DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Homo Homini lupus – de ce oamenii sunt răi cu mine?

Homo homini lupus

Homo Homini lupus – de ce oamenii sunt răi cu mine?

Homo homini lupus înseamnă: Omul e lup pentru oameni. Un fel de război al fiecăruia împotriva tuturor. O realitate dură specifică unei lumi degenerate, lipsite de morală.

Homo Homini lupus e normalitatea?

Multă lume îmi pune o întrebare extrem de simplă: Dacă eu sunt bun (bună) cu oamenii, de ce ei sunt răi cu mine?

Iar eu la rândul meu le răspund cu altă întrebare:

Dacă nu l-ai împușcat pe leu, TE AȘTEPȚI ca acesta să-ți fie recunoscător și să nu te mănânce?

Sau cu întrebarea:

Crezi că taurul VA ȚINE CONT că tu ai devenit vegetarian, și nu te va mai împunge?

PRESUPUNEREA de la care pornim, că există mereu RECIPROCITATE, este FALSĂ. Mai bine e să renunțăm la această AȘTEPTARE, privind o PRESUPUSĂ reciprocitate!

Singura anormalitate este să avem noi AȘTEPTĂRI NEREALISTE de la niște indivizi bolnavi psihic!

Dacă tu ai votat, de exemplu, cu un partid de pretinși ”salvatori” ai României, te AȘTEPTAI ca ei să SALVEZE ceva? Sau mai degrabă să se comporte ca orice politician corupt, preocupat să-mi umple propriile buzunare?

Homo Homini lupus și natura umană

La baza acestui comportament animalic, instinctual, stă FRICA. Și așa cum orice animal devine AGRESIV când se teme, e perfect valabilă treaba ȘI LA OM!

Iar ANXIETATEA (frica fără obiect) este azi pe val în societatea românească! Mai răspândită ca pe vremea regimului totalitar. Și mai contagioasă ca niciodată!

Ba chiar e cultivată de experții în MANIPULARE care au ca sarcină inducerea ei! Sau fabricarea unor temeri artificiale, lipsite de obiect!

Iar când FRICA  e pe val, apare și PSIHOPATIA. Sub forma unui Machiavelism dus la extrem. Manifestat prin sintagma: SCOPUL scuză mijloacele!

Cu alte cuvinte, poți să faci orice, atâta vreme cât e BINE PENTRU TINE! Fără a te preocupa prea mult de SUFERINȚA ALTORA! Pe care adesea o provoci chiar tu!

Homo Homini lupus e o atitudine

Și ca orice atitudine, e dobândită. Sau antrenată, învățată, construită! Indusă de alți psihopați! Atunci când limita critică a numărului lor e prea mare, atitudinea respectivă tinde să contamineze TOATĂ populația.

Unii se adaptează rapid, și devin AGRESORI psihopați. Alții se mulțumesc cu statutul de victimă. Din care nu știu cum pot să mai iasă.

Cu cât mai mulți se (de)formează comportamental ca agresori psihopați, cu atât victimele lor suferă mai mult! Iar rolul terapiei e să ajute victimele, nu psihopații!

Atitudinea agresorului psihopat e deja treaba justiției, a poliției sau a medicilor psihiatri. Și asta pentru simplul motiv că psihopatul refuză să accepte că are probleme.

De lucrat asupra lor, să nici nu mai vorbim! Chiar și victimele lor găsesc rar, și cu mare greutate, resursa de curaj să ceară sprijin!

Vezi aici și articolul: Doar oamenii buni ajung la psihoterapie! Cei răi ajung la psihiatru!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *