DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Reziliența ca tipar de personalitate atât de necesar azi

Reziliența

Reziliența ca tipar de personalitate atât de necesar azi

Reziliența este capacitatea de a-ți reveni după un eșec. Abilitatea boxerului trimis la podea de a se ridica la timp și a continua meciul. Convins că mai are șanse de victorie!

Reziliența are ca dușman excesul de sensibilitate

Reziliența presupune să TRECI PESTE momentele critice. Și să faci față unor eșecuri. Fără să te plângi și să rămâi blocat în trecut! Ci privind ÎNAINTE, spre viitor. Și valorificând la maximum momentul PREZENT.

De fapt, e chestie de DIRECȚIE. Sau de ORIENTARE corectă. Dacă ai OBIECTIVE clare, bine definite, și ai reușit să îți FOCALIZEZI toată ATENȚIA ta pe ele, vei avea șanse mari de succes.

Însă dacă PIERZI din vedere lucrurile cu adevărat importante pentru TINE, și te lași DETURNAT de la SCOPURILE TALE, vei risca să rămâi BLOCAT în trecut!

Durerea sufletească prin care treci poate fi depășită doar dacă ALEGI să te CONCENTREZI pe ȚINTELE tale. Dacă stai prea mult timp și îți lingi rănile trecutului,vei UITA care e DRUMUL pe care l-ai ales. Și faptul că ai o DESTINAȚIE.

Reziliența se cultivă

Ea crește pe măsură ce te maturizezi emoțional. Și e strâns legată de CONVINGERILE tale. Pe care le-ai PRELUAT, aproape intacte, neschimbate, de la familie. Și de la adulții importanți care ți-au asigurat educația în primii ani de viață.

Dacă ai fost norocos, și părinții tăi ți-au transmis convingeri sănătoase, moderne, a căror valabilitate s-a păstrat în timp, vei fi echilibrat. Și reziliența ta va fi una potrivită.

Însă dacă ai avut ghinion să ai părinți cu convingeri rigide, învechite sau depășite de situație, și le-ai preluat fără discernământ în copilărie, iar la vârsta adultă le-ai păstrat nealterate, ai o problemă.

Tot ce ai de făcut e să le modifici, cu maximă flexibilitate. Să le ADAPTEZI la momentul prezent. Și la situațiile de acum. Rigiditatea și stabilitatea în convingerile vechi nu ajută cu nimic!

Reziliența e tot mai necesară azi!

Într-o lume în care crește nivelul de agresivitate în mod constant, ai nevoie de reziliență ca de aer. Stabilitatea e tot mai rară. Și dezechilibrele sunt la ordinea zilei. E chestie de TIMP să se întâmple mereu câte ceva.

În loc să mizezi pe învechita pretinsă gândire pozitivă, și să te MINȚI că totul va fi bine, e mai constructiv să fii REALIST. Și să înțelegi că necazurile și problemele pot să apară oricând. Și chiar vor apare!

Iar dacă ACCEPȚI acest adevăr simplu, ești deja pe jumătate PREGĂTIT să faci față și situațiilor neprevăzute sau deranjante. Pe care le poți anticipa. Astfel că nu te vor mai lua prin surprindere.

Doar așa vei fi capabil să TRECI PESTE problemele care oricum apar. Și peste situațiile limită care îți pun răbdarea la grea încercare.

Reziliența se antrenează!

La fel ca oricare altă competență, reziliența ta poate fi antrenată. Și dezvoltată prin exerciții simple, de psihologie aplicată. Important e să ÎNȚELEGI cât de important e pentru TINE acest PROCES.

Apoi, contează mult să fii dispus să aloci, PRIORITAR, unele RESURSE interioare ale tale pentru asta. Nu crești pentru că doar VREI să crești, ci pentru că faci un EFORT constant în acest sens!

Iar RESURSELE tale latente îți sunt de folos doar dacă le pui în mișcare! Inteligența, cultura, studiile tale pot fi VALORIFICATE doar dacă știi cum să le activezi!

Așa cum o mașină de curse e valoroasă doar dacă PARTICIPĂ la curse! Nu și dacă zace ani la rând într-un garaj! Modul în care tu ALEGI să o scoți la lumină face DIFERENȚA.

Rolul meu e să te ghidez discret în acest PROCES de importanță fundamentală. Și numai atunci când crezi că ești PREGĂTIT. (Clic aici dacă deja te simți pregătit)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *