DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Puterea voinței și ancorarea în momentul prezent

Puterea voinței

Puterea voinței și ancorarea în momentul prezent

Puterea voinței tale este ascunsă. Adesea, te simți demobilizat. Incapabil să treci la acțiune concretă. Fără să știi de ce se întâmplă așa. Mintea ta creează scenarii prin care de fapt EVADEAZĂ. Fuge de momentul prezent. Și rămâne captivă fie în trecut, fie în viitor! Astfel, mecanismul acesta ignoră momentul cel mai important, prezentul!

Puterea voinței e subminată de trecut!

Puterea voinței tale poate fi utilizată doar aici și acum! Orice MOMENT din TRECUT este deja depășit. Iar a retrăi trecutul este contraproductiv. Pentru simplul fapt că trecutul… nu mai există. Prin urmare, nu mai poate fi SCHIMBAT! Însă traumele trecutului tind să REVINĂ mult prea des.

Amintirile unor evenimente NEPLĂCUTE sunt adesea foarte puternice! Așa că pot ușor monopoliza ATENȚIA ta. Până la nivelul la care ajungi să IGNORI momentul prezent! Astfel că rămâi blocat în momentul pierdut care te-a rănit. Ceea ce vezi tu acum este doar o IMAGINE. Un film vechi, demodat. Însă defectul său e că OCUPĂ, forțat, tot ecranul minții tale. Chiar și în acest moment!

Arta este să ALEGI să faci curățenie pe ecran. E ecranul tău, și ceea ce apare acolo îți aparține ție. Și devine REAL în PERCEPȚIA TA. Fie că există, fie că nu mai există, tu îl poți PERCEPE ca fiind existent!

Puterea voinței E DISIPATĂ ȘI DE VIITOR!

Puterea voinței nu se poate exercita în viitor. De fapt, viitorul nici nu există! Este doar un alt FILM. O altă ILUZIE. O altă FUGĂ DE PREZENT! De fapt, e o construcție imaginară a ceea ce tu crezi că ar putea să se nască! Însă niciodată nu știi cum va arăta exact viitorul. Poți doar să PRESUPUI câte ceva din el! Să creezi o FANTASMĂ. În care poți să te vezi chiar și câștigător la loterie. Însă această EVADARE din momentul prezent nu îți este de folos cu nimic.

Problema este că ECRANUL minții tale este iarăși OCUPAT! Monopolizat chiar! Și că FILMUL pe care îl rulezi tu este IMAGINAR! Indiferent dacă el este optimist, și te vezi câștigător, sau e unul pesimist, în care te vezi nefericit, e tot UN SIMPLU FILM. O altă FICȚIUNE! Menită să-ți consume ENERGIA într-un mod NEPRODUCTIV!

Puterea voinței e amplificată de PREZENT

Voința ta se poate exercita doar ACUM. Este singurul moment real în care poți LUCRA efectiv pe FILMUL TĂU. Îl poți filma aici și acum, în direct. Este LIVE, este cât se poate de adevărat! Când ai înțeles asta, ai înțeles esențialul! Filmele deja făcute nu pot fi schimbate. Însă cele la care tu lucrezi chiar ACUM vor fi exact așa cum le faci în acest moment! Și în viitor vor deveni filmele făcute de tine ACUM!

Problema noastră este dată de tendința de a nu fi PREZENȚI. De a evada cu mintea în altă dimensiune. În TRAUMELE din trecut, sau în ILUZIILE din viitor.

Câte o mică evadare nu ar fi o problemă. Însă tindem să evadăm pentru mult timp. Până la nivelul la care ne putem petrece TOT TIMPUL într-una din cele două iluzii! Caz în care este imposibil să mai lucrăm la momentul prezent!

Puterea voinței și EVADAREA TA

Evadarea ta din momentul prezent este de fapt o FUGĂ de RESPONSABILITATE. Te temi că nu vei reuși. Și atunci ALEGI, inconștient, să EVIȚI munca. Decât să REPEȚI un eșec din trecut, mai bine nu faci nimic! Așa că deși ȘTII exact ce ai de făcut, puterea voinței îți lipsește. Și ești incapabil de a acționa! Dar dispus să FUGI. SĂ EVADEZI iar în trecutul care te-a rănit. Având activată FRICA de a nu REPETA greșelile de atunci!

Sau să te ascunzi de TINE într-o iluzie VIITOARE. Important e să evadezi, ca să calmezi cumva FRICA de a-ți asuma ORICE RISC!

Dacă nu vei reuși? Dacă vor râde de tine? Ce va zice oare lumea?

Deja vezi scenariile astea fictive, și îți pasă de ele mai mult decât de reușita și de VIAȚA TA!

Puterea voinței și performanța

Atitudinea celor care fac performanță, fie ei sportivi, studenți sau antreprenori, este DIFERITĂ. Ei aleg să își asume RESPONSABILITĂȚI. Să se CONFRUNTE cu RISCUL. Dispuși să învingă, sau să piardă. Orice performer știe că există mai multe alternative. Și ACCEPTĂ riscurile cu deschidere. Această ACCEPTARE face parte din structura oricărui învingător!

Odată acceptată o problemă, poți începe să te confrunți cu ea. Majoritatea problemelor ne copleșesc pentru că obișnuim să le NEGĂM! Să fugim de ele și de RESPONSABILITATEA de a ni le asuma. Orice sportiv ȘTIE din start că poate pierde. Ba chiar PIERDE de multe ori! Și ACCEPTĂ că orice înfrângere face parte din joc! Însă are capacitatea de a-și reveni rapid după un eșec!

REZILIENȚA, abilitatea de a trece peste eșec, capacitatea boxerului de a se ridica în picioare în câteva secunde după ce a fost trimis la podea, face DIFERENȚA.

Puterea voinței și mentalitatea de învins

Învinșii trec printr-un eșec, sau mai multe. Apoi, trag o concluzii GREȘITE: Că ei nu pot. Sau că nu sunt capabili. Că nu au noroc, și prin urmare nu are rost să mai încerce! E o GENERALIZARE păguboasă. O mentalitate bazată pe ideea similară faptului că:

Dacă ieri a plouat, și s-a simțit deranjat, precis va ploua și azi, și mâine, și tot anul!

Îi caracterizează o gândire RIGIDĂ, repetitivă, puternic ancorată în trecut. Și o CONVINGERE dezadaptativă conform căreia totul depinde de EXTERIOR. De alte persoane. Iar ei sunt lipsiți de PUTEREA de a mai schimba ceva!

Acest tip de mentalitate demobilizează. Și în final conduce, invariabil, la DEMORALIZARE. Iar o persoană demoralizată devine incapabilă să mai vadă lucrurile corect. Și se axează pe căutarea de VINOVAȚI în EXTERIOR. Și pe lamentări, scuze și explicații cu aparență rațională. Puterea voinței lor este diminuată tocmai de acest tip NEGATIVIST de gândire. Vezi și articolul: Românii – poporul bolnav de NEGARE – ADEVĂRUL ne supără!

Puterea voinței și mentalitatea de învingător

Mentalitatea păguboasă a celor care pierd și se descurajează este specifică celor captivi în trecut. Iar a celor care pierd, și ALEG să se retragă, visând doar la o victorie viitoare, fără să se acționeze, e gândirea limitativă a celor captivi în iluzia viitorului.

Performerii adevărați ALEG momentul prezent. Ei știu că pot să facă performanță AZI, indiferent de REZULTATELE de ieri. Și mai știu că rezultatele de mâine vor fi exact cele pe care AZI le pregătesc ei prin ANTRENAMENTE!

Abilitatea cuiva de a mobiliza puterea voinței și de a se ANTRENA continuu este singura care duce la performanțe. Iar aceasta vine din ÎNȚELEGEREA acestor mecanisme simple! Din acceptarea faptului că REZULTATELE TALE depind în foarte mare măsură de TINE și de EFORTURILE TALE. Localizarea PUTERII lor în INTERIOR îi face CONVINȘI că pot să SCHIMBE ceva. Și atunci se mobilizează și trec la treabă!

Puterea voinței se poate amplifica de către un antrenor!

Prin exerciții simple, dublate de ÎNȚELEGEREA mecanismelor descrise mai sus, se pot face schimbări majore. Un sportiv care pierde meciul, dar ÎNȚELEGE că victoria este posibilă, și e în mâna sa, va fi stimulat! Iar dacă se va antrena, și va face în timp PROGRESE cât de mici, se va CONVINGE singur că se poate. Și că de progresele mărunte și de ANTRENAMENTUL său depind în foarte mare măsură REZULTATELE sale!

Acesta este de fapt rolul principal al unui ANTRENOR. Să te CONVINGĂ să îți mobilizezi voința. Demontând scenariile pesimiste prin care tu CREZI că EȘECURILE din trecutul tău se vor repeta la infinit. Și să-ți întărească o CONVINGERE sănătoasă: Că REZULTATELE TALE depind, în foarte mare măsură, doar de TINE.

Puterea voinței necesită antrenament specific!

Dacă în sport un antrenor este axat în mare măsură pe exerciții fizice, puterea voinței necesită exersarea minții. Tehnicile există, sunt studiate, se predau la cursuri, și pot fi asimilate de către oricine! Însă rareori vei reuși să le asimilezi doar prin lecturi! Faptul că ai citit până aici acest articol îmi arată că ești doar în faza de PREGĂTIRE, de informare.

Este un lucru bun, care PREFIGUREAZĂ momentul în care vei trece la ACȚIUNE. Însă pentru asta ai nevoie de un ANTRENOR. Îți pot oferi serviciile mele PERSONALIZATE dacă te înscrii cu un clic aici.

Un antrenor specializat să îți ofere exercițiile pas cu pas, unul câte unul, personalizat. La momentul potrivit. Asigurându-se că ai ieșit din capcana trecutului, și că ai renunțat la iluzia viitorului. Abia atunci vei putea folosi la maximum puterea voinței tale!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *