DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Mistificarea realității este primul pas spre halucinație și delir

Mistificarea realității

Mistificarea realității este primul pas spre halucinație și delir

Mistificarea realității evidente este sport național. Impus prin lege până acum 30 de ani. Și rămas ca tipar comportamental pentru cei mai mulți români. Obișnuiți să mintă. Și mai ales să se mintă. Ca să nu supere regimul politic.

Mistificarea realității e un mecanism de protecție

A minți că trăim bine, că suntem mulțumiți de regim, era un comportament IMPUS. Și obligatoriu. A nu te conforma era ilegalitate! Practic, una simțeai, și alta spuneai! Așa cerea legea!

Însă legile aberante care te obligau să glorifici partidul (unic) au dispărut. Ești liber să te exprimi. Și liber să gândești înainte de a spune ceva.

Dar anii în care una gândeai și alta spuneai și-au pus amprenta puternic asupra personalității tale. Te-ai obișnuit să minți. Să porți mască și să ascunzi adevărul. Ai devenit fals!

Azi, ești liber să spui ce simți, să critici sau să exprimi frustrările. Dar nu mai ești capabil să gândești. Adică să mai VEZI realitatea. Deoarece stilul tău este să o mistifici. Să minți și să ascunzi sub covor gunoiul. Adică adevărul incomod. Pe care tu îl PERCEPI până și azi ca fiind periculos!

Așa că alegi să te protejezi. Cine știe, dacă te ascultă cineva? Mai bine să nu gândești. Ca să nu fii tentat să spui ceva care ar putea avea consecințe negative!

Anii 50-60 în care puteai fi arestat abuziv pentru că ai exprimat o opinie împotriva partidului unic au lăsat urme grele. Și temeri profunde. Adânc imprimate în subconștientul colectiv. Care trec dacă lucrezi la ele.

Mistificarea realității ca mecanism de supraviețuire

Anii de teroare au dezvoltat și hipertrofiat acest mecanism de supraviețuire. Unul bazat pe MINCIUNĂ. Și sclavia constă în a nu mai avea CURAJUL să te confrunți cu ADEVĂRUL.

Astfel că trăiești în minciună. Folosind mistificarea realității ca mască socială. Convins fiind că astfel te protejezi! Însă în realitate, te auto-agresezi cu propriile mistificări!

Adevărul doare. Și pare mai bine să fii diplomat. Dar dacă alegi să fii diplomat în exces, și să ascunzi adevărul în permanență, ajungi să trăiești în minciună!

Mistificarea realității generează multă suferință

Principalul motiv pentru care suferim crunt este că MINȚIM. Și mai ales că NE mințim. Mistificarea realității ne joacă feste. Consumul de ENERGIE MENTALĂ necesar pentru a minți este foarte ridicat!

Iar GRIJA permanentă pentru a ASCUNDE ADEVĂRUL incomod consumă resurse importante de energie! Și ne epuizează! A purta o mască necesită mult efort! Iar a o purta PERMANENT e epuizant!

Și dacă ai mai multe măști sociale, câte una pentru fiecare persoană, situație sau loc, ești ca un actor care joacă mai multe roluri, în mai multe piese! Pe care le schimbă de la un minut la altul!

Imaginează-ți un complex uriaș de teatre, cu mai multe scene, pe care rulează mai multe piese concomitent, și tu ești actor în fiecare din ele! Și în cursul unei zile, urci pe fiecare scenă, de mai multe ori. Și îți ADAPTEZI ROLUL pentru piesa în care tocmai ai intrat!

Nici un actor profesionist nu ar face asta! Efortul ar fi considerat supraomenesc și inuman! Actorul învață un singur rol, și îl joacă într-o singură piesă, săptămâni sau luni la rând! Nu schimbă rolurile de la o oră la alta, în funcție de scena pe care a nimerit!

Dar tu asta faci! Și o faci zilnic, întreaga zi! Apoi te miri că acest EFORT inuman te epuizează! Te stoarce de energie, și te face să suferi crunt!

Mistificarea realității nu îți este de folos!

Rolurile pe care le joci nu te ajută cu nimic. Tentativa ta disperată de a ascunde presupuse defecte, sentimentele false de VINĂ, rușine sau inadecvare, e lipsită de sens!

Oamenii oricum te vor simți, vor vedea prin masca ta. Te vor critica, judeca sau învinui pentru chestii reale sau cel mai adesea imaginare. Apoi vor bârfi, te vor eticheta. Și se vor simți satisfăcuți dacă vor reuși să aibă impresia că te-au coborât la nivelul lor.

Însă este strict problema lor! Rolul tău real e să fii AUTENTIC. Și să trăiești cât mai armonios viața ta. Nu să dai spectacol după spectacol! Doar pentru a impresiona oameni care în realitate nici nu contează!

Mistificarea realității ca tipar comportamental

Odată implementat acest obicei, el tinde să devină stabil. Și este necesar un efort conștient pentru a te opri! Altfel, vei merge înainte din INERȚIE. Incapabil să reglezi propriul comportament!

Însă apare SUFERINȚA. Ca prim SEMN că mergi pe o cale greșită. Și consumi ENERGIA TA pe roluri sociale neproductive.

Însă rareori vei reuși să OBSERVImistificarea realității și SUFERINȚA merg împreună. Ca niște SURORI GEMENE. Și că ADEVĂRUL e cel care le ține sub control.

Așa că ai de ales între:

  • A PĂSTRA un tipar generator de SUFERINȚĂ și durere sufletească,

sau

  • a SCHIMBA ceva în viața ta.

Rolul meu e să-i ajut pe cei care ACCEPTĂ necesitatea SCHIMBĂRII. Și sunt dispuși să facă un efort în acest sens (clic aici).

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *