DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Omul care nu știe nimic și calitățile lui extraordinare

Omul care nu știe nimic

Omul care nu știe nimic și calitățile lui extraordinare

Omul care nu știe nimic este o raritate. Majoritatea indivizilor pretind că le știu pe toate. Și sunt adesea blindați cu diplome, titluri și hârtii. Menite să arate știință. Sau deseori să înlocuiască lipsa ei.

Omul care nu știe nimic este motivat să învețe!

Și asta e prima lui calitate! Faptul că ȘTIE că NU ȘTIE în determină să CAUTE! Și cine CAUTĂ, GĂSEȘTE! Iar MOTIVAȚIA de a căuta vine tocmai din CONȘTIENTIZAREA faptului că NU ȘTIE. Și din ACCEPTAREA SINCERĂ a acestui fapt!

Dar ăsta e lucru rar la noi. Cultura orientală mă dresează, de mic, să îmi doresc SĂ NU MĂ FAC DE RÂS. Și să AFIȘEZ mereu o MASCĂ de atotștiutor. Refuzând SĂ ACCEPT un adevăr simplu: Că sunt multe lucruri pe care nu le cunosc.

Odată ACCEPTAT acest adevăr simplu, pot să fac ALEGEREA de a schimba ceva. De a mă documenta, de a mă informa mai bine. De a studia, conspecta, învăța despre ceea ce tocmai AM ACCEPTAT că nu știu!

Omul care nu știe nimic ARE UN OPOZANT!

Este chiar omul care le știe pe toate. Sau PRETINDE asta. Deoarece așa a fost educat. Trăind într-o lume dură, competitivă, el se zbate să supraviețuiască. Și pentru asta are NEVOIE, ca de aer, de o MASCĂ. De o MASCĂ SOCIALĂ. Menită să ASCUNDĂ, să macheze propria ignoranță.

În China, de exemplu, dacă întrebi un localnic despre o destinație oarecare, vei primi NEAPĂRAT un răspuns. În peste 90% din cazuri, acesta va fi fictiv. Fără nici o legătură cu realitatea!

Însă EDUCAȚIA nu permite unui chinez SĂ RECUNOASCĂ faptul că NU ȘTIE. El e OBLIGAT de normele sociale să îți ofere UN RĂSPUNS. Oricare!

Așa că turistul neinspirat, care cere localnicilor un reper pentru a se orienta, va primi ÎNTOTDEAUNA un răspuns. Care poate fi uneori real, dar cel mai adesea va fi unul fără nici o legătură cu realitatea.

A nu ști nimic, dar a PRETINDE că le știi pe toate, te transformă într-un om TOXIC. Un mincinos care face mult rău celor din jur. Fără să-i pese DE EI. Ci mai mult de PROPRIA IMAGINE.

Omul care nu știe nimic e deschis LA NOU

Doar persoana capabilă să ACCEPTE că mai are de mult de ÎNVĂȚAT se va pune pe treabă! Unul care ȘTIE-TOT va PRETINDE mereu că el NU ARE NEVOIE să mai învețe!

DESCHIDEREA la nou, gândirea FLEXIBILĂ, e întâlnită doar la oamenii SINCERI, AUTENTICI. Iar cei cu gândire RIGIDĂ plutesc într-o stare ciudată, de NEGARE a REALITĂȚII. Pe care sunt rareori capabili să o ACCEPTE așa cum este. Preocuparea lor principală e să o mistifice!

Poți să fii FLEXIBIL, cu mintea deschisă, și să ACCEPȚI realitatea așa cum e. Preocuparea ta centrală fiind ADAPTAREA TA la situațiile întâlnite. Indiferent dacă acestea sunt sau nu plăcute, comode sau acceptabile!

Sau poți să te DEDUBLEZI, să te ASCUNZI, să îți auto-administrezi MINCIUNI POZITIVE! REFUZÂND categoric să ACCEPȚI REALITATEA incomodă, neplăcută sau jenantă!

Omul care nu știe nimic e lipsit de blocaje mentale!

Fiind neștiutor, el e lipsit de REȚINERI în a căuta, studia, cerceta! Așa că se va pune pe treabă! Și se va ORIENTA spre obținerea unor REZULTATE!

Dimpotrivă, cel atotștiutor va avea mereu TEMERI. FRICA de A NU GREȘI, de a se face de râs, de a fi JUDECAT de cei din jur îl OBSEDEAZĂ! El e competitiv, e cunoscut, are PRESTIGIU profesional și social! Prin urmare, orice contestare a poziției sale îl afectează. Îl doare profund!

Sentimentele de FRICĂ, RUȘINE și tendințele spre PERFECȚIONISM îl vor transforma complet. Și îl vor obliga să POARTE MASCĂ. O mască socială groasă, menită să ASCUNDĂ fața sa reală. De care se teme.

Întreaga lui ENERGIE vitală va fi orientată spre o nouă profesie, cea de ACTOR. O activitate neplătită, CONTINUĂ, extrem de solicitantă. Chiar EPUIZANTĂ.

Omul care nu știe nimic e atât de rar!

Iar dacă îl găsești, e greu să nu îl admiri. Iar dacă îl admiri, îl transformi rapid în MENTOR. Un MENTOR valoros, de la care poți învăța multe. Și de la care poți PRELUA atitudinea lui constructivă.

Din zecile de experți, profesori sau formatori care m-au ghidat, unul singur avea deviza: NU ȘTIU, VEDEM! Pe care am preluat-o fără rețineri. Și pe care mă străduiesc să o adaptez la atitudinea mea.

În doar 3 cuvinte, profesionistul respectiv rezuma două atitudini sănătoase și extrem de importante. Prima fiind de A ACCEPTA faptul că NU ȘTIE nimic despre persoana care tocmai i-a intrat în cabinet. Și a doua relevând DISPOZIȚIA sa de a VEDEA. De a se apleca, atent și deschis, spre persoana pe care a luat-o în grijă! Și a ALOCA TIMP în acest scop!

Deși medic psihiatru, el A ALES să practice PSIHOTERAPIA. Înlocuind administrarea de medicamente cu folosirea CUVINTELOR în terapie! Fiind fondatorul unui nou curent, descris ca fiind TERAPIE SIMPLĂ (SIMPLE THERAPY).

A reușit, astfel, să transforme lucrul cu mintea umană, cu emoțiile, cu stările sufletești, din ceva DIFICIL pentru majoritatea terapeuților, în ceva SIMPLU, la îndemâna fiecărui client care îi trece pragul. Și care devine CONȘTIENT de faptul că e momentul să devină RESPONSABIL de propria sa viață!

Omul care nu știe nimic te poate ajuta!

Pentru că vei vedea dispoziția lui de a CERCETA. Pe care poate că o vei PRELUA! Cu maximă deschidere. Trecând peste dresajul social care ți-a generat blocajele mentale, și sentimentele de rușine, jenă și teamă de necunoscut.

Schimbarea ATITUDINII tale, și deschiderea dorinței TALE spre a CERCETA propria ta viață, va fi momentul-cheie către progres. O TRANZIȚIE de la omul care CREDEA că știe deja tot, la cel care ACCEPTĂ că mai are multe de învățat.

Mai ales în ceea ce privește PROPRIA MINTE, stările emoționale și autocontrolul lor!

Rolul meu e să te ghidez în acest proces complicat. Pornind de la ACCEPTAREA faptului că EU, acum, NU ȘTIU NIMIC despre TINE! Nici nevoile tale și despre modul în care te pot ajuta pe tine.

Fapt care mă face capabil să studiez, să pun întrebări, să primesc, deschis, întrebările TALE, și să pornim, împreună, pe drumul orientat pe căutarea RĂSPUNSURILOR de care TU ai atâta nevoie!

Degeaba cauți pe Google răspunsuri despre TINE, deoarece acolo vei găsi noțiuni GENERALE. Rolul meu e să investighez problema ta, și să căutăm împreună, cu un EFORT COMUN, RĂSPUNSURILE PERSONALIZATE specifice ȚIE și momentului actual!

O discuție simplă, necesară pentru cunoașterea reciprocă, nu te va costa absolut nimic! Și o poți cere cu un simplu clic AICI. Numai dacă ai atitudinea omului simplu, care ACCEPTĂ că nu știe mare lucru despre cum funcționează propriile emoții. Și despre cum pot fi acestea controlate, ajustate sau reglate în funcție de necesitățile lumii în care trăim!

Odată ACCEPTATĂ această problemă banală, poți pune energia ta la muncă pentru REZOLVAREA EI! Eu sunt AICI să te ajut!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *