DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Descoperă resursele tale interioare și secretul activării lor

Resursele tale interioare

Descoperă resursele tale interioare și secretul activării lor

Resursele tale interioare sunt adesea în stare latentă. Le ai, dar lipsește capacitatea ta de a le folosi. Deci e ca și cum nu le-ai avea! Iar motivele pentru care ai un acces LIMITAT la ele sunt diverse. Hai să le analizăm!

Resursele tale interioare sunt strâns legate de CONVINGERI!

Tu poți mult mai mult decât FACI! Însă pentru că rulezi CONVINGEREA că nu poți, ea devine REALITATEA TA. Sau CREZI că e prea dificil, și așa este! CREDINȚA ta devine ADEVĂRUL tău.

O distanță de 5 kilometri ți se pare prea mare. Și mult prea dificil de parcurs pe jos. Însă dacă te mobilizezi, poți să parcurgi 30 de kilometri pe jos într-o singură zi! Iar dacă te antrenezi zilnic,  distanța respectivă ți se pare deja foarte accesibilă!

În mod similar, avem multe alte RESURSE. Pe care nu le activăm, deoarece CREDEM cu tărie că ele nu există. Sau că activarea lor necesită un EFORT mult prea mare.

Adesea, CONVINGEREA TA e că ȘANSELE de reușită sunt prea mici pentru ca să merite să încerci. Moment în care șansele tale devin practic NULE!

Indiferent de ce CREZI, mereu ai dreptate!

Zicala spune că: Fie crezi că POȚI, fie crezi că NU POȚI, în ambele cazuri ai dreptate! Prin urmare, CREDINȚELE și CONVINGERILE tale sunt strâns legate de REALITATEA TA. Și de ADEVĂRURILE tale!

Însă ceea ce e ADEVĂRAT pentru tine poate fi doar o simplă PĂRERE. Sau o PRESUPUNERE nefondată! Cu alte cuvinte, o ILUZIE. Sau o MINCIUNĂ nevinovată, pe care tu ai ALES-O pe post de înlocuitor al REALITĂȚII OBIECTIVE.

Bolnavii psihic, cu boli grave, ajung la DELIR și la HALUCINAȚII. Se rup complet de REALITATE. Pe care o DISTORSIONEAZĂ puternic. Astfel încât orice persoană atentă poate să OBSERVE acest derapaj.

Oamenii sănătoși nu delirează și nici nu au halucinații. Însă ȘI EI deformează, adesea, REALITATEA! Doar că această DEFORMARE este mai degrabă INTENȚIONATĂ. Fiind vorba de MINCIUNI cu rol de PROTECȚIE.

Dacă iei un bilet la loterie, ȘTII exact că ai șanse MINIME de câștig. Și că în 99,99% din cazuri ai dat banii degeaba. Însă ca să te protejezi, îți spui, în DIALOGUL TĂU INTERIOR, că VEI CÂȘTIGA. Fapt care te face, pe moment, să te SIMȚI ceva mai bine!

Însă această MINCIUNĂ nevinovată nu te ajută cu nimic. Nu crește șansele tale de câștig. Și nici nu îți reduce cheltuielile inutile pe viitor! Ci dimpotrivă, te MENȚINE CAPTIV în aceeași ILUZIE: Că într-o zi vei câștiga chiar tu premiul cel mare!

Nu am cunoscut nici un jucător care să fi câștigat premiul cel mare. Dar am întâlnit personal zeci de oameni care joacă săptămânal, CONVINȘI că au o mare șansă să câștige!

Resursele tale interioare se cer ACTIVATE

Refugiul tău în diverse ILUZII te protejează de depresie. Dar te și ÎMPIEDICĂ să activezi resursele tale interioare de care de fapt dispui! Așa că în loc să treci la treabă, pierzi vremea cu vise nerealiste!

Orice resursă interioară nefolosită va rămâne inaccesibilă! Arta este să faci un EFORT CONȘTIENT pentru a o scoate la lumină! Altfel, vei UITA că ea există.

Metaforic, e ca și cum ai avea o mașină nouă, modernă, cu motor foarte puternic, dar cu un cauciuc spart. Și mașina ta este ÎNCHISĂ în garaj, UITATĂ acolo. Timp în care mergi cu bicicleta prin ploaie, soare puternic sau furtună! De ani de zile! A repara cauciucul spart necesită timp, efort și bani!

A merge cu bicicleta devine OBIȘNUINȚĂ, și EFORTUL zilnic suplimentar este PERCEPUT ca fiind OBLIGATORIU! Sau de neînlocuit!

Resursele tale interioare se pot atenua sau activa

În funcție de INTENȚIA TA de a le activa sau nu, resursele tale interioare pot fi FOLOSITE sau UITATE. Și așa cum o mașină ținută în garaj ani de zile se va rugini, se va uza și se va demoda rapid, așa și cu resursele tale nefolosite.

Ele se vor atenua, și cu timpul le vei uita. Doar în momentele de CRIZĂ, de mare SUFERINȚĂ, vei fi tentat să le reactivezi! Însă vei AMÂNA mereu momentul respectiv.

Suntem setați pe ERGONOMIE. Facem un EFORT MENTAL doar atunci când PERCEPEM că avem de câștigat IMEDIAT de pe urma acestuia! Iar când CÂȘTIGUL e pe termen mediu sau lung, nu ne mai interesează!

Alergăm adesea după câștiguri IMEDIATE, palpabile. Și avem tendința de a neglija calculele și planurile făcute pe termen lung sau mediu! O afacere care promite câștiguri iluzorii, dar rapide și fără eforturi mari va atrage mult mai mulți doritori decât una care implică MUNCĂ multă, RĂBDARE și TIMP!

Resursele tale interioare necesită un ANTRENOR

Deși sunt ale TALE și le ai în TINE, resursele tale interioare nu pot fi scoase la lumină fără ANTRENAMENT. Așa cum mușchii tăi se vor întări în TIMP doar dacă faci EXERCIȚII în mod regulat, după un program bine stabilit. Exact așa e și cu PUTEREA minții tale!

Doar EXERSAREA resurselor duce la activarea lor! Și doar prin ANTRENAMENTE constante mușchii, sau MINTEA, devin mai PREGĂTITE să facă față unor sarcini sau provocări ale vieții.

Însă rareori alegi să te antrenezi din proprie inițiativă. Sau dacă începi singur, șansele să ABANDONEZI sunt maxime. Îți lipsește SINERGIA. Care apare numai când există muncă în ECHIPĂ.

Iar echipa ideală e alcătuită din două persoane! (Tu și antrenorul tău – clic aici) Care sunt compatibile și fac un EFORT COMUN. Abia atunci apar efectele pozitive și REZULTATELE.

Resursele tale interioare și motorul lor

Adesea, ai nevoie de provocări dureroase, de SUFERINȚĂ, ca să fii dispus să faci EFORTUL necesar pentru a activa resursele tale interioare. Doar atunci ai MOTIVAȚIA necesară pentru a scutura comoditatea.

Economia de energie, specifică omului, se justifică atunci când totul este bine organizat și echilibrat în viața ta. Moment în care vei folosi mintea ta RAȚIONALĂ în doar 3% din cazuri.

În restul timpului vei merge pe pilot automat. Vei rula CONVINGERI și CREDINȚE învechite. Păstrate din copilărie, și preluate de la adulții din familia ta care te-au educat.

Însă acele TIPARE sunt adesea complet DEPĂȘITE. Erau valabile pentru copilul sau adolescentul care erai. Sau pentru alte vremuri. Însă lumea se schimbă rapid, iar tu te maturizezi! Nu mai poți funcționa AZI cu CONVINGERI de acum 20 de ani!

Așa cum nu te poți îmbrăca în haine vechi de 20 de ani, și să fii totodată la modă acum! Iar cumpărarea unor haine noi presupune efort și cheltuieli! Și o ACTUALIZARE permanentă!

Nu mai poți folosi hainele din iarna trecută și vara, la 32 de grade! Așa și cu MENTALITATEA. Care se schimbă și ea pe măsură ce înaintezi în vârstă, schimbi statutul social, se schimbă lumea și apar mereu noi și noi provocări și responsabilități.

Resursele tale interioare și catalizatorul lor

Personal, nu am acces la resursele ALTCUIVA. Le pot observa atent, le pot percepe și descoperi, și putem discuta liber despre ele. Adesea, rolul meu e să descopăr mai degrabă BLOCAJELE mentale și TIPARELE auto-limitative. Care nu îți permit EXPRIMAREA unor RESURSE importante.

Iar dacă deconspir aceste tipare, și sparg unele ILUZII în care te-au scufundat, vei începe să SIMȚI libertatea de a te exprima. De a folosi ceea ce deja ai în interior!

A folosi PUTEREA TA INTERIOARĂ este cea mai utilă resursă de care TU dispui! Rolul meu e să te ghidez în acest sens. Și o fac la cel mai înalt nivel!

De tine depinde dacă ai CURAJUL necesar să CAUȚI în INTERIORUL TĂU resursele tale! Procesul e mai simplu decât pare. Ai impresia că e o discuție amicală relaxantă!

Dificil e doar să o CERI (cu un simplu clic aici), pentru că orice noutate te face sceptic. Și poți să ratezi o șansă enormă de a te regăsi! Doar pentru că CREZI că e prea dificil.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *