DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Sănătatea mentală și percepția ta deformată asupra ei

Sănătatea mentală

Sănătatea mentală și percepția ta deformată asupra ei

Sănătatea mentală este bunul nostru cel mai de preț. Dacă nu mă credeți, întrebați o persoană care a pierdut-o! Vă va confirma imediat! Însă așa cum bogatul nu îl crede pe sărac, nici omul sănătos nu va empatiza, adesea, cu cel care nu mai poate face față suferințelor sufletești!

Sănătatea mentală se protejează!

Ca orice altceva, și sănătatea mentală se poate deteriora dacă nu ai grijă de ea. Și PREVENȚIA este esențială. Însă noi avem o PERCEPȚIE eronată în această privință!

Obișnuim să lăsăm lucrurile la voia întâmplării. Și ne bazăm pe ILUZIA că medicul ne poate trata, la o adică, prin medicație! Așa că nu găsim un sens în a PREVENI!

Iar lipsa noastră de GRIJĂ în ceea ce ne privește pe NOI ÎNȘINE se va vedea, mai devreme sau mai târziu! Așa cum o mașină prost condusă și neîngrijită se va defecta mult mai repede, așa e și cu sănătatea mentală!

Sănătatea mentală e greu de recuperat!

Dacă o mașină defectă se repară ușor, înlocuind piesa defectă, în cazul minții noastre lucrurile sunt mult mai dificil, sau uneori imposibil de remediat!

ILUZIA că putem recupera ușor ceea ce PIERDEM ne stăpânește! Trăim în ea, și ne auto-administrăm MINCIUNI liniștitoare. Că nu e grav, că va trece de la sine, și că ne putem ajuta singuri!

Ar fi util, cred eu, să vizitezi din când în când, pentru o vreme, o secție de bolnavi cu afecțiuni mentale. Și să fii conștient că mulți dintre cei de acolo sunt oameni ca și tine, care la un moment dat funcționau corespunzător!

Sănătatea mentală necesită multă atenție din partea ta!

Într-o lume cu nivel redus de stres, undeva la țară, într-o zonă de munte, cu aer curat, și cu o alimentație naturală, un agricultor care muncește manual pământul nu prea are de ce să își facă griji.

Dar în orașele SUPRAAGLOMERATE, cu aer poluat, mâncând alimente chimizate, pline de pesticide și conservanți, persoanele care stau pe scaun ore în șir, muncind SUB PRESIUNE, fiind înconjurate de oameni TOXICI…? Aici lucrurile se schimbă.

Mecanismele de adaptare ale omului au fost luate prin surprindere. Obiceiuri vechi de mii de ani sunt schimbate BRUSC. Și creierul nu este capabil să facă față acestor modificări radicale.

Surplusul de INFORMAȚIE, alergătura continuă, și PRESIUNILE unor TERMENE de la slujbă, toate dublate de lipsa de TIMP pentru RELAXARE, duc la epuizare.

Fie reduci stresul, cu riscul de a pierde la salariu, fie înveți să gestionezi eficient stresul. Făcând lungi PAUZE, și  practicând unele tehnici de RELAXARE cunoscute de mii de ani.

Sănătatea mentală este adesea percepută eronat

Noi am fost manipulați artificial, prin filme, să gândim doar în termeni de alb și negru, de bun și rău, de totul sau nimic. Și atunci nu mai avem răbdare să sesizăm unele nuanțe.

Întindem să împărțim artificial oamenii în sănătoși și bolnavi, în buni și răi, în sinceri și mincinoși. Și ne considerăm imaculați și perfect sănătoși psihic, doar pentru că nu suntem nebuni și nu halucinăm complet!

Însă SUFERIM crunt, mascăm suferința și ascundem gunoiul sub covor. Administrându-ne, totodată, MINCIUNA autoprotectivă că suntem în regulă. Și încă nu am luat-o razna.

Ignorăm, reprimăm sau NEGĂM suferința! Crezând, în IMATURITATEA EMOȚIONALĂ care ne domină, că dacă ne MINȚIM, problemele vor dispare de la sine!

Gândim FALS-POZITIV, pretinzând că lucrurile sunt sub control. Și refuzând să ACCEPTĂM acele SEMNALE clare care ne arată că SUFERIM CRUNT!

Sănătatea mentală se păstrează cu dificultate

Și păstrarea ei e un PROCES continuu. Care ar putea să fie pe primul loc, ca PRIORITATE, în viața ta! Așa cum și starea tehnică a mașinii tale este mai importantă pentru siguranța PUBLICĂ decât nevoia ta PERSONALĂ de a ajunge la destinație!

Însă pentru a ACCEPTA acest adevăr simplu, e nevoie de deschidere, CURAJ și mai ales maximă SINCERITATE! În dialogul tău interior, ai de RECUNOSCUT această realitate incomodă!

Și da, știu, investești adesea TIMPUL tău cu prioritate în MUNCĂ, la serviciu. Pentru a atinge prioritar OBIECTIVELE firmei sau instituției la care lucrezi. Pentru că trăiești în ILUZIA că tu nu prezinți prea mare importanță!

Lipsa de GRIJĂ pentru TINE, pentru sănătatea ta în general, te face să te FOCALIZEZI eronat, spre ȚINTE FALSE. Neglijând esențialul: Viața și sănătatea ta fizică și mentală!

Sănătatea mentală se percepe corect prin educație

Și prin lipsa de educație se neglijează! Ce mod de gândire poate avea o persoană dispusă să SACRIFICE propria sa sănătate doar pentru a face mai mulți bani?

În țările subdezvoltate, muncitorii sunt nevoiți, uneori, să își vândă forța de muncă, energia și sănătatea pentru a supraviețui ei și familiile lor! Și refuză să iasă din situația incomodă! Pentru că nu sunt capabili să VADĂ alte SOLUȚII viabile.

Nivelul lor redus de calificare, intelectul limitat și FRICA indusă de a nu rămâne șomeri îi determină cu ușurință să se sacrifice într-un mod IRAȚIONAL.

Însă oamenii cu INTELECT peste medie, care trăiesc în țări mediu sau bine dezvoltate, și trăiesc acceptabil, fără grija zilei de mâine, încep să CONȘTIENTIZEZE importanța vieții lor. Și nevoia de a-și menaja EFORTURILE fizice și psihice.

Aceste persoane nu mai sunt OBLIGATE să se sacrifice. Sau să își vândă toate resursele de ENERGIE VITALĂ. Însă adesea nu au energia, timpul și claritatea mentală pentru a căuta SOLUȚII mai avantajoase pentru propria lor viață!

Sănătatea mentală se poate conștientiza!

Abia în momentul în care ai devenit CONȘTIENT de importanța TA ca persoană, și de faptul că MERIȚI MAI MULT de la viață, vei începe să ai grijă și de TINE.

Însă societățile Est-Europene tocmai ies dintr-un regim autoritar, în care omul NU CONTEAZĂ. Și oamenii încă rulează acel TIPAR indus al sacrificiului pentru țară!

Prin urmare, pot fi ușor manipulați, și determinați să devină simple INSTRUMENTE. Iar forța lor de muncă să fie vândută în statele mai bogate ca o MARFĂ oarecare!

TREZIREA are loc târziu, sau uneori prea târziu! Dar vestea bună e că unii din noi alegem să ne trezim (clic aici). Și începem să fim preocupați de propriul viitor!

 

 

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *