DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Pata oarbă e bine ascunsă în mintea ta pretins rațională

Pata oarbă

Pata oarbă e bine ascunsă în mintea ta pretins rațională

Pata oarbă e un concept metaforic. Ceva abstract. O zonă greu accesibilă fără efort determinat în acest sens. E locul în care DEFORMĂM realitatea. Fără să ne dăm seama de JOCUL ILUZIILOR. Și de aceea SUFERIM.

Pata oarbă ca stare

O STARE nepotrivită duce la orbire temporară. Așa cum OCHII tăi nu văd nimic în condiții de întuneric beznă, sau de lumină orbitoare, nici MINTEA ta nu vede clar decât într-o anumită STARE de echilibru.

Lumina necesară pentru a VEDEA cu ochii necesită o anumită frecvență din spectru. În mod asemănător, mintea rațională necesită și ea o anumită frecvență a undelor cerebrale pentru a PUTEA GÂNDI!

Degeaba ai ochi buni, dacă nu vezi pe întuneric. Și nici când te orbesc farurile puternice greșit reglate ale unui șofer neglijent.

Degeaba ai minte ascuțită, și inteligență de top, dacă STAREA ta mentală are o FRECVENȚĂ nepotrivită pentru a activa și folosi mintea RAȚIONALĂ!

O STARE nepotrivită, de grabă, agitație sau stres intens te va orbi, mental vorbind. Și DECIZIILE pe care tu le iei în acea STARE nu mai au în ele nimic RAȚIONAL.

Pata oarbă ca moment

Majoritatea deciziilor noastre nici nu necesită RAȚIUNE. Pentru că experiențele prin care am trecut ne oferă deja unele REPERE aproximative. Astfel că putem ALEGE destul de bine și INTUITIV.

RAȚIUNEA și activarea ei necesită EFORT, TIMP și consum de ENERGIE MENTALĂ. Pe care tindem să le economisim!

Mă uit la un meci de fotbal, dar deja ȘTIU, sau măcar am această impresie, care echipă e bună și care nu. Pe baza performanțelor din trecut.

Mă uit la vreme, și ESTIMEZ dacă va ploua sau va fi soare, pe baza vremii din ultimele 48 de ore și a norilor pe care eventual îi pot vedea. Așa că îmi fac o idee APROXIMATIVĂ asupra șanselor de ploaie!

La ce bun să mă gândesc, să analizez, dacă pot FACE pur și simplu? Pornind de la premiză, uneori ADEVĂRATĂ, că dacă ieri a mers, va merge și azi.

Sau dacă X a reușit ceva, voi reuși și eu, fără îndoială! Sau dacă nu a mers, nu va merge nici acum! RAȚIONAMENTE iraționale, intuitive, lipsite de ancorare în realitate!

Pata oarbă ca tipar de gândire

Un tipar comportamental narcisic, orgolios, sau excesiv de temător va fi purtător de orbire a rațiunii. Incapacitatea de a CONTROLA eficient unele EMOȚII intense te face victima acestei pete oarbe!

Iar fereastra de intensitate emoțională nepotrivită duce la iraționalitate de moment. O frică majoră, angoasă, grabă sau stres te va pune în imposibilitate de a utiliza mintea rațională.

Alegerile tale făcute sub presiune, sau sub imperiul fricii, vor fi adesea pur emoționale. Cu nimic rațional în ele. Ulterior, le vei regreta, fără să poți înțelege momentul de orbire din trecut!

Incapacitatea cuiva de a AUTOREGLA propriile STĂRI emoționale va duce la MOMENTE de orbire dese, frecvente și uneori destul de intense!

Unii oameni cad mereu victime ale alegerilor proprii. Alții sunt extrem de analitici și prudenți înaintea unei DECIZII importante! Iar TIPARELE acestea tind să se repete multă vreme!

Pata oarbă ca și consecință

Orbirea, fie ea și temporară, poate avea efecte pe termen lung. Deoarece DECIZIILE luate în MOMENTELE critice pot avea consecințe uriașe.

Până la urmă, VIAȚA ta e o succesiune de ALEGERI pentru tine. Pe care le faci în diferite MOMENTE. Iar dacă momentul e prost ales, și STAREA emoțională e necorespunzătoare luării unor DECIZII, e posibil să ALEGI eronat!

Problema nu constă în orbirea temporară. Ci în faptul că puținele DECIZII extrem de importante din viață sunt luate în MOMENTE, STĂRI EMOȚIONALE sau folosind TIPARE MENTALE limitative!

Iar EFECTELE unor DECIZII proaste le putem suporta ani la rând! Fără să mai putem întoarce timpul, și remedia gafele făcute cândva!

Pata oarbă poate fi gestionată corespunzător

Dacă ALEGI să discuți cu mine (clic aici), există șanse minime ca petele oarbe ale noastre să se suprapună. Adică o orbire a ta dintr-un anumit aspect al vieții tale să nu fie OBSERVATĂ atent de mine!

Apoi, urmează ca pata oarbă descoperită să fie dezbătută RAȚIONAL. Și treptat, discutată, acceptată ca atare și REZOLVATĂ! Chiar dacă pare la prima vedere a fi un proces dificil sau abstract. Să ai în vedere proverbul indian care zice:

Mai bine te lupți cu un tigru în câmp deschis, decât cu șarpele veninos ascuns în iarbă!

Rolul meu e să OBSERV atent zona în care pata oarbă îți joacă feste. Și să te fac să VEZI mai bine șarpele. Despre care știi că există! Dar trăiești cu speranța deșartă că e departe de tine.

Și asta pentru că REFUZI să îl vezi. Și te minți mereu că nu te va mușca. Sau că pericolul e minor. Sau te gândești că vederea șarpelui te va speria atât de tare, încât nu vei mai găsi resursa să te îndepărtezi la timp.

Dar voi fi alături de tine, dacă tu ceri asta (clic aici). Ca să te sprijin în momentele în care pata oarbă se atenuează, și vei începe să VEZI tot mai clar lucrurile dubioase din viața ta.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *