate – cum poți ajunge să trăiești în frică

Mecanismul nefericirii cultivate

Mecanismul nefericirii cultivate – cum poți ajunge să trăiești în frică

Mecanismul nefericirii cultivate există. Și e unul diabolic, creat de om pentru a asupri omul. Un sistem vizibil, dar totodată bine camuflat. Sub masca unei relative bunăstări materiale, se ascunde iadul pe pământ.

Mecanismul nefericirii cultivate și psihologia

Psihologia s-a dezvoltat tocmai pentru că omul vrea să învețe să fie fericit. Și progresele făcute în această direcție au deconspirat, fără să vrea, și cealaltă față a monedei.

Pe măsură ce experții au descoperit ce ne face fericiți, fără să vrea au găsit și ce ne deprimă. Iar maleficul din sistem a ales să folosească, pe scară largă, și mecanismul celălalt.

Cu alte cuvinte, cei preocupați să descopere Raiul, au descoperit, din întâmplare, și cealaltă poartă, a Iadului! Fără să își imagineze că și aceasta va fi folosită pentru a împinge, intenționat, oamenii acolo!

Orice progres, orice descoperire, din orice domeniu, are două fețe. Beneficiul unor descoperiri e dublat adesea de malefic. Fiind imposibil de aflat care din cele două fețe va fi folosită mai des!

Dualitatea face parte din noi

Când Alfred Nobel a descoperit dinamita, a fost considerat un geniu. Și noul produs a fost utilizat cu succes pentru a deschide drumuri prin munți, prin distrugerea stâncilor care stăteau în calea lor.  Iar vânzările de explozibili au explodat și ele!

Însă nu doar constructorii cumpărau dinamita, ci și militarii! Și nu pentru a construi, ci pentru a cuceri! Astfel că o invenție extrem de valoroasă s-a dovedit totodată și foarte distructivă.

Dar nu dinamita în sine era vinovată, ci MODUL în care OMUL A ALES să o utilizeze! Ambele fețe ale monedei erau disponibile, și partea malefică a fost urgent remarcată, și intens folosită!

Cuprins de remușcări, după ce s-a îmbogățit din vânzarea explozibililor, Nobel a ales să doneze uriașa sa avere și să ofere, din dobânzile anuale, un premiu care să-i poarte numele!

Mecanismul nefericirii cultivate a fost descoperit căutând mecanismul fericirii

Experții în psihologie nu se ocupă doar de studiul bolilor mintale! Mai ales după anii 1960, s-a ieșit din sfera CLINICĂ, și psihologia UMANISTĂ  a început să câștige teren.

Scopul inițial, de a identifica, diagnostica și clasifica bolile psihice, cot la cot cu psihiatria, a fost extins. Și orientat spre studiul modului de funcționare AL OMULUI SĂNĂTOS!

Însă și omul clinic sănătos trece prin momente critice, are căderi, și deseori prezintă tipare de comportament și atitudini disfuncționale, conflictuale, dezadaptative și limitative.

Prin urmare, este loc destul pentru a se studia fericirea, echilibrul interior și starea de bine! Și mi ales modul în care pot fi acestea accesate de fiecare persoană în parte.

Dar pe măsură ce s-a descoperit ce ne poate face fericiți, împliniți și mulțumiți de viață, s-a relevat și jumătatea goală a paharului! Care nu a scăpat nefolosită!

Mecanismul nefericirii cultivate e în mâna celor care profită!

Odată descoperite modurile de reglare și ajustare a unor comportamente, s-a dezvoltat mult psihoterapia. Sau mai exact, latura UMANISTĂ a ei. Orientată spre omul clinic sănătos. Și destinată a îmbunătăți calitatea vieții sale!

Scopul ei nu mai era exclusiv tratarea unor boli, cât mai ales optimizarea vieții, menținerea echilibrului, autoreglarea emoțiilor și îmbunătățirea relațiilor interumane!

Dar dacă aceste IDEALURI sunt cunoscute, putem vedea cu ochiul liber și OPUSUL LOR! Și la o simplă privire, constatăm că în ciuda progresului teoretic, în practică nivelul de SUFERINȚĂ al omenirii crește!

Iar motivul e simplu. Suntem dirijați intenționat spre această direcție!

În romanele polițiste, detectivul căuta criminalul pornind de regulă de la MOBILUL crimei! Și succesul investigatorilor era asigurat dacă descopereau mai întâi CINE PUTEA PROFITA de pe urma morții victimei!

Conform acestei logici, e simplu de DESCOPERIT cine profită de pe urma nefericirii speciei umane! Și se pot OBSERVA cu atenție comportamentele celor profund nefericiți! Care redirecționează banii lor spre anumite sfere!

Mecanismul nefericirii cultivate este vizibil

Și ușor de observat de către oricine este interesat de acesta! Îl voi descrie concomitent cu cel al stării de bine, pentru a putea fi comparate cele două fețe ale monedei!

O persoană mulțumită are RELAȚII INTERUMANE ARMONIOASE. Pentru că are EMOȚII POZITIVE, și contaminează alte persoane cu acestea. Autocontrolul emoțional dobândit, învățat, sau exercitat involuntar, automat, tinde să mențină echilibrul interior al persoanei respective!

La polul opus, nefericirea se manifestă în principal prin RELAȚII INTERUMANE CONFLICTUALE. Provenite din EMOȚII NEGATIVE, care contaminează și ele, involuntar, persoanele cu care se relaționează!

Neglijarea autocontrolului emoțional duce la REACȚII instinctive inadecvate, la manifestări dezechilibrate și la CONFLICTE!

Mecanismul nefericirii cultivate e bazat pe gândire

O gândire ordonată, organizată și disciplinată va ORIENTA ATENȚIA unei persoane spre latura POZITIVĂ, CREATIVĂ  a vieții sale. Și eforturile ei vor fi CONSTRUCTIVE.

Invers, o gândire SUPERFICIALĂ, dezorganizată, lăsată la voia întâmplării și neexersată va ORIENTA ATENȚIA persoanei către latura NEGATIVĂ, DISTRUCTIVĂ  a problemelor!

Iar capacitatea de a orienta corect propria GÂNDIRE se poate EDUCA ȘI ANTRENA relativ ușor! Și mult mai ușor se poate NEGLIJA această ORIENTARE  a propriei gândiri spre direcția potrivită!

DIRECȚIONAREA atenției și a gândurilor proprii necesită oarecare EFORT și un TIMP alocat acestei sarcini. Și atunci e suficient să privăm o persoană de TIMP, ca ea să NEGLIJEZE complet cel mai important lucru din lume!

Tot așa poți, de exemplu, distruge complet și rapid o persoană sănătoasă dacă o privezi de somn! Incapacitatea ei de a se ODIHNI corespunzător o va epuiza foarte rapid!

Însă dacă pui un om sub PRESIUNEA TIMPULUI, vei dezorganiza complet mintea ei! Și vei dezorienta capacitatea de a se auto-organiza, autoregla și disciplina propriile gânduri!

Starea de ALARMĂ intens cultivată, activată și menținută artificial poate crea o generație întreagă de ROBOȚI extrem de inteligenți, dar incapabili să și GÂNDEASCĂ!

Mecanismul nefericirii cultivate e malefic

Poți să iei un om oricât de deștept, și să îl PRESEZI continuu să îndeplinească unele sarcini repetitive. Astfel, vei BLOCA, temporar, capacitatea sa de a GÂNDI CREATIV.

Resursa noastră de ATENȚIE este extrem de limitată. Și odată FOCALIZATĂ pe ceva anume, va OMITE orice altceva! Metaforic, ești într-un muzeu cu sute de camere, și în fiecare cameră sunt sute de exponate. Iar singura lumină disponibilă este o mică LANTERNĂ din mâna ta. Și TU ALEGI să orientezi fasciculul de lumină asupra exponatelor pe care DOREȘTI să le vezi. Îți va fi imposibil să vezi totul deodată! Vei lumina, rând pe rând, bucată cu bucată, câtă un exponat odată!

Însă dacă ești ANGAJAT acolo, în muzeu, ca să faci curățenie pe timp de noapte, și TIMPUL disponibil pentru asta este extrem de scurt, vei fi atât de FOCALIZAT pe această operațiune, încât vei IGNORA complet TOATE exponatele de acolo!

În mod identic, ești deja PROGRAMAT să faci lucruri nedorite, până la nivelul la care nu îți mai rămâne nici un pic de TIMP pentru a le face pe cele IMPORTANTE sau NECESARE!

Mai grav, cel mai adesea nici măcar nu ai TIMP să faci DEOSEBIREA dintre ele! Motiv pentru care vei fi adesea tentat să fii ATENT la lucrurile ALTORA, și să UIȚI complet de ale tale. Și de TINE, de starea ta de bine, de echilibrul și armonia din viața ta!

Mecanismul nefericirii cultivate poate fi ușor contracarat

Dacă ALEGI să îți oferi ȚIE un pic de TIMP pentru asta. În caz contrar, vei cădea victimă cu ușurință deturnării tale de la SCOPURILE și OBIECTIVELE importante pentru viața și sănătatea ta!

TIMPUL și MODUL în care tu ALEGI să îl folosești va duce la REZULTATELE pe care le vei obține pe toate planurile: personal, relațional, profesional și financiar!

Însă această posibilitate de A ALEGE îți este și ea FURATĂ, deturnată și redirecționată spre INTERESELE altora! Astfel că ajungi adesea să te lași MANIPULAT. Și să UIȚI de TINE, de lucrurile importante pentru VIAȚA TA!

Și atunci apare SUFERINȚA! Este cel mai valoros INDICATOR! Care îți spune clar în ce măsură DIRECȚIA în care mergi este una potrivită pentru tine!

Mecanismul nefericirii cultivate este ușor de observat

Chiar dacă ți se va părea ciudat, există interese uriașe ca tu să fii nefericit. Și mereu PRESAT DE TIMP. Caz în care vei deveni o simplă MARFĂ pentru piețele vânzătorilor de tutun, alcool, medicamente și alimente procesate.

Stresul cotidian, presiunea sub care trăiești, va duce la dezvoltarea unor mecanisme costisitoare și ineficiente de CONTRACARARE a efectelor sale!

Un om grăbit va cumpăra un produs disponibil imediat, în timp ce unul echilibrat va ALEGE să caute în timp varianta cea mai convenabilă financiar!

Un om superficial va CONSUMA în exces totul, și ba lua DECIZII impulsive, de moment. Fără a petrece TIMP pentru a analiza ATENT faptele și deciziile proprii! Devenind o mină de aur pentru comerț!

Odată intrat, artificial, în CURSA contra cronometru, vei deveni incapabil de CONCENTRARE asupra lucrurilor care contează cu adevărat.

Tot ce ai de făcut este să VREI să vezi! Dar și asta necesită TIMP! Iar dacă PRESIUNEA timpului este mare, nu vei putea VEDEA nimic! Poți deveni doar un ORB care poate să vadă, fără să fie însă capabil să își folosească vederea!

Poți fi asemenea unui un om care bâjbâie pe întuneric, pe un teren accidentat, și se grăbește foarte tare să ajungă undeva. Însă din cauza grabei nu are timp să scoată din propria geantă lanterna care i-ar ilumina calea!

Mecanismul nefericirii cultivate poate fi contracarat de tine!

Și știu asta! Pentru că AI ALES să citești tot articolul acesta! Ai reușit să îți faci TIMP pentru a urmări un INTERES AL TĂU! Caz în care ești deja pe drumul cel bun!

Am scris mult pentru a ELIMINA din start oamenii superficiali, grăbiți și INCAPABILI să iasă din ceea ce Kyiosaki numea CURSA COBAIULUI. În care acesta aleargă, inutil, pe o roată din propria cușcă. Fără să ajungă undeva, indiferent cât de mult accelerează!

Dacă ai citit până aici, și ai alocat 7-8 minute lecturii, înseamnă că SGA – sindromul gândirii accelerate încă nu te-a afectat complet. Și ai DISCIPLINA necesară pentru a progresa și a învăța să contracarezi aceasta plagă a lumii civilizate.

Rolul meu e să te ajut. Să te ghidez spre TINE și spre interesele TALE. Dacă ești dispus să aloci TIMP pentru un proces care îți va da înapoi TIMPUL TĂU!

Fă-ți curaj pentru a dori mai mult, și pentru a CERE (clic aici) o primă discuție GRATUITĂ, online sau la telefon. Vei putea descoperi un drum spre o altă lume! Fără presiunea timpului și fără manipularea celor care ți-l deturnează!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *