DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Rezultatul este factorul care contează cel mai mult în viața ta

Rezultatul

Rezultatul este factorul care contează cel mai mult în viața ta

Rezultatul la un concurs de tir este cel care indică dacă ȚINTA  fost atinsă. Sau dacă s-a ratat! Punctajul obținut arată clar DIFERENȚA DE PERFORMANȚĂ dintre concurenți.

În mod similar, putem MĂSURA rezultatul multor acțiuni ale noastre. Și pe o SCALĂ sau alta putem evalua singuri propriile performanțe.

Rezultatul face diferența

Dacă rezultatul obținut este BUN, se va vedea. La fel, și un rezultat mai puțin bun va putea fi adesea perceput și evaluat! Majoritatea oamenilor sunt capabili să facă diferența dintre un rezultat bun și unul slab.

Mai mult, există modalități de scalare, cuantificare, notare și evaluare în cam toate domeniile. Este necesar doar să le acordăm ATENȚIA necesară.

La finalul unei acțiuni, sau chiar și pe parcursul ei, putem vedea rezultatul, și putem să ne facem o idee despre performanțele atinse.

Așa cum în cursul unui meci de fotbal privim tabela de marcaj, și evaluăm, pe baza unor simple CIFRE, scorul partidei.

Rezultatul și arta de a evalua

Capacitatea noastră de evaluare a unui rezultat este adesea SUBIECTIVĂ. Estimăm adesea că echipa de fotbal X e mai bună decât echipa Y. Fiecare poate avea o OPINIE personală cu privire la valoarea echipelor.

Dar o evaluare corectă, obiectivă, apropiată de REALITATE este cea dată și de rezultatul obținut de acea echipă în trecut. În special în trecutul apropiat!

Desigur că valoarea reală a echipei poate să difere de la un sezon la altul, de la un an la altul. Însă diferențele nu sunt majore. Și progresele sau regresul pot să apară relativ lent. Destul de rar apar creșteri bruște, sau decăderi peste noapte.

Rezultatul și scuzele

Uneori, în ciuda unui rezultat foarte slab, suporterii unei echipe, antrenorii sau chiar jucătorii refuză să ACCEPTE că se poate mai mult. Sau că adversarul este mai bun.

Subiectivismul este peste tot. Ne cade greu să acceptăm că performanța proprie este slabă! Și atunci alegem să inventăm SCUZE. Și să MISTIFICĂM rezultatul!

De aici pornește SUFERINȚA. Mai ales din incapacitatea de a vedea și a accepta un rezultat sub așteptări. Caz în care e mai dificilă CORECTAREA din mers a lucrurilor.

Adesea, rezultatul optim este obținut în timp, după un număr ridicat de încercări, teste și tentative nereușite. Iar ACCEPTAREA nereușitelor este prima condiție pentru a le corecta.

Dacă rezultatul e slab, și refuzi să ACCEPȚI asta, vei persista în greșeli, și vei perpetua rezultatul nesatisfăcător.

Rezultatul tău e suma tuturor eforturilor tale

Rezultatul obținut de tine este influențat, desigur, de exterior. Și de o serie de întâmplări mai mult sau mai puțin favorabile. Însă principala contribuție este a ta.

Orice încercare de a da vina pe altcineva sau pe altceva este inutilă. În ciuda influențelor exterioare, în final tot de tine va depinde rezultatul obținut.

Iar dacă abandonezi problema la jumătate drumul, scorul obținut va fi departe de ceea ce dorești. Capacitatea ta de a te concentra pe REZULTAT, în ciuda dificultăților drumului, e esența succesului.

În final, eforturile tale se vor vedea sub forma unor rezultate. Pe care le-ai perceput ca fiind REALE și REALISTE cu mult înainte de a porni la drum!

Rezultatul necesită focalizare

Capacitatea ta de a te focaliza pe rezultat, și nu pe dificultățile drumului, va face diferența din viața ta. Dacă eforturile tale se orientează spre obiective clare și bine definite, e chestiune de timp să obții rezultatul dorit.

Dimpotrivă, dacă dificultățile drumului te vor obosi, defocaliza sau abate din drum, rezultatul va fi diferit. E ca la o problemă dificilă de matematică. Unde principalul obiectiv este să o rezolvi.

Dacă la final nu ai obținut rezultatul corect, ai lucrat degeaba. Și ai de pornit de la început. Dar cu atenția mărită la erori. Pe care dacă le-ai făcut deja, le vei putea evita pe viitor.

Abilitatea ta de a te concentra asupra unui rezultat va crește la maximum șansa ta de a-l și atinge! Iar focalizarea pe erori te va deturna din drum, și vei putea rămâne blocat în ele.

Rezultatul tău e responsabilitatea ta

Și evaluarea e simplă. Dacă ai atins obiectivele, e bine. Dacă le-ai ratat, poți evalua cu atenție eșecul, cauzele lui, și modul în care se poate remedia.

De tine depinde să reiei procesul, și să eviți erorile din prima faza. Iar a doua oară vei avea o competență mărită! Și o capacitate mai bună de a le evita.

La fel, abilitatea de a merge înainte, fără să te descurajezi, e componenta principală a succesului. Un eșec te poate demotiva, sau te poate ambiționa!

Tu vei decide dacă ai energia de a depăși blocajele interioare proprii. Sau dacă alegi să te oprești înainte de a atinge rezultatul dorit. Caz în care accepți propriul eșec ca fiind iremediabil.

Rezultatul e măsurabil sau măcar poate fi estimat

Poți evalua orice factor dorești din viața ta. Cum ar fi, de exemplu, nivelul tău de mulțumire, optimism sau satisfacție în viață. Fără teste complicate sau chestionare, e suficient să imaginezi o scală cu note de la 1 la 10. Desigur, nota 1 fiind minimul, și nota 10 maximul, ca la școală.

Apoi să îți răspunzi sincer la unele întrebări: Cât de mulțumit ești de tine și de viața ta? Dar de ocupația ta, de anturajul tău, de familia ta, și de alte lucruri, în general?

La fiecare domeniu, poți să îți dai o notă de la 1 la 10, în funcție de gradul tău de satisfacție. E o notă secretă, o știi doar tu, motiv pentru care poți fi SINCER în totalitate cu TINE.

După ce ți-ai dat note în câteva domenii importante pentru tine (familie, prieteni, relații interumane, slujbă, afacere…) poți face MEDIA acelor note.

Rezultatul e simplu de evaluat și de interpretat de către oricine, fără vreo pregătire specială în acest sens:

  • Dacă e între 8 și 10, e excelent! Ține-o tot așa în continuare! Ești pe drumul cel bun
  • Dacă e peste 5, dar sub 8, mai este loc de creștere, și aici te pot ajuta eu! Orice PROGRES îți este util, și e alegerea ta să ți-l dorești și să îmi ceri oricând sprijinul profesional (clic aici).
  • Dacă e sub 5, și tinde să persiste pe acolo, e pericol de corigență. Și măsurile de luat sunt URGENTE. Ar putea fi destul de târziu să te ajut acum, dar niciodată nu prea târziu!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *