DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Metoda cea mai bună prin care poți ameliora suferințele sufletești

Metoda cea mai bună

Metoda cea mai bună prin care poți ameliora suferințele sufletești

Metoda cea mai bună este căutată de toată lumea. Și e plin de experți dispuși să-ți propună metodele lor! Însă dacă e să evaluăm REZULTATELE, la unii funcționează o metodă, la alții alta. Iar ceea ce pe unii îi ajută, altora le poate face rău!

Metoda cea mai bună este de negăsit

Pentru că nici nu există. Diversitatea lumii vii este complexă. O metodă poate fi utilă unui om, și dăunătoare altuia! Sau utilă unui om într-o situație, și dăunătoare în altă conjunctură! La fel, contează mult momentul în care o metodă poate fi utilă sau nu aceluiași om!

Dacă inteligența artificială a depășit cu mult gândirea umană, când e vorba de EVALUAREA modului, conjuncturii sau momentului de aplicare a unei proceduri, e nevoie totuși de factorul uman!

În psihologie e la fel. Există teste extrem de precise, care îți descriu perfect tiparul de personalitate. Și îți evaluează o mulțime de abilități sau caracteristici, Însă când e vorba de terapie, nici un sistem automat nu face față! Doar un om poate simți interlocutorul, și poate evalua în mod real conjunctura și nevoile de moment ale sale!

Metoda cea mai bună nu există!

Deși fiecare școală de psihoterapie sau coaching se laudă cu metodele folosite, ele rămân doar simple INSTRUMENTE. Testate și evaluate statistic. Iar statisticile sunt folosite ca validare din punct de vedere științific! Însă asta nu garantează că vor funcționa întotdeauna, la oricine sau în orice situație!

În realitate, o metodă va funcționa dacă va fi aplicată corect, la momentul potrivit și în conjunctura potrivită. Și exact aceeași metodă va da rateuri în alte situații, la alte persoane sau la aceleași, în momente diferite. Sau în conjuncturi diferite.

Capacitatea omului de a evalua corespunzător momentul potrivit, conjunctura și persoana potrivită este esența. E ca la chirurgie, bisturiul e bun pentru a tăia, însă el salvează vieți doar în mâna unui chirurg priceput! La fel, același bisturiu poate ucide sau răni grav în anumite situații, conjuncturi sau momente nepotrivite.

Metoda cea mai bună este factorul uman

Nici un instrument, nici o metodă nu va funcționa perfect prin ea însăși! Ci prin omul care e dispus să o aplice în mod corespunzător. În urma evaluării obiective a situației, conjuncturii și momentului propice!

Capacitatea unui specialist de a evalua atent, de a observa și de a lua decizii corecte face diferența între REZULTATELE care se pot obține în urma aplicării unei metode sau a alteia!

Această capacitate are la bază gândirea critică, abilitatea de observare și focalizare asupra lucrurilor care contează cu adevărat!

Metoda cea mai bună are valoare doar în mâna celui mai bun specialist

În psihoterapie, se poate observa cel mai ușor diferența dintre cei care aplică, de fapt, aceleași metode. Oameni cu pregătire identică, pregătiți cu metode identice, în aceeași școală, au REZULTATE radical diferite.

Factori precum cultura generală, inteligența tehnică, emoțională și socială, empatia și abilitatea de a comunica eficient fac diferența! În final, metoda în sine are un impact de mai puțin de 1%!

Studii statistice făcute pe eșantioane de zeci de mii de clienți aflați în psihoterapie, din zeci de state europene și nord-americane, au ajuns la concluzia că nu există diferențe între numărul de rezultate favorabile obținute printr-o metodă sau alta!

Nici o școală, tehnică sau metodă terapeutică nu s-a dovedit, statistic vorbind, a fi superioară alteia! Dacă una din școlile de psihoterapie, sau vreo metodă ar fi avut rezultate mai bune, s-ar fi impus în fața celorlalte, și ar fi fost recunoscută de celelalte școli! Dar încă nu a fost cazul!

Metoda cea mai bună este să alegi persoana compatibilă!

O altă concluzie statistică arată clar că unii terapeuți sunt mai buni decât alții. Fără să conteze deloc metoda sau tehnica folosită predominant! Iar COMPATIBILITATEA terapeutului cu clientul, dorința acestuia de a se implica într-un proces autentic de creștere și dezvoltare personală, și relația terapeutică de calitate sunt factorii care fac diferența când e vorba de REZULTATE.

Metoda cea mai bună rămâne în final abilitatea terapeutului de a alege corect clientul cu care poate să lucreze. Din acest motiv scriu multe articole! Ca să mă contacteze doar persoanele care simt că rezonează cu metodele mele de lucru (clic aici)

Doar la alegerea celor cu care lucrez folosesc o metodă, însă odată început PROCESUL, nu am idee de la început care tehnică va fi folosită. Sau ce metodă va fi potrivită în fiecare moment pentru fiecare persoană în parte.

Flexibilitatea, abilitatea de a aplica metoda potrivită omului cu care lucrezi, și faptul că țin cont de conjunctură fac o mare diferență în rezultatele de excepție pe care mulți dintre clienții mei le obțin!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *