DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Ancorarea în realitate și rolul ei important din viața ta

Ancorarea în realitate

Ancorarea în realitate și rolul ei important din viața ta

Ancorarea în realitate este un lucru tot mai rar. Trăim într-un delir colectiv, o halucinație de grup, o iluzie bine dirijată, un MATRIX. Motiv pentru care SUFERIM. Și rămânem blocați acolo, într-o suferință pe care REFUZĂM să o înțelegem. Motiv pentru care o păstrăm.

Ancorarea în realitate necesită rațiune

Dar noi fugim de adevăr și ne refugiem în ILUZII. În automințire. Purtăm măști sociale groase. Menite să ascundă continuu umbra noastră interioară. Sau ceea ce considerăm a fi propriile noastre defecte.

Efortul nostru de a purta mască este enorm. Și mare consumator de energie mentală. Care nu ne prisosește. Așa că dacă o risipim PE MĂȘTI, ajungem să SUFERIM!

Mintea rațională cu care am fost dotați din naștere rămâne adesea nefolosită. E activată doar la cel mult 3% din ALEGERILE pe care le facem în viață.

Nu ai fost antrenat să îți folosești rațiunea! Așa că aluneci ușor în ILUZIE, în distorsionarea realității. Iar SUFERINȚA e indiciul menit să îți arate asta! Și să te determine să revii la realitate!

Însă ACTIVAREA minții raționale necesită EFORT. E mult mai comod și mai lejer să nu gândești rațional. Și să te lași purtat de valul iluziilor colective!

Ancorarea în realitate și mecanismele de compensare

Poți alege între a VEDEA clar lucrurile, sau a te minți pe tine. Și alegi intuitiv, a doua variantă. O minciună plăcută e PREFERABILĂ unui adevăr incomod! Așa că ALUNECI ușor spre autoamăgire!

Discută cu persoana care cumpără un bilet la loterie. Dacă și-ar calcula matematic șansele REALE de câștig, nimeni nu ar fi atât de naiv să arunce banii pe bilete de loterie.

Însă majoritatea o fac pentru că VISEAZĂ, nerealist, că vor deveni câștigătorii premiului cel mare! Și se lasă purtați de DELIRUL colectiv. Fapt care îi face să acționeze IRAȚIONAL. Convinși fiind că ei vor fi marii câștigători!

Ancorarea în realitate lipsește și în alte domenii ale vieții. Fuga de ADEVĂR e sport național. Și NEGAREA e REFUGIUL omului slab în fața durității vieții.

Și atunci, COMPENSĂM. Alegem SUROGATE, ÎNLOCUITORI ai fericirii. Refugii în ILUZIE, delir și halucinație. Ne pierdem rațiunea pentru că alegem să fugim de ea.

E prea greu să fii rațional, să suporți REALITATEA, și să te CONFRUNȚI cu dificultățile vieții. Și atunci alegi EVADAREA. Prin intermediul unor ILUZII. Menite să COMPENSEZE slăbiciunea ta.

Ancorarea în realitate e la îndemâna oricărui om rațional

Însă o activăm atât de rar, încât ne întrebăm dacă ea mai există. Cu cât ești mai GRĂBIT, mai stresat și mai nerăbdător, cu atât ești mai puțin predispus să folosești ceea ce numim gândire RAȚIONALĂ.

Iar deciziile LA NIMEREALĂ, gen MERGE ȘI AȘA, vor predomina din cauza SGA – sindromul gândirii accelerate. E sarcina TA să reduci viteza, pentru a permite rațiunii un răgaz în care ea să se exprime.

Unul din rolurile mele e să îți aduc aminte de acest lucru atât de simplu. Și să te antrenez să folosești în practică resursele gândirii raționale. Pe care le ai, dar uiți să le și utilizezi. Mă găsești aici.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *