DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Timpul prezent te poate ajuta să-ți materializezi visele!

timpul prezent

Timpul prezent te poate ajuta să-ți materializezi visele!

Timpul prezent este noțiunea de acum. E un moment cu existență limitată. În câteva secunde, momentul va dispare definitiv și irevocabil. Iar tu vei fi teleportat în alt moment! Fără posibilitatea de a te întoarce, sau de a mai schimba ceva! Problema este CUM reușești tu să UTILIZEZI cu maximum de eficiență timpul prezent! Astfel încât să transformi valoarea lui în REZULTATE de care tu vei beneficia în viitor!

Cum se poate utiliza timpul prezent?

Societatea de consum este de fapt o iluzie special creată pentru a-ți fura timpul prezent. Și a te amăgi cu FANTEZII infantile. În loc să trăiești la maximum MOMENTUL prezent, vei visa la un viitor fictiv. Fără să realizezi că VIITORUL este strâns legat de ACȚIUNILE tale din acest moment!

În PREZENT, tu construiești VIITORUL! Iar neasumarea RESPONSABILITĂȚII tale de a trăi PREZENTUL în mod eficient va duce la un VIITOR nedorit!

E bine să visezi viitorul, dar cu condiția ca imediat să faci și un PLAN concret de ACȚIUNE! Plan care urmează să fie MATERIALIZAT! Dacă vei fi incapabil să treci la acțiune, visul va rămâne doar o iluzie!

Societatea de consum e o fugă de timpul prezent!

Întregul SISTEM pe care se bazează MATRIX-ul societății de consum este EVITAREA. Ieșirea din starea de CONȘTIENTIZARE. Și DEPENDENȚA de o continuă goană după ILUZII.

În loc să visezi, să planifici și să acționezi, FOCALIZAT pe SCOPURILE și pe OBIECTIVELE tale realiste, vei face cu totul altceva! Vei visa, scufundându-te continuu în FANTEZII. Căutând mereu acea SOLUȚIE UȘOARĂ. Acel PANACEU, acel MIRACOL menit să îți ofere ceea ce îți LIPSEȘTE! Adică liniștea interioară, CONECTAREA cu propriul tău SINE!

Iar această conectare presupune un EFORT continuu! Care îți consumă energie! Așa că vei EVITA să faci efortul necesar! Preferând, cel mai adesea, să CAUȚI soluția SIMPLĂ! Care de fapt… nu există!

Dependențele și fuga de timpul prezent

Nevoia de RECONECTARE cu sinele există mereu în interiorul fiecărui om. Iar lipsa ei se cere COMPENSATĂ. Adică înlocuită cu ceva! Chiar și cu o ILUZIE temporară! Iluzie care devine atât de necesară, încât nimic nu te mai poate opri să o vânezi în permanență! Este unul din modurile nesănătoase de a EVITA prezentul incomod! De a FUGI de o REALITATE incomodă. Și de a NEGA existența ei!

Acest tipar este util pe termen scurt și foarte scurt, pentru a depăși momentele de criză. Însă devine dezastruos pe termen mediu și lung!

Ca exemplu, aș aminti un caz pe care l-am trăit personal, când am lovit o bordură prea înaltă cu roata de la mașină, și m-am ales cu un orificiu lateral destul de mare în cauciuc! Aerul ieșea destul de repede, și în 3 minute roata era complet dezumflată. Vulcanizarea era la cel mult 5 minute distanță, și după ce mi-am umflat roata, am reușit să parcurg mai puțin de un sfert din drum. Am umflat-o iar, și am acoperit între timp spărtura cu… gumă de mestecat! Pe care am introdus-o forțat în cauciucul spart, cu ajutorul unui băț! Pare greu de crezut, dar a fost suficient ca să ajung la destinație cu destul aer în roată! Dar nu recomand această metodă pe termen lung!

Societatea de consum și fuga de timpul prezent

Societatea de consum încurajează fanteziile. În special EVITAREA ancorării în timpul prezent. ILUZIA ne este servită la tot pasul. Iar noi ne transformăm, treptat, pe nesimțite, în vânători de ocazii. Căutăm mereu reduceri, prețul cel mai mic, câștigurile fără muncă sau confortul nemeritat!

Devenim asemenea unui elev care nu învață, dar speră să poată copia pentru a lua o notă mai bună! Elev care pe moment nu realizează că trece absolut degeaba prin școală, dacă procedează așa mereu!

EVITAREA efortului, și EVADAREA din timpul prezent într-o ILUZIE VIITOARE duce la formarea unui TIPAR nesănătos. Unul specific comportamentului adictiv.

Comportamentul adictiv și modul în care poți EVITA timpul prezent

Pentru a fi prezent AICI și ACUM e nevoie să fii FOCALIZAT. Adică să fii CONCENTRAT pe momentul prezent! Însă tiparul adictiv este bazat pe multi-tasking. Pe o goană continuă și nesănătoasă după ALTĂ ILUZIE. Sau după achiziția rapidă și necontrolată a unor OBIECTE.

Lucrurile pe care le cumpărăm nu ne sunt cu adevărat necesare. Rolul lor e să ne DISTRAGĂ ATENȚIA. Să ne defocalizeze. Mai exact, să ne DECONECTEZE de la adevăratele provocări din timpul prezent! Integrând în mintea noastră ILUZII și FANTEZII după care să alergăm continuu.

Iar dacă alegem să ne stabilim OBIECTIVE FALSE, ILUZORII, devenim captivi într-o capcană! Într-un SISTEM, un MATRIX consumatorist pe care nu prea îl vedem. Dar care ne CONSUMĂ toată energia vitală!

Consumul compulsiv nu ajută la fuga de timpul prezent

Practic, CONSUMUL COMPULSIV este un consum NECONTROLAT. Știm că nu e bun, suntem conștienți de realitate, însă nu ne putem opri! TIPARUL comportamental nu ne mai permite asta. PREZENTUL este mult prea dureros, și necesită multă muncă. Așa că e mai rentabil să FUGIM de el. Să ne REFUGIEM în false OBIECTIVE. Pe care le urmărim obsesiv. Iar când le atingem, ne dăm seama că nu au valoarea pe care le-am ATRIBUIT-O. Erau doar baloane de săpun. Iluzii după care am alergat pentru a EVITA cu orice preț momentul prezent!

Cum poți să trăiești la timpul prezent?

Totul se învață. Inclusiv FOCALIZAREA pe timpul prezent! Dacă în majoritatea cabinetelor de psihologie clienții sunt lăsați să se scufunde în TRECUTUL traumatizant, cu speranța că îl pot retrăi și reinterpreta, în terapiile SCURTE, de tip COACHING, vei fi antrenat să trăiești în PREZENT. Aici și acum. Iar tentativele tale de a evada, de a te refugia în TRECUTUL neplăcut care AZI nu mai există, sau într-un iluzoriu VIITOR, vor fi oprite de antrenorul tău!

Dacă vrei să faci PACE cu TRECUTUL, indiferent cum a fost el, și să lucrezi AZI la VIITORUL tău, profită de momentul ACESTA, și cere, AICI ȘI ACUM (clic aici) o discuție gratuită pe care ți-o pot oferi gratuit în termen de câteva zile de la înscrierea ta!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *