DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Imaginea ta de sine este modul în care tu te percepi

Imaginea ta de sine

Imaginea ta de sine este modul în care tu te percepi

Imaginea ta de sine este distorsionată. Am fost dresați cu toții de sistem să ne subevaluăm! Să ne simțim inferiori. Și să CREDEM cu tărie că suntem nesemnificativi, neimportanți și fără putere! Astfel că majoritatea celor crescuți în sisteme cu regimuri autoritare ajung să funcționeze deficitar. Să-și dorească puțin de la viață. Și să ACȚIONEZE la parametri minimali!

Imaginea ta de sine îți trasează drumul!

Dacă te vezi mic, nesemnificativ sau lipsit de importanță, și faptele tale vor fi pe măsură. Vei fi tentat să te comporți după cum te vezi! Ca să nu ieși în evidență, să nu deranjezi! Te sperii ușor, și eviți orice fel de acțiune. Deși știi că aceasta îți poate aduce eventuale beneficii!

Practic, putem spune că te temi de succes! Crezi cu tărie că NU MERIȚI succesul, și acesta te va ocoli! Iar dacă îl cauți, poți fi DETURNAT cu mare ușurință. Deoarece asculți ce spun ALȚII despre tine. Și renunți prea ușor la visele tale!

Un eșec TEMPORAR de care te izbești poate fi perceput ca fiind un OBSTACOL de netrecut! Iar o nereușită poate fi amplificată prin GENERALIZARE. Și luată drept DOVADĂ a faptului că nu ai valoare!

Imaginea ta de sine este doar o percepție!

Dacă tu te percepi a fi slab, orice greșeală este luată ca semn de slăbiciune. Apare, în PERCEPȚIA ta, ca fiind doar o CONFIRMARE a pretinsei tale incapacități de a rezolva o problemă!

Prin schimbarea modului în care tu ALEGI să PERCEPI un eveniment sau altul, schimbi tiparul! Aceeași înfrângere poate fi percepută atât ca DOVADĂ DE INCOMPETENȚĂ, cât și ca TREAPTĂ în EVOLUȚIE!

Un meci de fotbal pierdut se poate transforma într-o tragedie, sau într-o lecție UTILĂ pentru meciurile următoare! Și doar PERCEPȚIA ta face diferența!

Imaginea ta de sine și eșecurile

Toate eșecurile peste care ai trecut, au avut un rol important în viața ta. Ele te-au călit, te-ai făcut mai dur. Te-au pregătit pentru următoarele provocări! Acum, după atâtea înfrângeri, ai deja nivelul necesar de MATURITATE EMOȚIONALĂ pentru a merge mai departe. Și probabil că deja ai început și să ÎNȚELEGI acest mecanism!

Aurul, ca să devină pur, trebuie să treacă prin foc! Iar impuritățile din el sunt arse, consumate, crescând procentajul de aur din aliaj.

Metaforic, tu ești aurul. Iar provocările vieții sunt doar impuritățile care te pot ține pe loc o vreme. Până când ÎNVEȚI, din mers, să le depășești. Cu curaj și cu fermitate. Fără temeri sau ezitări!

Imaginea ta de sine și provocările

Viața e plină de provocări. Iar ele apar mereu! Și au un rol important, să te transforme. Să te oblige, practic, la SCHIMBARE. Deși tiparul tău este unul ezitant și reticent la nou! Însă pe măsură ce înaintezi în vârstă, și te maturizezi emoțional, începi să înțelegi necesitatea progresului. Și imposibilitatea de a te opune acestuia!

E momentul în care ALEGI să te CONFRUNȚI cu fiecare provocare. Ca să o depășești, și să mergi mai departe! Ar fi lipsit de sens să te plângi, să te descurajezi sau să te oprești din drumul TĂU! Renunțând la DORINȚELE, aspirațiile și obiectivele TALE! Greutățile sunt acolo pentru ca să te ANTRENEZE. Ele vin treptat, din ce în ce mai mari. Pe măsură ce tu ești tot mai PREGĂTIT să le faci față!

Imaginea ta de sine se antrenează!

Capacitatea ta de a menține propriile tale VISE, direcții și obiective se cizelează pe parcurs, din mers. Se călește prin greutăți. Altfel, imaturitatea emoțională te face obedient, ușor de deturnat și incoerent! Ai de observat, interpretat corect și înțeles bine misiunea ta în viață. Pentru a fi capabil să-ți definești atent scopurile! Pe care apoi să te FOCALIZEZI cu maximă atenție. Și de la care să nu te deturneze problemele mărunte sau oamenii nesemnificativi din viața ta!

Ai de învățat cum să cultivi RELAȚIILE potrivite, cu oamenii COMPATIBILI cu scopurile tale. Și de antrenat capacitatea ta de a genera STĂRILE de bine, de optimism realist, și productivitate din viața ta! Aici te pot îndruma, cum maximă discreție și eficiență! E suficient să o ceri!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *