DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Noi ne trăim întreaga viață pe baza unor simple presupuneri

Presupuneri

Noi ne trăim întreaga viață pe baza unor simple presupuneri

Presupuneri sunt peste tot. Și rolul lor e să reducă sentimentul de incertitudine. Oferindu-ne în schimb o falsă siguranță. O iluzie de fapt!

Presupuneri cu rol protector

E mult mai ușor să presupui decât să te informezi. Efortul mental necesar găsirii și interpretării corecte a unei informații este enorm! Și atunci recurgem la simplificare.

Oprim efortul consumator de energie. Pe care alegem să în ÎNLOCUIM cu presupuneri! La ce bun să GÎNDIM? Oricum putem greși chiar dacă ne informăm!

Și atunci, măcar economisim energie. Și INTUIM unele repere. Pe baza cărora construim SCENARII ILUZORII. Pe care le confundăm cu REALITATEA.

Problema e că odată intrat într-o ILUZIE, o PERCEPI ca fiind reală. Și devii captiv în ea! Mai ales că aceasta are un rol PROTECTOR. Te ferește de suportarea unei realități incomode.

Vezi aici articolul: CAPTIV ÎN ILUZIE

Presupuneri disonante datorită gândirii rigide

O simplă ipoteză, supoziție sau informație falsă poate primi valoare de adevăr dacă alegem să O CREDEM! Și atunci devine CREDINȚĂ, sau CONVINGERE dezadaptativă!

În acest caz, intră în sistemul nostru de valori! Și se fixează adânc acolo! Sub formă de ADEVĂR incontestabil PERCEPUT!

Problema e că odată ACCEPTATĂ valoarea de ADEVĂR a unei simple presupuneri, e greu să mai renunți la ea. Ai interiorizat o CREDINȚĂ. Un reper important de viață!

Rigiditatea mentală te va transforma în VICTIMA propriilor convingeri! În care ai tendința de a rămâne BLOCAT! Fără a mai fi capabil să ACCEPȚI și alte opinii sau argumente.

Nici dovezile clare nu mai au efect asupra ta. Nu vei fi capabil să le studiezi sau să evaluezi valoarea lor. Deoarece ești rigid în gândire! Vezi aici articolul: RIGIDITATEA MENTALĂ E CEL MAI MARE DUȘMAN AL TĂU

Presupuneri superficiale

Ergonomia ne determină să alegem minimul efort. La ce bun să studiez, să caut sau să mă informez temeinic? Doar dacă am fost ANTRENAT cândva în acest sens, o voi putea face!

Însă puțini au fost PREGĂTIȚI să analizeze și să interpreteze corect INFORMAȚIA! Și atunci modul lor de gândire este superficial! Bazat pe intuiție și experiențe ASEMĂNĂTOARE. Nu identice!

Astfel, șansa unor erori majore crește mult. Și capacitatea de analiză a informașiei corecte este nesemnificativă! În special atunci când ne grăbim. Și presiunea timpului nu permite un răgaz necesar analizei informației!

În lipsa unui ANTRENAMENT, a unei educații menite să ne seteze pe analiza temeinică a faptelor, vom avea tendința de a ne baza pe presupuneri. Nu pe lucruri concrete!

Vezi articolul: DE CE A FI REALIST ESTE CEL MAI IMPORTANT LUCRU PENTRU TINE

Presupuneri intuitive bazate pe trecut

Intuiția e utilă. Ne ajută să grăbim procesul de gândire. Sau să în ÎNLOCUIM cu reacșții mai rapide. Mai ales dacă trăim într-o lume aflată în viteză.

Presiunile zilnice, graba și lipsa de timp ne determină să nu mai pierdem vremea cu analize raționale. Ci să acșionăm superficial, la nimereală. Sau pe baza unor experiențe care par a fi SIMILARE.

Însă adesea experiențele noastre din TRECUT sunt complet diferite de cele din PREZENT! Doar că poți PRESUPUNE că faptele vor fi IDENTICE și de adata asta!

Iar dacă aceste presupuneri îți conduc viața, ele te împiedică să și VEZI adevărul din PREZENT. Singurul care te mai poate elibera! Vezi aici de ce nu gîndim rațional în secolul vitezei: GÂNDIREA RAȚIONALĂ ARE DE SUFERIT ÎN SECOLUL VITEZEI

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *