DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Iraționalitatea ne caracterizează ca oameni

Iraționalitatea

Iraționalitatea ne caracterizează ca oameni

Iraționalitatea e specifică omului modern. În ciuda faptului că avem un creier rațional, ALEGEM, involuntar, să nu îl folosim decât foarte rar. Și asta se întâmplă tocmai pentru că suntem CONVINȘI că dacă avem o minte rațională, chiar o folosim ca să gândim rațional!

Iraționalitatea e folosită în mod normal

Rațiunea e ceva de lux. Ceva rareori folosit. Sau mai exact, ceva ACTIVAT doar în situațiile de CRIZĂ. Când apare o SUFERINȚĂ majoră.

În rest, rațiunea DOARME. Activarea și folosirea ei necesită un EFORT substanțial. Pe care cel mai adesea îl vei EVITA! Așa funcționăm, pe modul economic, salvând energie mentală.

Deci refuzăm să practicăm gândirea rațională, pentru a nu ne obosi! Și acționăm impulsiv, intuitiv, și irațional, pentru că așa suntem obișnuiți.

Doar un antrenament temeinic, la vârste mature, ne poate determina uneori să ne SCHIMBĂM acest TIPAR comportamental nefericit și disfuncțional!

Iraționalitatea e pe pilot automat

Însă rațiunea e activată cu EFORT. Așa că e lesne de descoperit de ce mergem din inerție spre irațional. Și UITĂM pur și simplu să ACTIVĂM propria noastră rațiune.

De aceea SUFERIM. Iar SUFERINȚA poate deveni uneori ceva BUN. E ca un semnal de alarmă menit să ne deschidă ochii. Să ne arate clar că FACEM CEVA GREȘIT.

Că ne OPUNEM propriilor noastre nevoi. Și că ALEGEM ceva dăunător, nepotrivit sau toxic pentru propria noastră existență!

Însă și așa continuăm să trăim din inerție. Să gândim SUPERFICIAL, sau mai exact să nu gândim. Și să luăm DECIZII importante pe baza unor CONVINGERI FALSE, intuitive, superficiale și neverificate.

Iraționalitatea duce la SUFERINȚĂ

Iar SUFERINȚA duce la NEVOIA de schimbare. Însă rareori vei accepta asta! NEGAREA e starea ta obișnuită. Și rezistența la nou! Așa că vei perpetua greșelile la infinit, refuzând să ÎNVEȚI ceva din ele.

Culmea e că apariția SUFERINȚEI nu îți deschide imediat ochii! Dimpotrivă, te ORBEȘTE parcă și mai mult! Declanșând un mecanism ciudat, specific iraționalității!

Iar odată căzut în ILUZIE, vei deveni incapabil să mai VEZI. Orbirea pe care SUFERINȚA ȘI STRESUL ți e provoacă te împiedică să vezi CAUZELE lor!

E un cerc vicios în care odată intrat, nu mai poți ieși fără sprijin. Și nici la vârste fragede. Abia criza vârstei mijlocii te aduce la disperarea necesară pentru a trece la ACȚIUNE!

Iraționalitatea se poate remedia

De regulă cu ajutorul rațiunii. Și a STĂRILOR necesare pentru a o activa! Însă MOMENTUL potrivit este esențial. Altfel, ești captiv în convingeri dezadaptative și credințe false.

Momentul optim este relevat de prezența SUFERINȚEI, și de nivelul ei tot mai dificil de SUPORTAT. Acesta e singurul MOTOR care te determină să treci la ACȚIUNE!

Frica ta poate fi depășită, și poate fi înlocuită de CURAJ. Chiar dacă acesta are în spate curiozitatea, dorința de mai bine sau chiar disperarea!

Nu contează decât să fii DETERMINAT să treci la treabă. Când ai această STARE, ești gata să te confrunți cu orice problemă. Și să pornești în căutarea unor SOLUȚII. Este singura cale care duce spre REZULTATE!

Rolul meu e să te ghidez în acest demers. Dar numai dacă te simți PREGĂTIT pentru a trece la fapte. Caz în care ai curajul să ceri o discuție online, gratuită, la care te programezi cu un simplu clic aici.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *