DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Merită oare să plătești bani grei pentru psihoterapie?

Pentru psihoterapie

Merită oare să plătești bani grei pentru psihoterapie?

Pentru psihoterapie e nevoie și de bani. Nimic din ce este cu adevărat valoros nu e gratuit! Însă principalul pretext al celor care amână procesul terapeutic este costul ședințelor. Și lipsa banilor alocați acestui scop.

Pentru psihoterapie e nevoie de o investiție

Culmea este că persoanele care PRETIND că nu își permit un proces terapeutic câștigă totuși bani, pe care ALEG să îi investească în ceva. De exemplu, în îmbrăcăminte.

Personal, nu am văzut nici o persoană dezbrăcată pe stradă, care să pretindă că nu are bani de haine J Și nici multe persoane îmbrăcate demodat.

Este evident că grija față de aspectul EXTERIOR și față de MASCA SOCIALĂ, de impresia pe care vrei să o faci altora, este mare. Mult mai mare decât grija față de INTERIOR. De sufletul tău!

Desigur că există în viețile noastre destule PRIORITĂȚI în ce privește direcționarea cheltuielilor. Adesea, nici măcar nu suntem capabili să înțelegem diferența dintre cheltuială și INVESTIȚIE!

Și da, orice mărunțiș PARE, la prima vedere, a fi mult mai important decât armonia, autocontrolul emoțional, relațiile armonioase, starea de bine și echilibrul din viața noastră!

Pentru psihoterapie nu există garanție!

Fiind un PROCES care necesită implicarea totală a clientului, și ale cărui REZULTAT depinde în mai mare măsură de CLIENT decât de terapeut, șansele ca terapia să devină un succes sunt direct proporționale cu implicarea clientului.

Mai mult, nici o diplomă, afiliere, formare sau școală absolvită de către specialist nu garantează că terapeutul ales inițial este COMPATIBIL cu nevoile tale! Dar asta îți poți da seama încă de la prima ședință!Ți poți oricând ALEGE altă persoană!

Însă decizia de a investi (nicidecum a cheltui) banii tăi într-un proces terapeutic depinde cel mai mult de ÎNCREDEREA TA în propria TA capacitate de a-ți rezolva problemele proprii! Ghidat din exterior de terapeut!

Lipsa încrederii tale în TINE, în propriile abilități, te va descuraja, adâncind și mai mult suferințele sufletești! Iar redobândirea ei necesită acel prim pas important, de A CERE sprijinul de care ai atâta nevoie.

Pentru psihoterapie este nevoie de efort

Faptul că mergi la terapie nu înseamnă absolut nimic. Transformarea dorită, echilibrul emoțional, nu vin niciodată pentru că mergi la terapie! Ci pentru că faci acel EFORT individual de INTROSPECȚIE, de autocunoaștere, de privire spre INTERIOR.

Însă pentru acest efort e nevoie de resurse. Banii sunt o resursă de bază, dar nu cea mai importantă! Mulți terapeuți fac voluntariat sau oferă reduceri de prețuri atunci când simt că un client e dispus să facă EFORTUL necesar pentru a progresa!

La fel, banii sunt inutili dacă nu există timpul, atenția necesară sau deschiderea de a discuta, de a învăța, de a studia procesele complicate de care depind gândurile, emoțiile și stările noastre interioare.

Pentru psihoterapie este necesară deschiderea

Dacă ai idei preconcepute, prejudecăți sau convingeri limitative, vei RESPINGE orice progres. Și vei NEGA orice oportunitate de creștere. Deschiderea necesară vine abia după ce suferința te doboară.

Abia atunci vei ÎNȚELEGE că sănătatea, echilibrul sufletesc și armonia sunt INCOMPARABIL mai importante decât temerile nejustificate de schimbare.

Însă FLEXIBILITATEA este soluția ideală pentru progres. Odată ACCEPTATĂ nevoia deschiderii către nou, vei găsi resursele de timp, efort și bani pentru a urca pe o nouă treaptă calitativă a vieții tale.

Fapt mai important decât achizițiile de lucruri mărunte, trecătoare, menite să mascheze dezechilibrul real. Cum ar fi tutunul, alcoolul, sau alte excese. Și măștile sociale menite să ascundă complexele și tensiunile interioare.

Pentru psihoterapie e necesară decizia ta

Adică ai de ALES să crești. Banii tăi se pot investi în bunuri materiale, sau în educație autentică. În primul caz, vei avea, măcar temporar, un confort sporit. În cazul în care alegi investiția în educație, vei avea un confort sufletesc superior.

Fiecare își orientează resursele spre ceea ce crede că este important. Iar investițiile pe termen lung sunt cele mai sigure. Însă noi tindem să prioritizăm cheltuielile imediate, mărunte sau nesemnificative.

Dacă decizia de a începe un proces este liberă, luată după o analiză atentă, succesul are șanse maxime. Vei descoperi lucruri interesante, și vei avea satisfacții majore. Dacă iei decizia asta, mă găsești aici.

Dar dacă aștepți până îți ajunge cuțitul la os, și suferința e majoră, este posibil să fie deja prea târziu pentru un astfel de proces. Așa cum cursurile de stingere a incendiilor sunt absolut inutile în momentul în care casa ți-a luat deja foc!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *