DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Gândirea critică – află motivul pentru care dacă ești leneș, ești și prost!

Gândirea critică

Gândirea critică – află motivul pentru care dacă ești leneș, ești și prost!

Gândirea critică e o raritate. Ești presetat să CREZI tot ce ți se spune! Încă din copilărie! Astfel că vei activa capacitatea minții tale de a gândi doar în 3% din cazuri. În restul timpului iei drept ADEVĂR orice prostie. Mai ales dacă nu ți se dă răgazul să analizezi informația recepționată.

Gândirea critică se activează cu voință

Pentru că e energofagă. Consumă multă energie! Și o vei evita pe cât posibil! Doar cu un EFORT DE VOINȚĂ poți activa rațiunea ta!

Altfel, dacă ești leneș, ești și prost! Economisind ENERGIE mentală pentru a face analiza unei știri, te expui! Și cazi ușor VICTIMĂ oricărei minciuni.

Iar dacă minciuna provine de la surse aparent oficiale, vei fi tentat să o crezi! Presa, televiziunea și oamenii politici sunt cei mai mari mincinoși. Dar au totodată și credibilitate aproape totală!

Așa că nu vei considera necesar să ACTIVEZI voit rațiunea ta. Ci ai tendința naturală de a lua drept adevăr tot ce vine din surse oficiale.

Gândirea critică necesită EFORT

Dorința de a activa gândirea critică nu e suficientă. Ci ai nevoie și de efort. Analiza unei știri nu e la îndemâna oricui! Lenea e cea care te determină să nu o faci. Să refuzi ACTIVAREA inteligenței tale native!

Doar în situații pe care le percepi a fi serioase începi să faci EFORTUL de a gândi. Adică în circa 3% din cazuri. În restul de 97% din cazuri iei drept ADEVĂR orice știre.

Și doar un efort voit poate face deosebirea dintre adevăr și falsitate! Dar la ce bun acel efort? E consumator de energie! Și energia mentală e rară!

Deloc întâmplător, cam 70% din populație preferă munci necalificate. Sau cu componentă fizică ridicată. Dar care le permite să nu facă EFORT prea mare de gândire!

Gândirea critică necesită mult TIMP

Pentru a funcționa, gândirea critică necesită ACTIVARE. Care e lentă. Și se face treptat. Doar într-o stare de liniște interioară!

Graba, presiunea timpului sau impresia că trebuie să iei REPEDE decizii distorsionează serios gândirea critică. Făcând dificilă activarea ei!

Dacă ești repezit, nu mai gândești. Ci doar intuiești. Sau încerci la nimereală să decizi bine! Uneori îți iese, alteori nu. Dar dacă iese des, nu mai merită EFORTUL de a gândi.

Vezi și articolul despre: SINDROMUL GÂNDIRII ACCELERATE

Ești deja pe pilot automat, pe repede-nainte. Îi lași pe alții să gândească ÎN LOCUL TĂU! Ei au timp, tu te grăbești. Sau măcar ai această IMPRESIE.

Gândirea critică e legată de RESPONSABILITATE

Pe care preferi să nu ți-o asumi. Te temi de riscuri. Dacă nu iese bine? Dacă vei greși? Lasă să ia alții DECIZIILE. Dacă nu iese bine, va fi vina LOR.

Iar dacă te afectează și pe tine greșelile altora, măcar te simți împăcat. EI au greșit, NU TU! VINA e a lor, nu a ta!

Asumarea responsabilității e o raritate. Și vine doar odată cu maturizarea emoțională. Undeva după vârsta mijlocie. Și nu la toată lumea!

Doar o persoană matură, inteligentă EMOȚIONAL, va fi capabilă să riște. Și să ia decizii pe baza propriei sale gândiri!

Gândirea critică necesită inteligență EMOȚIONALĂ

Degeaba faci uneori efortul de a gândi, dacă ai un IQ redus! Însă poți compensa lipsa inteligenței tehnice prin inteligența emoțională.

Astfel, dacă gândești mai slab, dar o faci lent și organizat, poți avea rezultate bune! Chiar mai bune decât unul deștept și grăbit!

O persoană cu IQ mediu, care petrece TIMP și face EFORT să analizeze atent lucrurile, va obține REZULTATE mai bune decât una deșteaptă, dar superficială.

Gândirea critică se dezvoltă prin FOCALIZARE

Capacitatea ta de a te FOCALIZA pe o problemă se dezvoltă ușor prin antrenament. Și dacă IQ –inteligența ta tehnică se dezvoltă lent, în ani de zile, EQ –inteligența ta emoțională se poate dezvolta rapid. În doar 2-3 luni!

Simplul fapt că îți dezvolți gândirea critică alocând TIMP și făcând un EFORT conștient ca să te FOCALIZEZI pe lucrurile care CONTEAZĂ pentru tine e suficient!

Acesta e rolul meu, să te ghidez pas cu pas până vei porni pe acest drum al învingătorilor. Și vei deveni capabil să folosești gândirea critică la nivel de excelență.

Tot ce ai de făcut e să CERI o primă discuție gratuită, cu un simplu clic AICI.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *