DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Cum să ne construim corect lumea interioară?

lumea interioară

Cum să ne construim corect lumea interioară?

Lumea interioară există în fiecare persoană. Aflată în conflict cu lumea exterioară. Arta este să creezi o oarecare armonie între cele două lumi. Să adaptezi lumea interioară la cea exterioară. Pentru că e mult mai ușor, mai eficient și mai pragmatic să adaptezi lumea interioară, decât să faci eforturi supraomenești să schimbi întreaga lume exterioară!

O metaforă despre profetul Mahomed spune că un adept mai sceptic i-a cerut acestuia să cheme la el un munte, ca să-l convingă pe el de puterea lui spirituală. Fără să ezite, Mahomed a chemat muntele la el, cu o voce fermă și hotărâtă. Însă muntele nu s-a mișcat! Atunci Mahomed s-a îndreptat el spre munte, făcând celebra afirmație: Dacă nu vine muntele la Mahomed, merge Mahomed la munte!

Cu alte cuvinte, dacă nu-mi stă în putere să schimb lucrurile exterioare, fac un efort să-mi adaptez interiorul la ele.

Când aleg să lucrez la lumea interioară?

Atunci când schimbările dorite de mine sunt prea mari, greu de realizat sau sunt imposibile, e mai înțelept să le accept așa cum sunt. Și să aleg să lucrez pe lumea interioară. Opțiunea de a ACCEPTA lumea exterioară așa cum este detensionează lucrurile. Însă această ACCEPTARE presupune maturitate. Puțini sunt cei dispuși să facă un efort real în acest sens. Dimpotrivă, majoritatea eforturilor noastre sunt concentrate pe a modifica lumea exterioară. Ignorând cât mai mult din ceea ce numim lumea interioară. În special societatea bazată pe consum, pe competiție, și-a făcut un scop în a modifica natura. Iar când echilibrul între lumea interioară și lumea exterioară este rupt, schimbarea celei exterioare devenind obsesie, apare suferința. E un semn inconfundabil!

De ce aleg să ignor lumea interioară?

Când încep să sufăr, sunt încă focalizat complet să schimb lumea exterioară. Cu cât suferința crește, cu atât cresc și eforturile îndreptate spre exterior! Iluzia că prin schimbarea lumii exterioare s-ar atenua suferințele duce la accentuarea eforturilor îndreptate în acest sens. Fapt care amplifică și mai mult ignorarea completă a tot ce reprezintă lumea interioară! Iar focalizarea exclusivă pe lumea exterioară amplifică… suferințele de care vrei să fugi! Până la un punct în care acestea devin insuportabile. Abia atunci apar unele semne de interes pentru lumea interioară. Pe care ai ignorat-o constant în ultima vreme.

Cum pot să îmi regăsesc lumea interioară?

Primul pas este să ACCEPT că goana după schimbarea lumii exterioare este neproductivă. În lipsa armoniei interioare, orice succes aflat LA EXTERIOR este inutilizabil. Adică nu are absolut nici un efect asupra suferinței sufletești! Însă dacă alegi să ACCEPȚI că suferi, și vrei cu adevărat să schimbi ceva, ești deja la jumătate drumul spre schimbare! Ieșirea din starea de NEGARE, și trecerea la nivelul următor, de ACCEPTARE, este acel prim pas extrem de important. Abia atunci începi să  studiezi. Să intri în a treia etapă, cea de PREGĂTIRE. Citești, studiezi, te informezi. Te afli deja în această etapă – altfel nu ai fi găsit timpul, și nici răbdarea de a citi până aici.

Cum mă reconectez la lumea interioară?

Faza de PREGĂTIRE durează luni sau ani de zile! Absorbi, ca un burete, informațiile. Unele contradictorii, cu limbaj ambiguu, sau cu termeni științifici greu de digerat. Până la nivelul la care simți că nu mai poți. Ai ajuns la suprasaturație, fără să reușești mare lucru! Deși ȘTII o mulțime de lucruri pur teoretice, te simți la fel de neștiutor ca la început!

Îmi aduc aminte de faptul că mă pasionau, în copilărie, chestionarele auto. Le știam pe toate, cunoșteam perfect semnele de circulație. Mulți ani mai târziu, când am urcat la volan, în cadrul școlii de șoferi, am descoperit că tot ceea ce știam nu mă ajută prea mult. Diferența dintre TEORIE și PRACTICĂ este enormă!

Faptul că ai citit noțiunile teoretice de bază, și diverși autori motivaționali, sau unele lucrări științifice, nu te ajută pe moment. Ai de implementat în viața ta, în sistemul tău de valori, în structura personalității tale aceste cunoștințe valoroase. Ai de lucrat pe lumea interioară, de asimilat acolo ceea ce deja știi. Altfel, ești ca un elev premiant, care cunoaște teoria perfect, dar care la primul loc de muncă se dovedește a fi complet neadaptat.

Cum îmi accesez practic lumea interioară?

Făcând un efort focalizat pe asta! Prin auto-cunoaștere, auto-observare, și muncă în acest sens. Nimic nu vine de la sine. Pentru orice progres este nevoie de un efort focalizat. Iar dispoziția noastră pentru efort susținut este relativ redusă. Confortul presupune ergonomie, adică eforturi minime. Consumul de energie redus este un mod de autoconservare. Doar dacă există interes major, și dorință fierbinte de schimbare, vei găsi motivația de a-ți accesa lumea interioară. Momentul în care treci la faza de ACȚIUNE concretă. Alături de persoana care va facilita accesul tău spre tine însuți. Cu asta mă ocup, și mă poți găsi AICI.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *