DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Fericirea este o artă care se poate educa la un curs!

Fericirea

Fericirea este o artă care se poate educa la un curs!

Fericirea și starea de bine sunt provocate, căutate și antrenate. Dacă crezi că sunt un noroc, sau o întâmplare, ai doar gânduri limitative. Fericirea poate fi atrasă de către cei care o doresc. În egală măsură, poate fi respinsă de către persoanele nepregătite! Avem tipare mentale diverse, și le rulăm în mod automat. Din acest motiv, pentru unii fericirea e de neatins. Iar pentru alții este o stare care poate fi creată! Chestie de convingeri, efort și antrenament. Iar astea toate la un loc formează un TIPAR de personalitate. Care are tendința de a rămâne relativ STABIL. Uneori pentru lungi perioade de timp. Vestea bună este că putem destabiliza și modifica acest tipar. Mai ales dacă el respinge fericirea ta!

Fericirea ta este responsabilitatea ta

Datoria ta este să lucrezi la propria ta fericire. Să o cauți continuu. Sau măcar să îi creezi condițiile ca ea să se poată exprima. Tot ce e bun în viața ta vine ca urmare a unui EFORT. Căruia i-ai alocat TIMP, și multă ENERGIE. Nimic de reală valoare nu pică din cer. Ci vine ca REZULTAT al eforturilor tale îndreptate în DIRECȚIA potrivită! Iar direcția este mult mai importantă decât viteza! Dacă mergi în direcția potrivită, spre fericirea ta, o vei dobândi. Mai devreme sau mai târziu. Însă dacă te grăbești să o obții, și mergi într-o direcție nepotrivită, nu vei ajunge acolo unde îți dorești. Astfel că vei suferi. Fără să vrei să înțelegi de ce.

Fericirea și căutarea ei

Adesea, căutăm fericirea la exterior. În lucruri, obiecte materiale și bunuri de larg consum. Menite să ne ofere mici satisfacții temporare. Sau ceea ce numim fericirea de moment. Fără efecte durabile pe termen mediu sau lung. Fapt care ne distrage ATENȚIA de la ceea ce contează cu adevărat. Mai ales de la faptul că fericirea este o stare INTERIOARĂ. Ea vine din modul în care te simți. Și din relațiile armonioase cu cei din jur.

Dacă un automobil performant îți oferă un CONFORT, e posibil ca acestea să nu îți dea satisfacțiile necesare din viața ta! Să descoperi că ai nevoie de altceva. Iar uneori vei cădea în cursa de a vrea mai mult. Poate c casă mai mare, un automobil mai confortabil și mai scump. Însă acestea sunt doar mecanisme de COMPENSARE.

Fericirea și mecanismele de compensare

În lipsa unei satisfacții majore din viață, se poate înlocui o vreme fericirea cu unele mecanisme de compensare. Niște REFUGII utile pe termen scurt. Care să te facă să te simți bine pe moment. Adesea, necesitatea compensării lipsei fericirii este atât de stringentă, încât poți recurge la unele surogate dăunătoare. Apoi, dacă acestea nu reușesc să compenseze corespunzător nefericirea, începi să abuzezi de ele! Un mecanism de compensare, de înlocuire, va fi eficient la început. Dar cu timpul, puterea lui de compensare se va reduce. O mașină nouă te poate face, pe moment, mai fericit. Dar a doua mașină, a treia sau a patra nu mai au efectul pe care l-a avut când ai achiziționat-o pe prima! La fel stau lucrurile și la țigări, alcool, substanțe interzise sau medicamente. Nimic nu durează pentru eternitate, mai ales dacă lipsește autenticitatea.

Fericirea stă în autenticitate

A fi autentic, sincer cu tine însuși, este condiția de bază. Minciuna autoadministrată, sugestia sau afrimația pozitivă, sau alte mecanisme pot fi eficiente la începuturi. Și doar pe o scurtă durată de timp. După care va fi nevoie de mai mult. În primul rând, de AUTOCUNOAȘTERE. Care vine din autoobservare și autoevaluare sinceră. Doar așa poți descoperi ce anume te face fericit. Și mai ales cum poți ajunge să accesezi pentru tine ceea ce îți face bine. Ignorând sau evitând pe cât posibil oamenii, relațiile sau situațiile care te fac nefericit!

Însă asta e o artă, care se învață. Chiar o predau la cursurile mele! Cursuri extrem de eficiente, din care poți primi oricând o primă mostră. O întreagă oră GRATUITĂ, în care îți pot explica mecanismele prin care funcționează creierul tău. Va fi o primă ocazie să fii sincer cu tine însuți, și să-ți oferi tot ce poate fi mai bun pentru fericirea ta. Tot ce ai de făcut e să ceri o primă discuție gratuită (clic aici) pe care ți-o ofer CADOU, fără nici o altă condiție!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *