DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Educația pentru viață se confundă adesea cu școlarizarea!

Educația pentru viață

Educația pentru viață se confundă adesea cu școlarizarea!

Educația pentru viață se face timpuriu. În cei 7 ani de acasă! De către părinții complet nepregătiți să o facă! Iar școala nu se implică deloc în educația ta! Ci doar în procesul de alfabetizare și memorare de date tehnice. Cele mai multe inutile.

Educația pentru viață este mai importantă decât școlarizarea

Chiar dacă nu știi să scrii și să citești, dar ești capabil de muncă fizică, poți trăi decent! Dar dacă ai diplome universitare, și o capacitate redusă de ADAPTARE la mediu, nu prea te poți descurca!

Educația pentru viață este fundația pe care îți clădești cariera și relațiile interumane. Stă la baza succesului tău! Și nu poate fi înlocuită nici măcar parțial de pregătirea academică sau profesională!

Viața este dură, și e o artă să știi să o faci armonioasă! Și să te adaptezi la diverse situații critice. Să reziști la valurile care te pot dezechilibra oricând. Și mai ales să poți să îți revii în timp util după diverse lovituri.

Educația pentru viață ne lipsește complet

Trăind într-un regim autoritar, bazat pe supunere, am renunțat, majoritatea, să ne mai dezvoltăm personalitatea. Un tipar comportamental bazat pe frică, pe supunere și pe secretomanie nu are cum să fie propice dezvoltării individuale.

Sistemul de tip sovietic a încercat să impună colectivismul, în detrimentul individualismului. Mergând pe ideea că individul e lipsit de valoare, și că rolul său este de a se sacrifica pentru binele grupului.

Astfel, s-au afirmat oamenii lipsiți de personalitate și valori, dar dispuși să se supună, după modelul mancurtizant, specific ocupantului sovietic! Selecția naturală a fost înlocuită cu cea artificială, bazată pe supunere necondiționată (vezi articolul despre mancurtizare aici)

Educația pentru viață se poate face oricând

Dacă ai crescut în acest sistem, nu înseamnă că trebuie să rămâi așa. Românii care au plecat dincolo au dovedit că își pot schimba rapid aceste convingeri disfuncționale. Nimeni nu te obligă să rămâi supus și disfuncțional. Și speriat de propriile tale păreri, contrare sistemului!

SUFERINȚA sufletească e indiciul cel mai prețios. Care îți arată clar că ți-ai neglijat educația pentru viață! Și că încă rulezi credințe imature, specifice copilăriei tale! Convingeri limitative și dezadaptative de care ar fi bine să scapi cât mai repede!

Și poți începe la orice vârstă. Nu există prea târziu! Doar inerția te poate menține în conul de umbră din care refuzi să vezi adevărul. Singurul capabil să te elibereze!

Educația pentru viață este responsabilitatea ta!

Școala își face datoria și te alfabetizează. Cu o rată de succes mediocră, de circa 60%. Însă neglijează complet educația ta emoțională! Și elemente importante cum ar fi autocontrolul emoțional, organizarea și planificarea carierei tale, relațiilor interumane, și a vieții în general.

E datoria ta să OBSERVI, să descoperi singur problema. Și să înțelegi ce lipsește din viața ta pentru a trăi armonios cu tine însuți! Majoritatea nu vor înțelege niciodată. Sau se vor teme să caute. Pentru că riscă să descopere ceva ce nu le place. Așa că vor rămâne blocați în propria suferință.

Tu poți oricând să alegi autocunoașterea. Ca primă metodă de a porni pe drumul unei auto-educări autentice pentru viață! E singura tehnică menită să crească nivelul calitativ al vieții tale.

Educația pentru viață se dobândește!

Nici o carte sau articol motivațional nu va putea ÎNLOCUI educația pentru viață. O lectură nu poate substitui un PROCES atât de complex. Care necesită efort și dorință de reușită!

Ca în oricare alt domeniu, avem nevoie de cărți vii, de oameni pe care îi admirăm și modelăm. Adică le copiem, aproape involuntar, tiparul admirat! Descoperind că se poate trăi și altfel! Și luând DECIZIA să o facem!Suntem produsul societății în care trăim. Și media oamenilor cu care ALEGEM să ne petrecem timpul!

Iar ALEGEREA TA de a petrece un timp de BUNĂ CALITATE în compania celor care îți pot schimba viața face diferența între stagnare și EVOLUȚIE. Tu poți să ALEGI chiar acum dacă vrei să discutăm, gratuit, o întreagă oră (clic aici)

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *