DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Sistemul imunitar puternic este singurul care ne va putea proteja de boli în mod real

Sistemul imunitar

Sistemul imunitar puternic este singurul care ne va putea proteja de boli în mod real

Sistemul imunitar puternic are grijă de organism! Și elimină agenții infecțioși care atacă organismul. Așa că principala noastră grijă e să-l menținem funcțional.

Sistemul imunitar se regenerează natural

Orice organism sănătos dezvoltă anticorpi. Și aceștia elimină agenții patogeni cu mult înainte ca ei să se multiplice. Asta explică de ce unii se îmbolnăvesc și alții nu!

Dacă sistemul imunitar nu reușește să-și facă treaba, virușii sau bacteriile tind să se înmulțească exponențial. Și după câteva zeci de cicluri, numărul lor devine impresionant!

Un singur agent patogen care se dublează ca număr în câteva ore, va invada întregul organism în câteva zile. Dacă sistemul imunitar nu reușește să îl oprească la timp!

Sistemul imunitar e soluția pentru a ne feri de boli

Nu întâmplător, speranța într-un vaccin este mare. În ciuda faptului că acesta încă nu a fost descoperit. Și există posibilitatea ca nici să nu poată fi produs!

Însă vaccinul nu va avea efect la toată lumea. Rolul său e doar să stimuleze sistemul imunitar în direcția combaterii unui anumit virus! Pe care altfel e posibil să nu îl recunoască!

Însă după administrarea vaccinului, un sistem imunitar slăbit sau disfuncțional nu va face față infecției! Doar persoanele cu imunitate puternică vor avea noroc!

Sistemul imunitar și menținerea lui în stare bună

Un sistem imunitar slăbit nu va fi capabil să își facă datoria. Nici măcar atunci când vaccinul i-a dezvoltat capacitatea de RECUNOAȘTERE a agentului patogen vizat!

Așa că DATORIA fiecărui om e să aibă grijă de propria persoană. Menținând la cote maxime funcționalitatea propriului sistem imunitar. Ca acesta să fie capabil să își facă bine treaba!

Și da, se știe când sistemul imunitar e funcțional și activ. Atunci când omul e sănătos și plin de energie! Având RESURSE de energie pe care le poate folosi în lupta cu boala.

La polul opus e persoana obosită, temătoare, aflată în stare de stres. Caz în care nivelul ei de ENERGIE e scăzut. Și consumul ei e mult mai mare decât în mod normal!

Sistemul imunitar e oglinda stării tale

Dacă nivelul stresului e ridicat, ești tensionat și obosit, sistemul tău imunitar va fi leneș. Deoarece resursele tale de ENERGIE vor fi orientate spre combaterea STRESULUI.

Însă dacă ești liniștit, calm, relaxat, și bine odihnit, îți vor rămâne destule resurse care pot fi folosite de sistemul tău imunitar!

Cu alte cuvinte, dacă ești bine, odihnit și relaxat, și te simți bine, vei face față mai ușor unor potențiale infecții. Iar dacă ești epuizat, tensionat sau speriat, vei pune pe PAUZĂ sistemul tău imunitar!

Suspendarea imunității e utilă uneori. Te ajută să îți ORIENTEZI energia pe probleme URGENTE. Cum ar fi îndepărtarea unor PERICOLE majore imediate. Mult mai mari decât infecțiile care acționează LENT.

Imunitatea îți poate fi utilă în timp. Dar PERICOLELE majore te pot destabiliza extrem de repede. Și atunci ENERGIA ta și resursele organismului sunt DETURNATE spre îndepărtarea pericolului IMEDIAT!

Sistemul imunitar și percepția ta

Dacă ai SENZAȚIA că ești în pericol, intri în starea de alarmă. Și devii extrem de tensionat. Moment în care imunitatea ta SCADE rapid. Deoarece organismul acordă PRIORITATE altor urgențe majore.

Doar dacă ești calm, liniștit, echilibrat, vei PERMITE sistemului tău imunitar să-și facă bine datoria! Cercetările arată clar: Conflictele, stresul, presiunile îți determină SUSPENDAREA sau slăbirea TEMPORARĂ a sistemului imunitar!

Însă contează mult și modul în care tu PERCEPI stresul. Și reușești să îl gestionezi corect.

Pentru că adesea motivele pentru care nivelul de stres e ridicat sunt legate mai mult de CAPACITATEA TA de a GESTIONA corect stresul. Și nu doar de factorii care îl provoacă!

Sistemul imunitar față în față cu pandemia

Când s-a închis activitatea din cauza pandemiei, oamenii s-au ODIHNIT. Au stat acasă și s-au relaxat. Și ei și copiii lor. Întărindu-și puternic imunitatea.

La un moment dat, au apărut TENSIUNI generate de inactivitate. Caz în care prelungirea statului acasă devenea ineficientă.

Odată cu relaxarea, oamenii au reînceput să socializeze, să se simtă bine, să meargă în vacanțe, fără ca numărul de cazuri să crească prea repede.

Doar migrația necontrolată dintr-o țară în alta a dus la contaminări suplimentare. Și când migrația se termină, și concediile dispar, reîncepe stresul.

Agitația specifică lunilor de toamnă pune multă presiune pe oameni. Mai începe și școala, și stresul e gata. Prăbușirea sistemului imunitar se reflectă anual în apariția răcelilor, gripei, și altor infecții.

Răcirea vremii va avea loc în noiembrie. Dar stresul din septembrie pregătește terenul, slăbind serios sistemul imunitar al celor care nu reușesc să-și păstreze echilibrul interior. Vezi articolul: DISCIPLINA ȘI ROLUL EI FUNDAMENTAL ÎN ECHILIBRUL TĂU INTERIOR

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *