DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Costă prea mult pentru noi ședințele de psihoterapie?

Costă prea mult

Costă prea mult pentru noi ședințele de psihoterapie?

Costă prea mult la prima vedere ceea ce nu ne este de folos. Și statisticile arată că doar 10-20% din oameni pot beneficia cu adevărat de PROCESUL terapeutic. Și asta pentru că nu calitatea terapeutului contează, ci procesul în sine. Care îl are pe client ca și coparticipant, implicat în propria AUTOVINDECARE!

Costă prea mult ceea ce nu ne este de folos!

Dacă avem un nivel de inteligență redus, sau o încăpățânare extremă, o ședință de psihoterapie va rămâne fără urmări. Va fi un monolog inutil, și nu o COOPERARE dintre client și terapeut!

Ori a vorbi singur, a nu asculta, a rămâne rigid pe poziție și ancorat în prejudecăți și convingeri învechite nu ajută la nimic! Indiferent de costul ședinței, sau de diplomele terapeutului, esențială e COOPERAREA.

Oamenii deschiși sunt singurii care pot COOPERA, și prin urmare pot BENEFICIA de procesul terapeutic! Ceilalți aruncă banii degeaba!

Ceea ce ne este de real folos niciodată nu costă prea mult!

Dacă însă avem noroc, și am ALES terapeutul potrivit, COMPATIBIL cu propria persoană, procesul de SCHIMBARE se va declanșa treptat, încă de la primele ședințe!

Iar EFECTELE acestor schimbări sunt adesea BENEFICE. Până la nivelul la care nici măcar nu pot fi evaluate în bani! Nici o sumă, oricât de mare, nu poate să CUMPERE fericirea, echilibrul emoțional, relațiile interumane armonioase sau creșterea CALITĂȚII VIEȚII!

Însă la un preț rezonabil se pot accesa serviciile unui profesionist care să te GHIDEZE în direcția bună. Ca să poți să le accesezi prin EFORT propriu! Și vei decide dacă e persoana potrivită pentru tine doar în urma unei prime discuții GRATUITE (clic aici)

Costă prea mult să nu evoluezi!

Într-o societate care se schimbă rapid, și are un nivel extrem de ridicat de stres, costurile STAGNĂRII și neadaptării la schimbare sunt uriașe.

Și aici nu mă refer la costurile pur financiare, care și ele sunt uriașe. Cât mai ales la cele emoționale! Degeaba reușești să te realizezi financiar, de exemplu, dacă EMOȚIONAL suferi!

Degeaba ai cultură generală, și cunoști multe, dacă ești incapabil să controlezi propriile stări emoționale! Dacă nu ai învățat să ai încredere în oamenii care merită asta, vei trăi izolat, temător și incapabil de cooperare!

Degeaba ești profesionist într-un domeniu bine plătit, dacă ești irascibil, agitat și nemulțumit de starea ta! Nu există o legătură reală între nivelul venitului tău și autocontrolul emoțional de care dai dovadă!

Costă prea mult să investești în lucruri materiale inutile

O simplă analiză a garajului, boxei din beci sau a pupitrelor din locuința ta va demonstra că mai mult de 80% din ceea ce ai acolo sunt obiecte INUTILE. Pe care le-ai cumpărat și colecționat din motive pur emoționale.

Aceste POVERI fizice, pe care nu le mai folosești de ani de zile, reflectă exact existența unor POVERI SUFLETEȘTI pe care nu ai reușit să le eliberezi!

Degeaba vei lua decizia să arunci acele lucruri și să faci curățenie în boxă. E chestie de TIMP ca să reiei tiparul, și boxa se va umple la loc, în câteva luni sau cel mult 2-3 ani. Cu eforturi financiare mari, dar inutile.

Puțini își dau seama că obiectele materiale cumpărate sunt adesea SUROGATE. Adică tind să ÎNLOCUIASCĂ ceva ce ne lipsește pe plan EMOȚIONAL.

Ca de exemplu afecțiunea unui partener, relațiile armonioase cu cei din jur, echilibrul interior și autocontrolul propriilor impulsuri. Elemente care se pot regla treptat în procesul terapeutic.

Costă prea mult să nu fii bine informat

Ceea ce mă surprinde la majoritatea oamenilor este fie lipsa de INFORMAȚIE, fie informația ERONATĂ despre PROCESUL terapeutic. Și în astfel de cazuri este ușor să etichetezi procesul ca fiind PREA SCUMP.

Dacă te gândești strict la SUMA pe care o achiți pentru o ședință, undeva între 100 și 150 de lei, ești tentat să pui eticheta de SCUMP. Însă dacă ȘTII despre ce e vorba, și ești bine INFORMAT, evaluezi BENEFICIILE tale.

Iar ca beneficiu principal aș menționa prioritar mai ales diminuarea tendinței de a CUMPĂRA lucruri inutile! Ale căror costuri, în timp, sunt de zeci sau sute de ori mai mari decât ale unui proces terapeutic!

Iar RIGIDITATEA, și persistența în PREJUDECĂȚI cu privire la procesul terapeutic te vor menține captiv în ideea că strugurii sunt acri, doar pentru că nu poți ajunge la ei…

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *